Autor Wątek: Rejestrator wideo do RAV4  (Przeczytany 150827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suchy2201

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
Odp: Rejestrator wideo do RAV4
« Odpowiedź #540 dnia: 28 Stycznia 2024, 17:17:52 »
Natomiast. Np. Jeden z klientów wyjeżdżając na 2 tyg wakacje (bez auta) na wszelki wypadek  wyłącza przez aplikacje funkcje parkingowa na czas wyjazdu

Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #541 dnia: 28 Stycznia 2024, 18:32:31 »

Viofo 129 g plus duo
+
Powercore

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Powercore, który model? Jaka pojemność? Spełnia uwagę od komyak to znaczy nie ładuje się przy ujemnych temperaturach? :-)

Power Core 6200LFP HW
Wg danych producenta ma zabezpieczenie przed ładowaniem w ujemnych temp.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #542 dnia: 28 Stycznia 2024, 21:42:11 »
Panowie jakich wideorejestratorów i powerbanków używacie w swoich RAV4? Przymierzam się do instalacji i szukam konkretnych, sprawdzonych modeli.

Zależy jakie masz oczekiwania? Kup najzwyklejszą kamerę i pamiętaj o dobrym powerbanku, tak aby przy ujemnych temperaturach nie można było go ładować.

Nie mam większych oczekiwań, chcę coś sprawdzonego w RAV4. :) Chyba skuszę się na Power Core 6200LFP HW tylko dostępność w PL jest słaba, więc być może trzeba będzie sprowadzać z UK.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #543 dnia: 28 Stycznia 2024, 21:44:08 »
U mnie w autach VifoA119 mini2, Vifo A129 i Xblitz Black
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marboy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #544 dnia: 29 Stycznia 2024, 09:41:04 »
Jaki dobry rejestrator polecacie, ale z możliwością odłączenia od uchwytu.
W kilku krajach europejskich jest zakaz używania wideorejestratorów.

https://www.wideorejestratory24.pl/wideorejestratory-w-europie
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #545 dnia: 29 Stycznia 2024, 09:50:38 »
FitCamX jest zabudowany jak fabryczny za lusterkiem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #546 dnia: 29 Stycznia 2024, 10:01:16 »
Jaki dobry rejestrator polecacie, ale z możliwością odłączenia od uchwytu.
W kilku krajach europejskich jest zakaz używania wideorejestratorów.

https://www.wideorejestratory24.pl/wideorejestratory-w-europie

VIOFO A129-G Plus Duo ma uchwyt montażowy za pomocą, którego łatwo jest zamontować i zdemontować kamerę.

Offline marboy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #547 dnia: 29 Stycznia 2024, 10:16:47 »
VIOFO A129-G Plus Duo ma uchwyt montażowy za pomocą, którego łatwo jest zamontować i zdemontować kamerę.

Dzięki za sugestię. Zajrzałem do instrukcji i wygląda na to, że tylnej kamery nie można odłączyć od uchwytu. Popraw mnie, jeśli się mylę.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #548 dnia: 29 Stycznia 2024, 10:24:22 »
Cytuj (zaznaczone)
...zarówno kamera przednia jak i kamery tylna posiada uchwyt montażowy ułatwiający demontaż. Wystarczy wysunąć kamerę w bok, oczywiście po wcześniejszym odłączeniu przewodów...

Odpowiedź ze sklepu, ale może ktoś z użytkowników potwierdzi czy rzeczywiście tak jest.

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #549 dnia: 29 Stycznia 2024, 12:44:38 »
Zamówiłem Power Core 6200LFP PLUS i VIOFO A129-G Plus Duo. Przy okazji akutalizacji mojego zamówienia dostałem taką informację od Pana Leszka, który pracuje w firmie Power Core.

Cytuj (zaznaczone)
Pytanie o typ samochodu jest dla statystyk,
Chodzi o to, ze samochody EV pracują na nieco nizszym napieciu (12V) niz typowy samochod spalinowy (<14.8V).

