Autor Wątek: pompa wspomagamia..???  (Przeczytany 3350 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZOMMER

• Gość
pompa wspomagamia..???
« dnia: 23 Maja 2005, 14:26:12 »
Mam wielki problem,w swoim yarisie mam uszkodzoną pompęwspomagania,nie nadaje sięona do naprawy,tylko do wymiany.Ale problem tkwi w tym że mój model (1.3 sol 2000r) nigdy nie był sprzedawany w Polsce ,a te wersje 1.3 które były to tylko ze wspomaganiem elektrycznym.Nigdzie nie mogędostać tej pompy a za nową chcą w ASO ok 3000zł.Myślałem nawet aby wymienić całą kolumnęi wstawić wspomaganie elektryczne (używane oczywiście),ale nie wiem czy tak by siędało,w ASO też nie wiedzą....Może ktoś spotkał siękiedyś z czymś takim???albo ma może jakiś inny lepszy pomysł???.Proszęo pomoc,bo na razie jeżdźęz tą uszkodzoną pompą i dolewam płynu,ale kiedyś może całkiem paść a wtedy "kaplica".....

adi

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2005, 14:32:41 »
uuuu ja nei mam wspomagania i nei narzekam :D

wwtcka

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Maja 2005, 14:40:26 »
rozumiem że u ciebie jest hydrauliczne wspomaganie, jeżeli tak to szukaj części z Yarisa Verso lub TS-a, powinno pasować

Hicks

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2005, 14:50:29 »
Na 100% nie można jej naprawić ? Obudowa pękła ?
Jeśli jednak wymiana to chyba tylko na nową, a nie zmiana systemu na elektryczny. Do elektrycznego jest jeszcze sporo elektroniki oprócz napędu, włącznie z układami diagnostycznymi, zabezpieczeniami przeciwprzeciążeniowymi, kablami itp.
Chyba przekładnia jest też inna.

flymar

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2005, 15:31:10 »
Hydrauliczne jest tez w 1.0 z 99 roku. Żeby daleko nie szukać, to np. u mnie:) Tylko, czy by pasowało?

ZOMMER

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Maja 2005, 15:52:03 »
no niestety część od TS-a i Verso też jest jak na lekarstwo...a może da siętą pompęodłączyć do czasu aż znajdęjakąś sprawną?nie uszkodzi to całej przekładni?,bo słyszałem że jak mi koło od pompy zerwie pasek (bo koło też jest krzywe) to już daleko nie zajadę...

ZOMMER

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Maja 2005, 16:30:44 »
Jest uszkodzona mechanicznie,od uderzenia i ogólnie sięz niej leje,poza tym koło ma skrzywioną ośkę.

z_Yaris

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Maja 2005, 10:15:54 »
jak masz półoś zgięta to raczej nie jeździj bo możesz skrzynie rozklekotać albo popsuć

wwtcka

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Maja 2005, 12:23:42 »
nie półoś tylko ośkęna której jest zamocowane koło pasowe pompy wspomagania ;)

z_Yaris

• Gość
pompa wspomagamia..???
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Maja 2005, 13:18:42 »
yhymm...myślałem że z rozpędu nazwałeś półośkęprzy kole ośką (skojarzyłęm z tym uderzeniem)... mój błąd pzdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl