Autor Wątek: Camry V. Wymiana tylnich wahaczy  (Przeczytany 1706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stasky87

• Prawie Toyot
Camry V. Wymiana tylnich wahaczy
« dnia: 01 Kwietnia 2019, 22:49:14 »
Witam Wszystkich.
Jestem posiadaczem Camry V z 2002r.  Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was miał okazje wymieniać wahacze poprzeczne na tylnej osi? Wybiły mi się tuleje wachliwe mocowane do karoserii. Z tego co zauważyłem to wychodzi że trzeba wymienić cały wahacz a nie same tuleje. Chciałbym je zastąpić zwykłymi gumami dorobionymi na zamówienie. Jak wiadomo dostępność do części nie jest zbyt duża. ASO powala cenami a w sklepach sama chińszczyzna.
Bardzo proszę o podpowiedź.
PS. Dodam że pod maską znajduje się 1mz-fe z 370tys przebiegu.
Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry V. Wymiana tylnich wahaczy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2019, 22:56:46 »
Regulowane są dostępne z zamiennika. Do sztywnych też kupisz tuleje - nie widzę potrzeby dorabiania niczego, chyba, że poliuretan.
3VZ.pl

Offline stasky87

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2019, 06:36:13 »
W Warszawie jest gość co dorabia gumy. Brat dorabiał u Niego do RXa. Przejechał już na nich ponad 50 tys i są jak nowe. Nie lubię się bawić w jakieś lipne zamienniki. Pamietam jak miałem Carine II to przednie gumy wymieniałem dwa razy w roku. Stad moje pytanie bo odkręciłem wahacz i próbowałem wycisnąć gumę żeby wysłać gościowi na wzór. Prasa nie dała rady i na moje oko wyglada jakby to była całość.

Offline Anabolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwietnia 2019, 09:28:13 »
W IV generacji też się nie da wycisnąć. Nie wiem co za młot tak to wymyślił. Dla porównania w avensis I można było wycisnąć...

A ile gość kasuje za taką przeróbkę? Też musze wymienić bo na jednym mam luz, który się zniwelował nie chcący przy próbie wyciśnięcia tuleji.

Offline stasky87

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwietnia 2019, 06:28:34 »
Powiedział mi około 70 zł za tuleje.

Offline Anabolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Maja 2019, 13:14:04 »
A tuleja z poliuteranu czy z gumy?
W teorii firma z oklusza robi poliuretany pasujące do wahaczy https://poliuretany.olkusz.pl/pl/p/Tuleja-wahacza-tylnego-poprzecznego-HYUNDAI-KIA-HOLDEN-TOYOTA-1szt./23110571

« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2019, 13:19:30 wysłana przez Anabolo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl