Pluto jak czesto jeździsz autem, że powerbank jest w stanie się doładować?
Z tego co czytalem to jedynie powerbanki z lifepo4 i specjalną ładowarką z dużym prądem podczas ładowania (korzystania z auta) sa w stanie uzupełnić to co "zabrała" kamera podczas "parkingu" (zależy też jaki jest stosunek poboru do ładowania).
Autami z żoną jeździmy codziennie (minimum 1 h), powerbanki mamy jakieś "chińczyki" 10000mAh i 12000mAh, ładowarki samochodowe mamy z prądami wyjściowymi 3000mA i 4000mA, czyli spokojnie jest duży naddatek ale wszystko jest uzależnione od rodzaju wideorejestratora. Średnio można przyjąć że 1 godzina jazdy starczy na działanie około 20-30 godzin.
Ja mam zamontowany w Aurisie
VIOFO A119, straszny pożeracz prądu. Po dniu stania wskaźnik zużycia wskazuje 3 diody na 4 czyli około 75%.
Żona w Yarisie używa
Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S i zauważalnie mniej pobiera prądu niż kamera w moim samochodzie. Po dniu stania auta na powerbanku jest około 90% naładowania (jeśli wierzyć wskaźnikowy cyfrowemu na urządzeniu).
Tak więc wszystko uzależnione jest jaką kamerę mamy, jak często jeździmy jaką mamy ładowarkę oraz jaki mamy powerbank. Nawet jeśli rozładujemy do 0 powerbank to i tak godzinka jazdy starczy na 1 dzień rejestracji obrazu. Takie rozwiązaniu podsunął mi sprzedawca kamerki i kurczę to się sprawdza

Ma to też swoje minusy - kamera cały czas rejestruje obraz i w przypadku Xioami jest widoczna duża świecąca zielona dioda na zewnętrza auta która może przyciągnąć amatora cudzej własności. W Viofo nie ma z tym problemu bo dioda jest od wewnątrz auta.