Autor Wątek: Bagażnik rowerowy na tylną klapę  (Przeczytany 2044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
Bagażnik rowerowy na tylną klapę
« dnia: 04 Maja 2019, 18:07:42 »
Używałem już bagażnika dachowego, czytałem trochę o bagażnikach na hak ale teraz chodzi mi po głowie bagażnik na tylną klapę. Trochę mam obawy o mocawanie takiej konstrukcji. Czy będzie stabilna czy nie uszkodzi elementów lakierowanych klapy czy zderzaka. Proszę o wszelkie sugestie tych którzy już użytkowali takie bagażniki. Oczywiście Auris II HB, bagażnik na 2 rowery.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Bagażnik rowerowy na tylną klapę
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maja 2019, 18:20:50 »
Polecam filmiki na yt. Znajdziesz odpowiedni

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maja 2019, 19:02:36 »
Osobiście nie polecam, chyba że ograniczysz się do max 2 lekkich rowerków (do 15kg każdy) tak realnie. Ja bałem się założyć 3 sztukę a to z tego wzgledu że naprężenia na pasach i nacisk gum na tylna szybę byly dla mnie niepokojące.......dziury, wiatr, hamowanie....w trasie moze cie spotkać wszystko a jak szyba z tylu pójdzie to jest klopot. Bagaznik niby solidny Thule clipon. Wolałem nie ryzykować i przez to, że mam Aurisa I HSD to o haku moge zapomnieć (a w/g mnie to najlepsze rozwiązanie) wiec mam rowery na dachu i.....i tak jeżdżę wolniej.
« Ostatnia zmiana: 04 Maja 2019, 23:26:12 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline RobertPK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maja 2019, 20:59:05 »
Polecam DOBRY bagażnik. Onegdaj przy Mitsubishi Colt miałem taki bagażnik firmy THULE. Bez żadnych taśm, wszystko sztywne, zapinane na taki "zatrzask" czy jak to nazwać... Woziłem na tej klapie dwa rowery Kross, B3 i B4. Było sztywno i solidnie.
Muszę jednak zaznaczyć, że miejsca styku bagażnika z karoserią zabezpieczyłem folią bezbarwną, a uchwyty bagażnika "owinąłem" opaską termokurczliwą.

Offline RobertPK

• Toyot Leżący
  • *

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl