josef, ja kupiłem materiał z gąbką a pod tym jeszcze taka siateczka materiałowa która ponoć ma lepiej trzymać w połączeniu z klejem. Smarowałem tylko tworzywo/plastik i na to naklejałem materiał. Materiał miałem już ułożony na boczku, odkrywałem część materiału, smarowałem klejem i kładłem materiał. Pierwszy boczek zrobiłem tak że posmarowałem boczek klejem i dopiero położyłem cały materiał ale z takim dużym kawałkiem ciężko żeby się gdzieś nie zagiął czy źle ułożył i powychodziły nierówności. Dlatego zmieniłem taktykę i następne wyszły jak z fabryki :D
mar11111 ja kupiłem na allegro od sprzedawcy IBERIS23, "PODSUFITKA AUTO TKANINA BOCZKI SAMOCHÓD GRAFIT 96"
Link
https://allegro.pl/oferta/podsufitka-auto-tkanina-boczki-samochod-grafit-96-9593766365Wydaje się spoko ale nie mam porównania do innych, strukturą materiału z wierzchu bardzo podobna do oryginalu, kolor wybrałem grafit bo oryginalne też mi się wydawały bardziej grafitowe niż czarne (może wyblakły z wiekiem), w swietle kupiony materiał jest ciutkę jaśniejszy od oryginału ale też nie wiem czy nie stracił koloru z wiekiem, teraz jak bym miał kupować to bym pewnie kupił czarny albo zamówił próbnik czarnego i grafitowego bo miałem obawy że czarny może być za czarny ale materiał to nie lakier i chyba nie będzie aż tak przesadnie czarny.
A i jeszcze nie brałem w rulonie bo trzeba było dodatkowo zaplacić za transport kurierem i rulon i tak był mniejszy niż materiał więc wziąłem w paczce do paczkomatu bo darmowo ze smartem no i materiał miał zagięcia w paru miejscach więc trzeba było trochę pokombinować a że miałem nadmiarowo materiału to się udało wybrnąć (ponoć można przeprasować, nie sprawdzałem) ale polecam wziąć nawinięty materiał na rulonie (rulon trzeba u nich kupić)