Autor Wątek: Problem z porannym rozruchem  (Przeczytany 2382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Versobn

• Prawie Toyot
Problem z porannym rozruchem
« dnia: 07 Marca 2019, 18:28:42 »
Toyota corolla verso 2.2 d4d 139km 2005r 211tys km  od 6 lat w posiadaniu moich rodziców przez ten okres nie działo się nic wymiana oleju i hamulców. Rok temu w zimie zaczęły się problemy z porannym rozruchem  pomagało 3 krotne nagrzanie świec i za czwartym razem odpalał w miarę dobrze, wymienione zostały świece ale to nie pomogło, przyszło lato problem znikł tej zimy wydaje mi się ze jest gorzej za pierwszym razem  Nie da rady odpalić auta nie załapie po 3 krotnym nagrzaniu świec odpala z tego co się orientuje wyglada jak by startował na jednym cylindrze po chwili łapie wszystkie 4 i jest ok z wydechu wtedy jest dużo dymu, po tym odpaleniu przez cały dzień odpala na strzała w jeździe nie ma różnicy nie ma spadku mocy , auto było w 3 warsztatach typowe disel serwis , każdy odmówił i powiedział ze nie wie co jest z autem, wtryski turbo i cała reszta w porządku powiedzieli w 3 miejscach.

Dlatego założyłem konto i szukam pomocy na forum

Pozdrawiam

Offline mech z toyoty

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z porannym rozruchem
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Marca 2019, 07:07:16 »
zawór scv pozdr

Offline Versobn

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Marca 2019, 16:15:46 »
Dziękuje za odpowiedz, czy mógłbym dostać informacje jak sprawdzić sprawność zaworu scv czy mój post to dosłowne objawy jego zużycia ?

Offline Montek77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Listopada 2020, 16:55:15 »
witam
mam ten sam problem wszystko sprawne a te same objawy. zaworek został wymieniony a problem powrócił. czy u Ciebie coś się zmieniło? czy ktoś miał coś podobnego? jakieś rady

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl