Autor Wątek: [E-18] Dziwne buczenie słyszane od przodu  (Przeczytany 947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lennox

• Toyot Leżący
  • *
[E-18] Dziwne buczenie słyszane od przodu
« dnia: 21 Maja 2019, 08:23:43 »
Dzień dobry wszystkim - mój pierwszy post więc kłaniam się nisko  <taniec>

W styczniu kupiłem nową Corolle 1.6 wiec autko jest nowe. Dwa dni temu (jadąc na wyłączonym radiu) zwróciłem uwagę na dziwny dźwięk dochodzący gdzie od przodu z okolic lewego koła. Dźwięk jest słyszalny tylko w przedziale 80 - 90 km/h. Poniżej i powyżej tego przedziału go nie słychać. Jest to jakieś dziwne buczenie, ale nie brzmi ono jak dźwięk łożyska. Przyrównać go można raczej do dźwięku który słychać jadąc 40 km/h i zdejmując nogę z gazu ale pozostawiając auto na biegu (może piszę śmiesznie ale próbuje jakoś przedstawić co mnie nurtuje)....
Ja nie wiem, czy faktycznie coś złego się dzieje, czy po prostu ten typ tak ma - wcześniej nie zwracałem na to uwagi.... Do ASO wybiorę się w ostateczności bo pewnie i tak mnie spławią....
Bardzo Państwa proszę o sugestie :)

Offline bodex4

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: [E-18] Dziwne buczenie słyszane od przodu
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2019, 09:53:37 »
Auto ma jeszcze długa gwarancję to ja pojeździłbym trochę aż dżwięk będzie mocniejszy i oczywisty dla serwisu. Jak to jakaś awaria to będzie się nasilał z czasem i nie będzie trzeba walczyć z serwisem

Offline lennox

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [E-18] Dziwne buczenie słyszane od przodu
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2019, 10:20:45 »
Bardzo dziękuję za podjęcie tematu ...
Tak oczywiście postąpię, ale ... przyznaję się do bycia lekkim hipochondrykiem :) i lekko się spiąłem, bo na serio wcześniej tego nie słyszałem ... a teraz wiem, że będę to ciągle słyszał  :wallbash:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl