Autor Wątek: Koło bije w mojej E9.  (Przeczytany 2872 razy)

szczepek_E-9

• Gość
Koło bije w mojej E9.
« dnia: 23 Maja 2005, 19:12:31 »
Hejo!!
zauważyłem że przy 40km/h kolebie mi pojazdem. Dojrzałem z pomoca pasażera :adiabelek że tylnie lewe mi bije. Akurat byłem na wymianie opon więc od razu felga, ciach na "nówkę". Wyważona, jadęa tu znów przy 40-tce, fik fik fik, buja, kierownicą majta itp.
W ziązku z tym mam pytanko, co to może u licha być. Czy może niedawno reperowane łożysko niedociągnęli, piasta, bęben, no nie wiem, strzelam tera.
I czy tylnie koło ma wpływ na majtanie kierownicy, w sumie nie bije mocno ale bije. Może to przód tylko niedojrzałem dobrze.
Co wy na to? :chmmm
P.S. pozdr. okolicę
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2009, 07:48:30 wysłana przez Janmor »

vito

• Gość
Ko³o bije w mojej E9.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2005, 21:43:29 »
tylne koła raczej nie będą miały wpływu na'' bicie'' kierownicy sprawdz cisnienie w kolach,wywazenie,moze trzeba zdjąc opony czasami w srodku zbiera siętroche brudu byc moze opna jest uszkodzona ja bym szukał w pierszej kolejnosci tam POZDRAWIAM

szczepek_E-9

• Gość
Ko³o bije w mojej E9.
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Maja 2005, 16:30:10 »
Cytuj (zaznaczone)
tylne koła raczej nie będą miały wpływu na'' bicie'' kierownicy

dobra, ale na pewno bije tylne lewe mimo że jest wyważone. Co to może być?

Lucky

• Gość
Ko³o bije w mojej E9.
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maja 2005, 02:12:12 »
Radzęzmienić warsztat,
kółka wyważone
a bicie boczne opony i felgi to niby co ???
kto to ma zrobić do .........?

Pigletto

• Gość
Ko³o bije w mojej E9.
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Maja 2005, 10:20:42 »
Może po prostu opona ma wybrzuszenia... Spróbuj własnoręcznie pomacać oponki i zobaczyć czy w którymś miejscu nie ma "buły".

horn

• Gość
Ko³o bije w mojej E9.
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Maja 2005, 14:46:59 »
Sprawdź opony, w nowej oponie z przody pękł mi kiedyś drut wewnątrz, powstało wybrzuszenie na wewnętrznej stronie, że nie było widać na postoju. Efek auto skręcało  w bok,
podnieś na lewarku samochód i sprawdź po kolei opony, pokręc je czy nie mają jakiś odkształceń, a najlepiej jedź do innego mechanika, tam niech zobaczą i wywarzą

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl