Autor Wątek: Yariski to fajne autka ale mogą pozbawic kierowce prawa jaz  (Przeczytany 7940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
witam wszystkich
ja ostatnio zalapalem doła mam juz 23 pkt i niebawem komornik zgłosi sie po 950pln

a jak u was ?
ps moze mnie ktos pocieszy!
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:12:51 wysłana przez Janmor »
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

MaLy_RaDeK

• Gość
Yariski to fajne autka ale mog± pozbawic kierowce prawa jaz
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Maja 2005, 23:00:30 »
Nie ma sie czym chwalic... :D
Ja jezdze juz prawie 7 lat i nie mam ani jednego punktu...

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Maja 2005, 23:00:55 »
Ja mam może ze 4 punkty - złapali mnie kiedyś tam o 3 w nocy, jak wjezdzalem do Wroclawia z autostrady  :-DD

Po prostu trzeba mieć wiecej szczescia ! :)

Przemku, wiesz co ?

Zainwestuj w CB-radio

To koszt jakichś 400-500 zł, za dobre urządzenie, nie potrzeba już na to licencji, a tirowcy ostrzegą Cie przed każdym patrolem czy fotoradaremw promieniu kilkunastu kilometrów. Jezdzilem z osobą, ktora ma u siebie takie urządzenie - i tez zamierzam sobie w najblizszym czasie zafundowac. Po za tym zawsze mozna grzecznie poprosic kierowce tira, zeby zjechal z drogi, czy chciaz powiedzial, czy przed nim wolna droga do wyprzedzania.
Posiadanie radaru wcale jednak nie upoważnia do szaleństw... ale któż z nas nie łamie przepisów :) Oby nie działo sie to nigdy w połączeniu z narażeniem czyjegokolwiek zdrowia na niebezpieczeństwo...

Pozdrawiam  :)

mugger

• Gość
Yariski to fajne autka ale mogą pozbawic kierowce prawa jaz
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Maja 2005, 23:25:08 »
a ja mam komplecik :D  3 mies. temu punkciki się skasowały i jestem czysty jak łza
a na fotoradary jestem bezkarny  :aslyer
CB to dobry pomysł tylko w yarku jakoś mądre miejsce trudno na nie znaleźć :(
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 01:21:05 wysłana przez mugger »

gorek86

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Maja 2005, 23:52:51 »
ja mam 5 pieknych punkcików :) ale w październiku rownież bedęczysty jak łza :!: I hope...

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Maja 2005, 00:00:07 »
Cytat: mugger
a na fotoradary jestem bezkarny
 :?:  :?:  :?:

mugger

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Maja 2005, 00:20:01 »
yarisek jest zarejestrowany na osobę zmarłą, współwłaścicielem jest mój ojciec (nic nie zmieniałem wiadomo - chodzi o zniżki a jeszcze latek nie mam)
ostatnio w stronę fotoradarów oprócz uśmiechu kieruję również środkowy palec...
...i kogo ścigną?
rozmawiałem ze specjalistką i nie praktycznej możliwości wystawienia mi mandatu, sprawy w związku z brakiem właściciela są umarzane, co ciekawe powinni się czepiać mojego ojca... nie robią tego i choćby próbowali to i tak może powiedzieć że nie wie kto autem jeździ
kocham to powalone prawo :aslyer
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 01:20:04 wysłana przez mugger »

mugger

• Gość
Yariski to fajne autka ale mogą pozbawic kierowce prawa jaz
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Maja 2005, 00:22:35 »
aha żeby było lepiej to w drodze spadku jestem właścicielem samochodu, dokumentów nie aktualizowałem - szkoda kasy
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 01:16:49 wysłana przez mugger »

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Maja 2005, 00:31:09 »
Cytat: mugger
yarisek jest zarejestrowany na osobęzmarłą, współwłaścicielem jest mój ojciec

Jak sięuprą - poproszą współwłaściciela o wskazanie kierującego, jeśli nie zrobi tego, to on dostanie działkę 8)

Art. 15 ust. 1 pkt 5a ustawy o Policji:
"Właściciel pojazdu, który przekroczył dozwoloną prędkość, otrzymuje wezwanie do jednostki Policji w celu potwierdzenia tożsamości kierującego i uiszczenia mandatu. W przypadku gdy samochód prowadził ktoś inny właściciel zobowiązany jest wskazać kierującego."

Cytuj (zaznaczone)
żeby było lepiej to w drodze spadku jestem właścicielem samochodu, dokumentów nie aktualizowałerm - szkoda kasy

Art. 98. 1. KD "Osoba posiadająca uprawnienie do kierowania pojazdem jest obowiązana niezwłocznie zawiadomić starostęo utracie, zniszczeniu tych dokumentów w stopniu powodującym ich nieczytelność, a także zmianie stanu faktycznego wymagającego zmiany danych w nich zawartych".

Art. 132. 1. KD "Policjant zatrzyma dowód rejestracyjny (pozwolenie czasowe) w razie uzasadnionego przypuszczenia, że dane w nim zawarte nie odpowiadają stanowi faktycznemu".
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Maja 2005, 10:10:37 »
Na szczęscie 10pkt skasuje sie 6.06
Nie myslcie o mnie jak o debilu za kierownicą poprostu do policji nigdy nie mialem szczescia!!!!!       wczesniej jezdzilem cc700 i tez bylem sowicie wynagradzany hehhe!
od 6 lat niespowodowalem zadnej nawet niebezpiecznej sytuacji i w nagrode tyle mandatów to niesprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!!
pewnie przez to ze caly rok jezdze tylko w trasie wiem ze przydaloby sie CB to jest swietna sprawa tylko ze zawsze brakuje te 400-500zl

PS MUGGER takiego motywu jeszcze nie widzialem!!!!!!!!!!!!
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Maja 2005, 11:07:12 »
ja ostatni mandat, obfity-videoradar, otrzymałem 2 lata temu od tamtąd spkój i cisza, wczesniej ejdynie jakieś może z 5-8 za speeding (20-30km/h) i wsio :-DD
choc czasami zasluguje na wie ej, zreszta pewnie jak kazdy, no ale jest dobrze so far :D

Smok

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Maja 2005, 11:25:54 »
ja przez 3 lata jazdy własnym złapałem tylko raz i od października jestem czysty przemkuu, proponował bym zastanowić sięna stylem jazdy i wprowadzić jakieś zmiany

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Maja 2005, 12:38:44 »
Jeśli chodzi o wykroczenia - jakieś 3-4 razy zatrzymano mnie na radar (przekroczenia o 30-40 km) ale na szczęście zawsze legitymacja żołnierza zawodowego wybawiała mnie z opresji  :D
"I love the smell of flames early in the morning..."

Pe.eL.

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Maja 2005, 14:26:36 »
Hymm... Może wyda Wam sie to dziwne ale przez 15 lat prowadzenia wlasnego mam konto zerowe!   :bdance  Nigdy nie dostałem mandatu i nie dlatego, że mam znajomosci. Staram sięzawsze jechać przepisowo przynajmniej w miejscach zabudowanych, a nogęmam ołowianą.  :wink:

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Maja 2005, 14:28:17 »
Rafels, legitka - dobra sprawa  ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl