Ad 1 - literówka miało być BSM a nie BMS :(
Ad 2 - nie, podliczyłem koszty i wyszło mi za dużo .
Tak jak napisałem kilka postów wcześniej - czytałem relację na forum (drive2.ru) odszukam url i wkleję - jest tam relacja wraz z numerami - ponieważ mam dostęp do Rav4 w wersji exe to sprawdziłem kilka numerów części i się zgadzały z tymi z forum.
Co do tego że toyota to prosty samochód i wszystko ładnie wykrywa - podtrzymuje.
Dokładałem/wymieniałem w poprzednim samochodzie (avensis T27 wersja podstawowa) elementy fabryczne: tempomat, radio TT + nawigację, kamerę cofania, mikrofon wraz z lampą wewnętrzną, kierownicę (z wersji podstawowej) na taką ze sterowaniem telefonem, halogeny (wraz z systemem manetek) - wszystko po dołożeniu ładnie działa.
Ponieważ Rav mam w wersji, w której nie wiele mogę dołożyć do wyposażenia fabrycznego bez dużego nakładu pracy i kwot, dołożyłem moduł nawigacji (który po podłączeniu ładnie się wykrył i zintegrował).
Myślałem o systemie BSM i kamerach 360 ale z uwagi na koszty odpuszczam - zostanę przy planie dołożeniu tylko przedniej kamery.
Dodałem trochę elementów niefirmowych, które uznałem za ciekawe, np. ładowarka indukcyjna w półce, oświetlenie w klapie bagażnika, wideorejestrator, wymieniłem głośniki oraz zacząłem wytłumiać samochód (na razie zrobiłem drzwi przednie).