Autor Wątek: Jak otworzyć tylne drzwi które są zablokowane? Corolla [ E11 ]  (Przeczytany 4653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Seba_Z

• Toyot Leżący
  • *
Hej,
Macie pomysł jak mogę otworzyć drzwi tylne?
Któregoś dnia centralny zamek nie otworzył drzwi. nie można ich otworzyć w żaden sposób ze środka, czy zewnątrz.
Chciałem zdjąć boczek drzwi, ale przy zamkniętych nie da się tego zrobić.
Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Jak otworzyć tylne drzwi które są zablokowane? Corolla [ E11 ]
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Marca 2019, 20:23:09 »
Trzeba się dobrać do słupka, jest tam zapewne złącze w którym znajdziesz kable od siłownika. Jeśli nie pomoże podanie bezpośredniego napięcia, to pozostaje gmeranie drutem po opuszczeniu szyby.

Offline Seba_Z

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Marca 2019, 22:38:34 »
Siłownik działa, bo po naciśnięciu przycisku otwierania widać jak wykonuje próbę otwarcia drzwi. Rusza się delikatnie ten dynks przy szybie, który zwykle, ręcznie się podnosi żeby otworzyć drzwi. Zablokowało się coś w środku.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2019, 00:58:38 »
Przy próbie otwarcia z przycisku spróbuj stuknąć w drzwi od środka, może zatrybi.....

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2019, 07:44:32 »
Cięgno od  dynksa biegnie pionowo w dół, na lewo od klamki prawych drzwi/na prawo od klamki lewych, przez ca. 20cm po czym przez dźwignię przekłada się na drugie cięgno biegnące poziomo aż do zamka/siłownika. Może wyjęcie ramki klamki pozwoli się do niego dobrać na tyle, żeby złapać i pociągnąć? To by pomogło o ile winowajcą jest siłownik, który nie daje rady pociągnąć ale nie pomoże jeśli dalej po drodze coś spadło/odczepiło się.

Offline Seba_Z

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2019, 21:07:32 »
Odkręciłem ramkę od klamki. Próbowałem pociągnąć za linkę, ale coś dalej blokuje mechanizm. Nie widzę możliwości zdjęcia całego boku drzwi. Nie mam już pomysłów :(.

Offline Verso08

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2019, 21:37:43 »
Jeśli nie da rady otworzyć poprzez ciągnięcie za linkę przez odkręconą ramkę klamki to zostaje chyba tylko rozwalenie/rozcięcie boczka drzwi i wtedy może będzie możliwość odblokowania zamka, a następnie zakup używanego boczka i jego montaż.

Offline Seba_Z

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2019, 20:20:02 »
No więc da się zdjąć częściowo tapicerkę przy zamkniętych drzwiach. Wiąże się to niestety ze zniszczeniem dolnej części, ale po złożeniu jakoś to wygląda. W moim przypadku okazało się, że winowajcą jest uniwersalny siłownik, którego mocowanie się poluzowało i blokowało zamek.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl