Autor Wątek: Dziwny dźwięk w samochodzie  (Przeczytany 2375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline neoo2

• Prawie Toyot
Dziwny dźwięk w samochodzie
« dnia: 20 Marca 2019, 17:59:28 »
Witam,
Być może ktoś już taki problem miał... Chodzi o Aurisa I. W samochodzie ogólnie jest bardzo głośno. 15 000 km wcześniej wymienione zostały piasty w tylnych kołach, problem chwilowo minął, dokładały się do tego dźwięku też liche opony. Po zakupie opon z najniższym wskaźnik głośności problem nie ustąpił a mam wrażenie, że się nasilił bo nie słyszę już szumu opon + tego dziwnego dźwięku a tylko ten dziwny dźwięk. Zaczyna się tak na prawdę od 40 km/h, dochodzi prawdopodobnie z tyłu samochodu. Dźwięk nie jest jednostajny, nie jest metaliczny. Łożyska nie szumią, opony są nowiutkie i dosyć wysokiej klasy. Ktoś ma pomysł co to może być?

Dźwięk/szum jest bardzo dokuczliwy i na prawdę ciężko się z tym jeździ. Pomocy  :-(

Offline Darekl

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
Odp: Dziwny dźwięk w samochodzie
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2019, 21:18:06 »
Masz bagażnik dachowy? Może jakaś odstająca uszczelka,spoiler na tylnej klapie. Ja szedł bym tym tropem

Offline neoo2

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2019, 10:43:04 »
Wszystko się wyjaśniło. Po podniesieniu samochodu i konkretnym się wsłuchaniu okazuje się jednak łożysko w prawym, tylnym kole które wymieniane było 15 000 km wcześniej.

Ma ktoś pomysł dlaczego po tak krótkim czasie znów pada łożysko? Nie pamiętam jakiej firmy jest łożysko ale cenowo nie było najtańsze...

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2019, 11:12:06 »
Marne łożysko albo mechanik uszkodził przy montażu ewentualnie dowaliłeś w jakąś dziurę podczas jazdy

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2019, 20:16:42 »
Nie pamiętam jakiej firmy jest łożysko
a to jest dość ważne. Przejechałem się już na różnych firmach, teraz wierzę już chyba tylko w SKF.

Może masz jeszcze gwarancję na to łożysko?

Offline Darekl

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Marca 2019, 20:27:56 »
W poprzedniej Toyocie wymieniałem łożyska na SKF jedno z nich padło po przejechaniu niecałych 30.000km , co nie zmienia faktu ,że łożyska mają OK. Wypadek przy pracy mam nadzieję ????. Tak więc w dzisiejszych czasach nie ma nic pewnego.

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Marca 2019, 22:57:53 »
Ja zawsze do swoich samochodów kupowalem łożyska z firmy fag i nigdy sie nie zawiodłem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl