Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442804 razy)

Offline wobo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #825 dnia: 17 Września 2020, 13:45:14 »
Kabel! Nigdy bym się nie domyślił. Nowy Samsunga nie działa, a stary popękany za to pięknie.

Cześć
Właśnie taki sam przypadek miałem zaraz po instalacji, że AA nie chciało się włączyć. Po zmianie kabla włącza się ale  czasem niespodziewanie przerywa, i każe odłączać kabelek USB aby zrestartować.
Na forum produktu można przeczytać, że należy użyć kabla wysokiej jakości (czyli jak mniemam USB3.1 o długości do 1,8M)
Poniżej w jęz angielskim:
https://support.google.com/androidauto/thread/2464489?hl=en

Offline Central

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #826 dnia: 17 Września 2020, 16:43:15 »
Dzięki Wobo, a powiedz, czy przy zmianie świateł z dziennych na mijania (tryb auto) i odwrotnie muzyka Ci się pauzuje?
Dzisiaj znowu parę wiaduktów pod którymi ciemniej i non stop pauza...

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #827 dnia: 17 Września 2020, 19:00:56 »
Ja nie stwierdziłem takiego zachowania. Natomiast zauważyłem, że po wyłączeniu silnika, odpięciu telefonu i zamknięciu auta, przy ponownym uruchomieniu samochodu, radio jest w stanie Audio Off, mimo, że przed odłączeniem muza grała przez AA.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #828 dnia: 17 Września 2020, 20:19:05 »
Ja nie stwierdziłem takiego zachowania. Natomiast zauważyłem, że po wyłączeniu silnika, odpięciu telefonu i zamknięciu auta, przy ponownym uruchomieniu samochodu, radio jest w stanie Audio Off, mimo, że przed odłączeniem muza grała przez AA.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
W AA trzeba zaznaczyć opcję Automatycznie wznawiaj odtwarzanie multimediów chyba :-)

Offline Central

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #829 dnia: 18 Września 2020, 08:10:22 »
Jak co jazda pod wiaduktem mam pauzę, którą ręcznie muszę zmieniać na play, to na takie detale jak wznawianie muzy po podpięciu telefonu nawet nie zwracam uwagi :(
I na dodatek widzę, że Wy nie macie w ogóle takiego problemu - ciężko więc będzie znaleźć rozwiązanie...

Offline mcyack

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #830 dnia: 18 Września 2020, 09:27:41 »
Jak co jazda pod wiaduktem mam pauzę, którą ręcznie muszę zmieniać na play, to na takie detale jak wznawianie muzy po podpięciu telefonu nawet nie zwracam uwagi :(
I na dodatek widzę, że Wy nie macie w ogóle takiego problemu - ciężko więc będzie znaleźć rozwiązanie...
To może jeździj cały czas na mijania :)

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #831 dnia: 18 Września 2020, 10:17:52 »
W AA trzeba zaznaczyć opcję Automatycznie wznawiaj odtwarzanie multimediów chyba

Mam zaznaczone i faktycznie po ponownym podpięciu telefonu zaczyna odtwarzać od momentu w którym skończył przed odpięciem, ale radio samo się nie włącza - to drobiazg i da się z tym żyć :)

To co pisze Central o pauzowaniu przy zmianie świateł to faktycznie niezły bug i nie mam pojęcia z czego może wynikać :o

Offline Central

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #832 dnia: 18 Września 2020, 10:35:18 »
To może jeździj cały czas na mijania

Dzięki - jak będę miał problem z czujnikami ciśnienia i zapytam na forum to od przyjaciół dostanę odpowiedź, że mogę autobusem...
A tak na poważnie - próbowałem chwilę , ale coś boli, coś uwiera ;) Za dużo serca wsadziłem i też wiedzy z tego forum żeby szkłem d... podcierać.
Słabo - szukam w google eng i nikt nie ma takiego problemu.

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #833 dnia: 18 Września 2020, 10:39:21 »
A próbowałeś z inną słuchawką? Trzeba jakoś zawęzić obszar poszukiwań

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #834 dnia: 18 Września 2020, 10:39:47 »

a próbowałeś zrobić przywrócenie do ustawień fabrycznych?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #835 dnia: 18 Września 2020, 11:35:26 »
Spróbuj przestawić tryb wyświetlania mapy / schemat kolorów w ustawieniach Google Maps z "Automatyczne" na "dzień".  Może podpowie to gdzie dalej szukać.

Offline radek135

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #836 dnia: 18 Września 2020, 11:55:50 »
Witam wszystkich, właśnie zaczynam swoją przygodę z systemem w RAV4 / jeżeli źle zrozumiałem proszę mnie poprawić / Mając system 17TDT1EU-CA01 ... wrzucam pliki tylko z USB3 - wszystkie, rozpakowane na (USB FAT32) i podpinam do auta. Automatycznie nie powinno się nic zacząć instalować - muszę wymusić instalację ... MENU/OGÓLNE/AKTUALIZACJA ...   
i właśnie tutaj poległem - nic się nie dzieje i nie wiem co jest nie tak ...  Potrzebuję pomocy.

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #837 dnia: 18 Września 2020, 12:30:08 »
Witam wszystkich, właśnie zaczynam swoją przygodę z systemem w RAV4 / jeżeli źle zrozumiałem proszę mnie poprawić / Mając system 17TDT1EU-CA01 ... wrzucam pliki tylko z USB3 - wszystkie, rozpakowane na (USB FAT32) i podpinam do auta. Automatycznie nie powinno się nic zacząć instalować - muszę wymusić instalację ... MENU/OGÓLNE/AKTUALIZACJA ...   
i właśnie tutaj poległem - nic się nie dzieje i nie wiem co jest nie tak ...  Potrzebuję pomocy.
Wykasuj co masz na penie i ściągnij tylko to:
streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-CA32_Latest.zip
Rozpakuj i wrzuć sam plik na dysk.
Pozniej powinno już ruszyć

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #838 dnia: 18 Września 2020, 12:30:31 »
Sprawdź pendrive czy aby napewno ma Fat 32 i spróbuj na innym jak nie idzie. Pliki muszą być bez folderu

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #839 dnia: 18 Września 2020, 12:39:02 »

a jak wsadzisz pena przy wyłączonym zapłonie i włączysz zapłon?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl