Autor Wątek: Moduł domykania SZYB PRZEDNICH w AURIS II w wersji Life i Active - montaż  (Przeczytany 2671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Youras

• Toyot Pełzający
  • **
Szanowni Koledzy,

Jako, iż Auris II jest tożsamy z Corollą E16 pod względem instalacyjnym zapraszam do mojego wątku poniżej z zastrzeżeniem, iż wszystkie tam zawarte informacje są do analizy przez Was w Waszych autach pod względem kolorów przewodów, nr pinów we wtyczkach itp itd. Ale schematy instalacji sterowania szybami zawsze wskazują, iż dotyczą Auris II i Corolli E16 jednocześnie więc powinno być ok :-)

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,46064.0.html

Offline Krzysiek108

• Toyot Leżący
  • *
Wiesz może czy po zmianie przełączników z jednym auto na full auto wszystkie będą działać?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Youras

• Toyot Pełzający
  • **
Wiem. To nic nie da. Przy wersji full Auto każdy silnik ma moduł sterowania a całość komunikuje się po CanBus. Jest za tym inna instalacja. Zmiana samych klawiszy niestety nic nie da.

Offline Krzysiek108

• Toyot Leżący
  • *
Muszę zamówić ten moduł domykania. Ostatnio zamontowałem tempomat i obyło się bez problemów, myślałem,że i tu pójdzie gładko.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline RavenF2

• Toyot Leżący
  • *
Głupio się spytam, co to jest to domykanie szyb, na jakiej zasadzie to działa?

Offline Youras

• Toyot Pełzający
  • **
Jak zostawisz otwarte okna wysiadając z auta to po jego zamknięciu z pilota szyby same się domkną. Nie musisz pamiętać by je zamknac.
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2019, 20:18:41 wysłana przez Youras »

Offline RavenF2

• Toyot Leżący
  • *
Jak zostawisz otwarte okna wysiadając z auta to po jego zamknięciu z pilota szyby same się domkną. Nie musisz pamiętać by je zamknac.
Po prostu po naciśnięciu przycisku czy jego przytrzymaniu? Z tego co przed chwilą wyszukałem, to standardowo nie ma tego w samochodzie i realizowane może być przez np. alarm lub ten moduł?

Offline Youras

• Toyot Pełzający
  • **
Po naciśnięciu zamknięcia - w tym samym momencie. Nic nie przytrzymujemy. Tak, nie ma wbudowanego fabrycznie. Tak poprzez ten moduł lub alarm jak ma wbudowaną taką funkcję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl