Autor Wątek: RAV4 2010r 2,2 D-CAT Problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 3176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
RAV4 2010r 2,2 D-CAT Problem z centralnym zamkiem
« dnia: 30 Maja 2019, 16:43:35 »
Jak w temacie. Od jakiegoś czasu siadło mi zamykanie samochodu. Auto z systemem bez kluczykowym (z tym obciachowym małym pilocikiem) Sytuacja jest taka że otwiera bez problemu, a zamyka sporadycznie . Pilot łączy się  z systemem, bateria zmieniona, nie da się też zamknąć przyciskiem na drzwiach, słychać jedynie  takie ciche kliknięcie jakiegoś przekaźnika pod deską. Może ktoś wie o co chodzi, bo nie bardzo wiem od czego zacząć grzebanie. Dodam ze taki uniwersalny tester Multidiag nie generuje żadnych błędów w funkcjach zamka.

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2010r 2,2 D-CAT Problem z centralnym zamkiem
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwca 2019, 20:27:41 »
Nikt mi nie chciał pomóc , sam sobie pomogłem. Padł przekaźnik w module BSI, Body, czy jak tam to sobie majstry nazywają. Chodzi o białą skrzynkę bezpieczników, przekaźników ,tą  po lewej stronie  pod kierownica.Trzeba ją wymontować na stół i zdjąć tylny dekiel z tego modułu. Następnie odkręcić i delikatnie wysunąć cały druk do góry . Na druku na czerwono zaznaczyłem przekaźnik

Ktoś o minimalnych zdolnościach do lutowania spokojnie go sobie sam zmieni, ew jakiś majster RTV ogarnie to od ręki za piwo. Przekaźnik ma symbol; P4CP012W1 , jest dostępny nawet na allegro coś koło 60 pln. Tak więc napisałem dla potomości , dziękuję do widzenia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl