Autor Wątek: Kable od światła wstecznego  (Przeczytany 4021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kwidzi

• Prawie Toyot
Kable od światła wstecznego
« dnia: 31 Maja 2019, 11:02:24 »
Orientuję się ktoś z Was którędy są pociągnięte kable od światła wstecznego w Auris II ? Chce podłączyć czujniki parkowania elektromagnetyczne i nie chcę tego robić metodą prób i błędów.

Offline ewemarkam

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kable od światła wstecznego
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2019, 11:56:46 »
Przy lampie masz wszystko. Poza tym te czynniki mają małą odległość działania. Lepsze są zwykle ultradźwiękowe.

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2019, 13:09:12 »
A jakie nadwozie? Sedan czy h/b albo kombi? W sedanie idzie czerwony przewód prosto do świateł (pin 2), w pozostałych - czerwony do złącza w lewym słupku (pin 16), dalej do klapy chyba fioletowo-zielonym.

Offline kwidzi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maja 2019, 19:54:45 »
Nadwozie h/b.
A znajdę kabel od wstecznego gdzieś wewnątrz auta bo szczerze nie chcę ciągnąć aż do klapy bagażnika
Mam czujniki w zderzaku bo kupiłem w kolorze po kolizji, ale nie są doprowadzone kable wewnątrz auta . (moduł do czujników też mam )

Offline ewemarkam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maja 2019, 20:48:31 »
Wiązka powinna lecieć w progu lewym. Musisz tam odnaleźć przewód o tym samym kolorze i przekroju co przy lampie. Może się zdarzyć że będą dwa takie same ale od czegoś innego. W swoim byłym kombi podlaczylem centralkę koło lampy, do wstyczki od lampy. A przewód do wyświetlacza po prostu progiem. Powodzenia
« Ostatnia zmiana: 31 Maja 2019, 20:50:44 wysłana przez ewemarkam »

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Czerwca 2019, 10:03:32 »
A znajdę kabel od wstecznego gdzieś wewnątrz auta bo szczerze nie chcę ciągnąć aż do klapy bagażnika
Wiązka idzie z lewej strony pod boczkiem bagażnika i słupkiem w górę. Złącze jest w słupku, mniej więcej w połowie wysokości szyb. Gdzieś w tej okolicy możesz się wpiąć.

Offline kwidzi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Czerwca 2019, 14:42:37 »
I o to właśnie mi chodziło . Dziękuję
Wiązka idzie z lewej strony pod boczkiem bagażnika i słupkiem w górę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl