Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442658 razy)

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #270 dnia: 18 Sierpnia 2020, 14:30:51 »
Screen ze strony https://www.toyota.pl/world-of-toyota/multimedia/interfejsy-apple-i-android

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #271 dnia: 18 Sierpnia 2020, 14:57:16 »
Napisałem do nich na czacie, okazało się, że moja ravka wyprodukowana w czerwcu, ale:
"wszystkie Rav4 z 2019 roku będą miały aktualizację we wrześniu b.r , jednak będzie to się wiązało z domontowaniem mikrofonu"
mam wrażenie, że każdy mówi coś innego

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 18 Sierpnia 2020, 15:18:42 »
Napisałem do nich na czacie, okazało się, że moja ravka wyprodukowana w czerwcu, ale:
"wszystkie Rav4 z 2019 roku będą miały aktualizację we wrześniu b.r , jednak będzie to się wiązało z domontowaniem mikrofonu"
mam wrażenie, że każdy mówi coś innego
To by się z kolei zgadzało z tym, co wyczytałem dobre pół roku temu jeszcze przed pandemią na jakimś forum brytyjskim, gdy wszyscy czekali na aktualizację w maju/czerwcu. Tam też przewijała się informacja o mikrofonie, który musi być najpierw wymieniony (niby jedyna ingerencja w hardware).

Mój egzemplarz jest z maja 2019, tak że też nadal żyję nadzieją, że jednak kiedyś się doczekam.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #273 dnia: 18 Sierpnia 2020, 16:28:19 »
Mogli by mikrofon wymienić, bo fatalnie mnie słychać.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline JMB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: 18 Sierpnia 2020, 16:59:05 »
Ja dostałem taką odpowiedź właśnie:
Szanowny Panie,

w nawiązaniu do Pana wiadomości uprzejmie informujemy, iż aktualizacja do funkcji Android Auto będzie dostępna we wrześniu b.r dla wszystkich modelu RAV4 wyprodukowanych w roku 2019.

Jednocześnie informujemy, iż pojazd o podanym numerze VIN został wyprodukowany w 11/2019.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.
-------------------------------------
Z poważaniem,
Karolina Mazurek
Biuro Obsługi Klienta Toyota Motor Poland
------------------------------------

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #275 dnia: 18 Sierpnia 2020, 17:05:31 »
Ja dostałem taką odpowiedź właśnie:
Szanowny Panie,

w nawiązaniu do Pana wiadomości uprzejmie informujemy, iż aktualizacja do funkcji Android Auto będzie dostępna we wrześniu b.r dla wszystkich modelu RAV4 wyprodukowanych w roku 2019.

Jednocześnie informujemy, iż pojazd o podanym numerze VIN został wyprodukowany w 11/2019.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.
-------------------------------------
Z poważaniem,
Karolina Mazurek
Biuro Obsługi Klienta Toyota Motor Poland
------------------------------------

Ale jazda.
Sto różnych zdań. W mailach i czatach co innego, na stronie co innego.
Akurat w Twoim wypadku auto z listopada to się łapiesz.
Ciekawie się wrzesień zapowiada...

Kurcze, też napisałem do TPM :)
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2020, 17:21:00 wysłana przez tomeksp »

Offline 100_satoshi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #276 dnia: 19 Sierpnia 2020, 09:50:34 »
A czy ktoś wie, czy da aktualizacja jak już się pojawi to będzie carplay działał przewodowo czy bezprzewodowo?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #277 dnia: 19 Sierpnia 2020, 09:58:35 »
A czy ktoś wie, czy da aktualizacja jak już się pojawi to będzie carplay działał przewodowo czy bezprzewodowo?
Przewodowo.

Offline 100_satoshi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #278 dnia: 19 Sierpnia 2020, 10:52:48 »
Przewodowo.

Troche bez sensu, przeciez jest modul wifi

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #280 dnia: 19 Sierpnia 2020, 20:26:13 »
Szanowny Panie,

w nawiązaniu do Pana wiadomości uprzejmie informujemy, iż aktualizacja do funkcji Android Auto będzie udostępniona we wrześniu b.r dla modelu RAV4 wyprodukowanych w roku 2019.

Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Autoryzowaną Stacją Serwisową w celu zapoznania się z ofertą aktualizacji systemu do tej funkcji.

Ciekawe...
Trzeba czekać na wrzesień...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 25 Sierpnia 2020, 11:30:28 »
Jak w przypadku Android auto działają komunikaty dźwiękowe przy jednoczesnie odpalonym radio? Czy to w ogóle działa, czy jest albo AA, albo radio?

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 25 Sierpnia 2020, 11:36:35 »
Jak w przypadku Android auto działają komunikaty dźwiękowe przy jednoczesnie odpalonym radio? Czy to w ogóle działa, czy jest albo AA, albo radio?
Tak, powinno bedzie działać, Włączasz AA jak się uruchomi odpalasz radio i wracasz do AA. powinieneś mieć obraz z AA i dzwięk radia. W chwili np nawigacji z google map dzwięk powinien być słyszany. Tak to działa w grupie VAG więc myślę ze tak też będzie w toyota.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: 25 Sierpnia 2020, 12:28:34 »
Tak właśnie działa.

Działa i radio i AA. Polecenia głosowe, BT itd. Jedyne co to AA jak chcesz aby wybrał np jakiś adres to musisz wcisnąć mikrofon na ekranie (nie na kierownicy). Wyszukiwanie adresów działa u mnie w 99%.

Normalnie nie mam nawigacji, ale w sumie wczoraj sprawdziłem i naciśnięcie przycisku MAP na wyświetlaczu przerzuca mnie na ekran mapy AA, przydatny skrót.

Offline ArtFoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 25 Sierpnia 2020, 12:29:00 »
Tak, powinno bedzie działać, Włączasz AA jak się uruchomi odpalasz radio i wracasz do AA. powinieneś mieć obraz z AA i dzwięk radia. W chwili np nawigacji z google map dzwięk powinien być słyszany. Tak to działa w grupie VAG więc myślę ze tak też będzie w toyota.
Dokładnie tak działa. muzyka i komendy wujka google sa w tle.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl