Autor Wątek: Serwis hybryd trojmiasto i okolice  (Przeczytany 2335 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bystry9191

• Toyot Leżący
  • *
Serwis hybryd trojmiasto i okolice
« dnia: 21 Marca 2019, 07:32:51 »
Witam, czy znacie jakieś warsztaty zajmujące się przeglądem układów hybrydowych w okolicach trójmiasta?? Auto ma juz ponad 130 tys przebiegu (auris 2014) i posiadam go od prawie roku. Czy jest potrzeba  takich serwisów i gdzie oprócz ASO je robić...?

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Serwis hybryd trojmiasto i okolice
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marca 2019, 08:11:34 »
Jest na granicy Sopotu i Gdańska (jadąc od Gdańska zaraz za stacją Circle-K/KFC po prawej) niezależny serwis Toyoty ( i chyba Honda/Subaru) ale czy to tam robią coś z hybrydami to nie wiem.....nic innego nie przychodzi mi do głowy a i nie miałem takiej potrzeby. Szczerze mówiąc sam myślałem o założeniu takiego "serwisu".... :o a co ty chcesz tam sprawdzać?
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2019, 08:19:54 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Bystry9191

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2019, 09:15:53 »
Z moim autem narazie nic sie nie dzieje, ale czytalem ze powinno sie wymieniac filtr hv oraz sprawdzac szczelnosc ukladu chlodzenia baterii.  Nie chcialbym tego zaniedbać.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2019, 13:58:38 »
A gdzie to wyczytałeś?  :o Ten filtr to pewnie jakaś fizelina albo pończochy, daj spokój. Ja nie mam żadnego filtra. Jak dobijesz to 200tys to bym tam zajrzał. A tak na co dzień polecam interfejs OBD i Hybrid Assistant zyskasz dużo imformacji o baterii, aucie itp itd.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline titak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2019, 20:19:08 »
Z moim autem narazie nic sie nie dzieje, ale czytalem ze powinno sie wymieniac filtr hv oraz sprawdzac szczelnosc ukladu chlodzenia baterii.  Nie chcialbym tego zaniedbać.
Wejdź sobie na stronę toyota tech i zobacz plan serwisowy co w jakim kilometrze powinieneś zrobić. Większość rzeczy jesteś w stanie sam zrobić. Filtr AV w toyotach masz przy tylnej kanapie z lewej strony. Należy go odkurzyć (kratkę wlotowa). W aurisie 2014 nie ma filtra AV ale jest kratka...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl