Witam wszystkich
Szukałem dokładnie takiego zapytania jak wierzbiec założył ten temat no i chciałem się też wypowiedzieć, ponieważ też mam dokładnie taką Toyotę jak w temacie - Auris 1 2007 97KM 1.4
Generalnie też jeżdżę większość po mieście w ciągu tygodnia z jednego korka w drugi korek, to tak myślę tych korków jest z 60%-70% i niepokoiło mnie to że mi samochód pali 9.1L na 100km, więc zalałem bak do pełna i sprawdziłem - wyszło ponad 10L, czyli komputer u mnie zaniża

Jeszcze jedna rzecz, a mianowicie ktoś mi poradził żeby na klimie jeździć cały czas i teraz też cały czas mam włączoną i zastanawia mnie czy to też może być przyczyną większego spalania.
Dodam że jeżdżę w mieście jak emeryt właśnie w ramach eko jazdy, żeby uniknąć "konieczności" przerabiania samochodu na gaz, bo też gdzieś słyszałem że temu silnikowi to niezbyt służy, chyba że się mylę to będę wdzięczny za sprostowanie, lub może kolega wierzbiec by był tak miły i mi napisał jak mu się samochód sprawuje na gazie w sensie czy z silnikiem wszystko ok, nic nie wycieka itd no i jak ta sonda lambda czy okazała się wadliwa czy nie?
Dzięki z góry
Pozdrawiam