Musi się zgadzać rozmiar i nie ma zamienników.
Jeśli masz 7-osobową wersję, to w grę wchodzi tylko dojazdówka, bo pełnowymiarowego (choć do wnęki się zmieści) nie wyjmiesz ani nie włożysz.
Jak znajdziesz zamiennik, to napisz, może się komuś przyda - ja parę lat temu szukałem i nie znalazłem. A sprzedawcy najczęściej nie wiedzą, co sprzedają i rozmowa wyglądała tak:
- Panie, jaki to rozmiar tej dojazdówki? - bo wystawione na aukcji, że "Toyota Verso lub/i Avensis"
- Panie, a jakie to auto?
- Toyota Verso.
- ...bęęęęędzie pasooooować.
- ?(&&$%!! ? ale jaki to rozmiar?
- będzie pasować: oryginał z Avensisa.
A potem okazywało się, że - i owszem - do Avensisa, ale starszej generacji 125/70, ale jak gostek zeznawał: "da się jechać".
Poza tym jak nie będzie pasować, to nie jest myszka i jest problem z odesłaniem.
Dlatego jak nagle Toyota obniżyła cenę dojazdówki z bodaj ok. 800 zł o blisko połowę, to sobie zamówiłem nówkę z salonu

Nie wiem ile dzisiaj kosztuje, ale jeśli dalej ok. 400 zł, to nie ma co szukać - tylko kupować nową.

P.S. Jablonski - nie wiem o co ci chodzi, kolego, bo jakiś przewrażliwiony jesteś. Tym bardziej że napisałem, iż przecież z Avensisa to jest ten sam rozmiar. Czyli wniosek - kupiłeś właściwą dojazdówkę. Więc o co "się rzucasz" - to wyjaśnij sam ze sobą

A cena to inna kwestia...