6200LFP PLUS wspolpracuje dobrze z samochodami Hybrydowymi i nie ma obaw o problemy z ladowaniem.
Gdyby jednak przy probie ladowanie w trybie szybkim (50min), power bank sygnalizowal FAULT (czerwona dioda bledu), prosze wykonac kroki nizej:

1) Proszę znaleźć bezpiecznik o wyższym natężeniu (ACC - zasilanie tylko zaplonie) 15A+. Taki bezpiecznik ma grubsze przewody w instalacji samochodu, co zmniejsza straty napięcia podczas ładowania. Dobrymi bezpiecznikami sa:
- Podgrzewane siedzenia,
- podgrzewana tylna szyba,
- podgrzewana kierownica...
2) Dokładnie przykręic masę przewodu ładowania, dobrze oczyscic polaczenie z masa samochodu (tutaj czesto jest problem, tez z biegiem czasu ten punk ulega korozji lub poluzowaniu).
3) Skróć przewód ładowania (czerwony) do jak najkrótszej długości, przewód masowy może być połączony z metalowym (uprzednio sprawdzonym) bliskim punktem masy samochodu.
Być może sama szyna siedzenia, po odpowiednim oczyszczeniu, może zostać wykorzystana.

Prosze dobrze sprawdzic miejsce instralacji power banku, sprawdzic bliskie punnkty: MASY/UZIEMIENIA, oraz sygnalu o duzym natezeniu (15A i wiecej).
Wraz z power bankiem jest dostarczany wysokiej jakosci 2metrowy, silikonowy przewod 14AWG do instalacji, przewod jest wysokiej jakosci - jednak na 2metrach przy ladowaniu szybkim (<10A) nastepuje strata 0.5-0.8V na jego dlugosci. Co w przypadku przy niskim napieciu samego zasilania moze graniczyc z wyzwoleniem zabezpieczenie przed niskim zasilaniem (11.5V). Wtedy skrocenie przewodu moze byc konieczne lub ewentualna zmiana szybkosci ladowania na "cigar 80min".

Sa to bardzo rzadkie przypadki, praktycznie 1 na 200 sprzedanych power bankow (dla klientow HEV) i tutaj wlasnie statystyki sa dla nas zrodlem tych informacji.
Rok temu obnizylismy limit LOW_VOLTAGE -> 11.5V (z wczesniejszego 12V) wlasnie aby zapobiec tego typu problemom, panska wersja ma limit 11.5V i napewno problem sie nie pojawi. Prosze tylko upewnic sie, ze power bank jest zasilany bezpiecznikiem ACC (zasilanie tylko po zaplonie) Jestem pewny ze wszystko bedzie dobrze dzialalo.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #550 dnia: 29 Stycznia 2024, 13:22:09 »
Cześć,
a gdzie obecnie można kupić Power Core 6200LFP i jakiej cenie?

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #551 dnia: 29 Stycznia 2024, 13:29:47 »

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #552 dnia: 29 Stycznia 2024, 14:03:47 »
Dziękuję za namiary  :-)

Offline pbmcc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #553 dnia: 11 Lutego 2024, 10:01:01 »
VIOFO A129-G Plus Duo
...zarówno kamera przednia jak i kamery tylna posiada uchwyt montażowy ułatwiający demontaż. Wystarczy wysunąć kamerę w bok, oczywiście po wcześniejszym odłączeniu przewodów...

Odpowiedź ze sklepu, ale może ktoś z użytkowników potwierdzi czy rzeczywiście tak jest.

VIOFO A129-G Duo posiadam - tylną kamerę również da się odczepić od uchwytu.
Jest jedna słaba rzecz - przewód między kamerami to miniUSB-miniUSB - w razie uszkodzenia ciężko taki dokupić.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #554 dnia: 09 Kwietnia 2024, 08:05:27 »
Dostałem propozycję w ASO montażu takiego urządzenia. Mało jest opinii w necie, dosyć nowy produkt, więc pytam tu. Prosta kamera przód - tył, bez wyświetlacza (celowo, mało widoczna), z WiFi, full HD. Skorzystam chyba - kupiona i zamontowana w ASO (wiem, są tańsze miejsca), żeby nie kopać się potem z koniem. Ktoś może testował?

MIO MIVUE J756DS

https://www.x-kom.pl/p/1192032-wideorejestrator-mio-mivue-j756ds-full-hd-wi-fi-140.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwq86wBhDiARIsAJhuphkUrXKraXSp0nl82an2hc6thMc-OjFE2qEbDprL4-_3vNWIjSQil8QaAkq_EALw_wcB

Pozdrawiam,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl