Panowie po dniu działania NAVI przestała reagować i cały czas kręci na ekranie z informacją "uruchamianie nawigacji". Instalowałem USB3 i USB2 bo USB1 nie reaguje w ogóle po wsadzeniu do portu (nie ma nic w aktualizacji oprogramowania)
Co mogę teraz zrobić? Wgrywanie ponownie usb2 idzie poprawnie aż do wyłączenia silnika, gdy ponownie go uruchamiam navi działa ale wywala po chwili komunikat "niemożliwa aktualizacja oprogramowania skontaktuj się z dealerem" czy jakoś tak i znowu kręci się "uruchamianie nawigacji"
AppleCar działa, audio ma już nowy numer wersji tylko navi sama w sobie przestała.
Jest jakaś opcja przywrócenia starej Versja navi w pliku aktualizacji była 1900, a w systemie dalej mam 1512. Mapy nowe 2020v1
Taka sytuacja jest normalna jeżeli nie przejdziesz etapu z USB1.
Aby to poprawnie zrobić, na pena USB1 wgrywasz cały folder "intervention" z zawartością, wkładasz do portu USB i czekasz aż skrypt się uruchomi (samoistnie), po paru minutach gdy pojawi się komunikat o możliwości użycia USB2 instalujesz aktualizację nawigacji, po restarcie systemu od razu ponownie USB1, czekasz aż komunikat "replicating" czy jakoś tak dojdzie do 100% i ponownie restartujesz system. MEU powinno zmienić się na FA10, wersja na 1120. Pozostaje tylko uruchomić usługi online w menu (powinna jeszcze gdzieś w tych okolicach wyskoczyć ramka z gratulacjami z powodu aktualizacji do MM19).
Potem jeżeli chcesz to możesz jeszcze zrobić aktualizację navi do wersji 1140 - linka wstawiałem dziś rano.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka