Jaki tryb parkingowy jest ustawiony to można sprawdzić w menu kamerki. Od tego zależy jak dużo prądu czerpie kamerka podczas postoju.
Nie wiem który model 70mai masz ale np. w 70mai A800S są 2 tryby parkingowe:
- z G-sensorem nagrywający sekwencję po stwierdzeniu wstrząsu
- oraz tryb poklatkowy 1kl/s
Jest duża szansa, że obydwa te tryby w 70mai nie żrą dużo prądu,
ja w mojej Viofo 129+ Duo używam trybu lowbitrate który jest bardzo OK ale żre i prąd i miejsce na karcie.
Czas rejestracji w trybie parkingowym (ale tylko dla trybu poklatkowego lub lowbitrate) oraz sumaryczny dzienny czas jazdy (w zasadzie czas pracy napędu, bo czy się jedzie czy się stoi to aku 12V się ładuje) łatwo jest ustalić przeglądając nagrania na karcie pamięci - zwykle oddzielnie zapisywane są te z jazdy i te z postoju.
Wystarczy zapisać sobie od której do której była dana jazda, a potem zsumować czas i podobnie z postojem.
Problem jest wtedy gdy średnio dziennie mało jeździmy, a chcemy mieć rejestrację kamerą na parkingu.
Akumulator może się wtedy nie doładowywać wystarczająco.
Napięcie odcięcia w adapterze - o ile to ten - 70mai Hardwire Kit ACC micro-USB (UP02) - łatwo ustalić - jest to 11,4 V i nie da się zmienić na inne.
Trochę niskie - stwarza to większe ryzyko drenażu aku 12V.
Z tym, że kamerka prawdopodobnie mało ciągnie w trybie parkingowym (szczególnie gdy jest to G-sensor) więc możliwe, że to może kilka ... kilkanaście godzin pochodzić.