Autor Wątek: Brać czy nie brać ;-)  (Przeczytany 21905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Brać czy nie brać ;-)
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Marca 2019, 11:46:29 »
kulać się" te 120km/h 
Autko leci bez problemu 190 także nie trzeba się kulac

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Marca 2019, 13:23:34 »
Witam ponownie. Wczoraj miałam swoją jazdę próbną po zakorkowanym Stuttgarcie. Właśnie... Korki... To auto jest stworzone do jazdy po ogromnych metropoliach, gdzie 90% podróży spędza się... stojąc. Ja wsiadając za kierownicę od razu poczułam się jak w domu. Ja po prostu tym autem chcę jeździć.Ja czuję się w nim pewnie i mam na prawdę sporo przyjemności z jazdy. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Witam w kręgu zadowolonych  :good:
Życzę milionów bezpiecznych, szczęśliwych i miłych kilometrów  :hug:
Oczywiście wpadaj na forum i pisz jak Ci się współpracuje z C-HR.

Pozdrawiam

pireus

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Marca 2019, 13:56:57 »
Autko leci bez problemu 190
Bez problemu z tą szybkością to jeżdżą samochody których max. prędkość jest zdecydowanie wyższa. CHR to juz raczej umiera z wysiłku przy tej prędkości, jeżeli w ogóle ją osiągnie.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Marca 2019, 14:53:51 »
Autko leci bez problemu 190
Bez problemu z tą szybkością to jeżdżą samochody których max. prędkość jest zdecydowanie wyższa. CHR to juz raczej umiera z wysiłku przy tej prędkości, jeżeli w ogóle ją osiągnie.

wiedzialem,ze jeszcze dzisiaj pojawi sie jakas maruda to spiesze Cie poinformowac kolego,ze osiaga ta predkosc bez problemu,silnik nie wyje,jedynie szum wiatru jest nieziemski ale Toyoty slyna ze slabego wyciszenia

pireus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Marca 2019, 16:16:07 »
spiesze Cie poinformowac kolego,ze osiaga ta predkosc bez problemu
Napisz do Toyoty zmienią dane w swoich prospektach  :good: A jaką ma prędkość max? 220-250km/h?

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Marca 2019, 16:28:51 »
Z idiotami nie dyskutuje,nic nie wnosisz do tego forum poza nabijaniem postów,następny po doktor7 teoretyk i wszechwiedzący omnibus
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2019, 16:31:42 wysłana przez dibo75 »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Marca 2019, 19:38:04 »

Offline RobakTR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Marca 2019, 21:40:27 »
Przyznam że mam obawy czy hybryda pociągnie 190km/h. 130-140km/h w zupełności mi wystarczy. Ale na pierwsze km nie będę sprawdzać. Zdenek2007 dziękuję i również pozdrawiam.

Offline RobakTR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Marca 2019, 17:57:04 »
A teraz takie moje pytanie nie na temat. Jak chronić to auto przed kradzieżą. Podobno to auto nie ma zalozonego alarmu... Pan w salonie stwierdził prosto, cytuję " Nie ma takiej potrzeby". Czy na własną rękę mogę jakieś zabezpieczenia założyć nie tracąc gwarancji?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Marca 2019, 18:31:07 »
Lepiej robić to w ASO Toyoty, poniżej masz wykładnię TMP na podobne pytanie, które zadałem w sprawie montażu multimediów. Chyba, że w Niemczech jest inaczej, w co wątpię.

Szanowny Panie

Informujemy, że w przypadku montażu nieoryginalnych części oraz wykonanie takiej usługi poza siecią Autoryzowanych Stacji Dilerskich Toyoty samochód traci gwarancję na wszystkie części i podzespoły, w które nastąpiła ingerencja podczas takiego montażu.
Producent nie ponosi odpowiedzialności za usterki wynikające z zamontowania nieoryginalnych części i akcesoriów, w związku z czym w przypadku usterki, która nastąpi w jego wyniku będzie miał prawo odmówić naprawy w ramach gwarancji.

Z poważaniem

Aleksandra Obtułowicz

Koordynator ds. Kontaktów z Klientami
Toyota Motor Poland Co.,Ltd.
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2019, 18:32:58 wysłana przez pireus »

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Marca 2019, 19:19:29 »
Moim zdaniem wystarczy dobre ubezpieczenie AC.

Gdyby przypadkiem jednak mi ukradli to aby tylko nie oddawali i nie porzucali rozbitka bo złomu nie potrzebuję.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Marca 2019, 20:52:35 »
jak założysz alarm taki jak tysiące innych osób np. w Toyocie ,to chyba nie myślisz że taki alarm ,,uratuje,, twoją toyotę przed złodziejami :wallbash: :wallbash:

chcesz mieć spokój musisz zapłacić pełne autocasco   , w zależności od zniżek i wartości auta,  ale i tak co roku parę tysiączków stracisz  <zalamka> <zalamka>
RAV4 2.5 hybrid

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Marca 2019, 22:50:03 »
A teraz takie moje pytanie nie na temat. Jak chronić to auto przed kradzieżą. Podobno to auto nie ma zalozonego alarmu... Pan w salonie stwierdził prosto, cytuję " Nie ma takiej potrzeby". Czy na własną rękę mogę jakieś zabezpieczenia założyć nie tracąc gwarancji?
U MainFrenda są takie fajne przekazniki pompy paliwa z wbudowanym dodatkowym imobilajzerem , masz do tego takiego pilota , ktorego musisz miec przy kluczykach . w tym zestawie nie ma ingerencji w uklad samochodu , zwyczajnie podmienia sie przekaznik .

https://www.aliexpress.com/item/Car-Immobilizer-Anti-Theft-Wireless-Relay-Vehicle-Anti-theft-Concealed-Lock-for-Toyota-Highlander-land-cruiser/32434610214.html?tt=sns_none&aff_platform=default&cpt=1553636960539&sk=cq0aMGHx&aff_trace_key=331b83470ef146fca8bcacba0083d963-1553636960539-06745-cq0aMGHx&terminal_id=670bf088297146aab30ee2ba7b2093ac

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline janeksobieski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Marca 2019, 11:38:52 »
Zastanawiam się jeszcze jak wygląda forma kredytowania w pl, ktoś korzystał lub korzysta z oferty Toyoty kredyt smartplan? Może mi tak łopatologicznie wyjaśnić na czym on polega ze szczegółami i czy się opłaca? Bo moja kochana żonka wymyśliła żeby zmieniać auto co 4 lata, ale czy osobie prywatnej to się opłaca?

Remek

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Marca 2019, 20:56:38 »
My mieliśmy auto z kredytem u Toyoty co prawda spłaciłem go szybciej bo był na 3 lata a ja po półtora roku spłaciłem resztę tak by nie płacić pozostałych odsetek. Generalnie kredyt się opłaca bo jest nisko oprocentowany

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl