Autor Wątek: Toyota Touch 2 - firmware update (Display Audio Software)  (Przeczytany 155487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Touch 2 - firmware update (Display Audio Software)
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Marca 2019, 07:33:55 »
Witam,

Udało mi się znaleźć pliki aktualizacji firmware (tzw. Display Audio Software) dla Toyota Touch 2 dla naszych Aurisów :) Pliki pochodzą z biuletynu Toyoty nr BE-00101T-TME z portalu Toyota-Tech.eu.

Auris 2012-2015
TT2 bez nawigacji: http://tt2.it.pl/519W-Auris-USB.zip
TT2 z nawigacją: http://tt2.it.pl/519W-Auris-CD.zip

Odkąd jestem na forum i czytam różne wątki plus pytanie do toyoty to wychodziło że aktualizacje są dostępne tylko dla zestawów z navi. A jednak jest inaczej.

To może jest gdzieś w takiej formie aktualizacja do TT1?

Sprawdź model radia z tymi które podałem. Jeżeli masz jeden z podanych to aktualizacja jest także dla Ciebie. Ściągnij właściwy plik i wgraj na odpowiedni nośnik i postępuj według instrukcji.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Marca 2019, 07:36:49 »
Dzięki kolego :) W moim A2 FL 2015 bez Navi aktualizacja przeszła pomyślnie 0101A5 -> 0101B9. Wizualnie nie zauważyłem różnic, a w praktyce liczę że będzie działać stabilnie.

Wrzuć proszę foto jak wygląda u Ciebie ekran z listą stacji radiowych. U mnie ciągle wygląda jak na 0101A5 czyli jakoś tak starodawnie: http://tt2.it.pl/my-tt2-radio.jpg Mam podejrzenie, że gdy jest Navi to radio wygląda to inaczej bo steruje nim moduł Navi.
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2019, 07:41:48 wysłana przez faciulula »

Offline HybriAuri

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Marca 2019, 07:38:16 »
Aktualizacja jest także dla radia 13TFDAEU-DA07: 0101AF -> 0101B9. Wgrywasz pliki na USB jak napisałem

Dzięki, aktualizacja się powiodła do B9, pytałem bo nie widziałem na liście AF.
Jeszcze raz dzięki.
Tak przy okazji dlaczego Toyota mówi, że aktualizacji nie ma bez navi?

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Marca 2019, 07:44:10 »
Bo nie chce im sie samemu wgrywać softu. Bylem w ASO 3 tygodnie temu i pytałem o to i powiedzieli mi, że "nie ma aktualizacji do samego radia. A jak jest jakis problem to wgrywają ten sam soft co juz jest". Bzdura.
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2019, 08:33:57 wysłana przez fazibazi »

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Marca 2019, 10:34:11 »
Witam. Ciekaw jestem czy kwestia nowego softu zmienia coś w temacie mirrorlinka? Według moich informacji aurisy od 2017 r mają wersje 1.1 zaś wcześniejsze 1.0 co sprawia że nowsze telefony się nie łączą. Może zmiana softu spowoduje jakieś pozytywne zmiany. Mam taką nadzieję..

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Marca 2019, 10:34:41 »
Zadziwia mnie ta aktualizacja. Pochodzi z 2016 roku i po 3 latach jest "niejawna", w ASO nie słyszeli, na toyota.pl nic nie ma, a tu nagle odkrycie. Kto robił tę aktualizację i dla kogo? Biuletyn to nie "BE-00101T-TME", jak @faciulula napisał, tylko "BE-0003T-0116". Tego pierwszego google nie zna, ten drugi występuje głównie na stronach rosyjskich.
Może ktoś posiadający konto na toyota-tech.eu potwierdzić autentyczność biuletynu "BE-0003T-0116"? Tu napisali jak:
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/181735-touch-2-freezing-then-rebooting/?tab=comments#comment-1475934
Spalanie - Motostat.pl

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Marca 2019, 11:27:16 »
To jest biuletyn BE-00101T-TME, źródło: https://www.toyota-tech.eu/NGBulletin/BE-00101T-TMEEN/index.html. Wszystko jest pod linkiem "Touch2 with Go Diagnostic Manual" na tej stronie, który wskazuje na plik PDF, który jest w części płatnej portalu. Mam konto na toyota-tech.eu i wykupiłem dostęp na 1h do części płatnej, aby pobrać pliki z tego biuletynu.

Takiego tipa nie znajdziesz na stronie toyota.pl ani w ASO  :wallbash:

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Marca 2019, 11:28:45 »
Witam. Ciekaw jestem czy kwestia nowego softu zmienia coś w temacie mirrorlinka? Według moich informacji aurisy od 2017 r mają wersje 1.1 zaś wcześniejsze 1.0 co sprawia że nowsze telefony się nie łączą. Może zmiana softu spowoduje jakieś pozytywne zmiany. Mam taką nadzieję..

Niestety w plikach .kwi jest informacja na temat MirrorLink Version 1.0  <regulamin>

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Marca 2019, 14:23:04 »
Chyba sobie daruję. Działa bez problemów to po co mam psuć ? Jakby to dodawało Android Auto albo normalny sposób przewijania mapy w nawigacji to może a tak ... nie czuję potrzeby.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Marca 2019, 16:59:03 »
Są poprawki podane w #4 poście przez @piodi. Według mnie aktualizacja nie zaszkodzi :)

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Marca 2019, 18:22:14 »
Sprawdź model radia z tymi które podałem. Jeżeli masz jeden z podanych to aktualizacja jest także dla Ciebie. Ściągnij właściwy plik i wgraj na odpowiedni nośnik i postępuj według instrukcji.

Gdzie znajdę ten numer modelu radia?

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Marca 2019, 21:17:44 »

Gdzie znajdę ten numer modelu radia?

Nir wiem jak to jest w TT1 ale w TT2 to jest tak: Ustawienia -> Ogólne -> Informacje o systemie. Tam będzie tzw. Nr urządzenia (wygląda to np. tak: https://i.imgur.com/PiRrkKz.jpg)

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Marca 2019, 21:50:25 »
Nie wiem jak to jest w TT1 ale w TT2 to jest tak: Ustawienia -> Ogólne -> Informacje o systemie. Tam będzie tzw. Nr urządzenia (wygląda to np. tak: https://i.imgur.com/PiRrkKz.jpg)

I tu własnie dochodzimy do miejsca w który zatrzymałem się jakis czas temu jak mi wytłumaczono że informacje o systemie bede miał jeśli będzie navi. Jak mam samo radio to nawet nie mam opcji "informacje o systemie"

Od TOYOTY juz dostawałem takie informacje jak uzyskać numer. Ja mam nie aktywne "informacje o systemie"
https://1drv.ms/u/s!Ai9dyVHSxDIskBNdFsH8kG1Bhlky
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2019, 21:57:29 wysłana przez jerry2006 »

Offline Netahlo

• Początkujący
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Marca 2019, 21:59:06 »
Mam zapytanie, mam TT2 bez nawigacji. Opcja języka czeskiego pozostanie dostępna po aktualizacji 13TFDAEU-DA07: 0101B9.
Przepraszam za słabe polskie - GOOGLE tłumaczy.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Marca 2019, 09:37:59 »
Mam zapytanie, mam TT2 bez nawigacji. Opcja języka czeskiego pozostanie dostępna po aktualizacji 13TFDAEU-DA07: 0101B9.
Przepraszam za słabe polskie - GOOGLE tłumaczy.

Język w Twoim radiu nie zmieni się po aktualizacji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl