Autor Wątek: Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid - raporty spalania i wrażenia z jazdy  (Przeczytany 142156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Remek

• Gość
Odp: Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid - raporty spalania i wrażenia z jazdy
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Września 2019, 08:04:40 »
używa ktoś nowej corolli TS z fotelikami z tyły obrotowymi lub ustawionymi tyłem do kierunku jazdy? Jak wygląda sytuacja z miejsce? U żony w CHR jest masakra, tam gdzie jest obrotowy fotelik trzeba fotel z przodu przesunąć do przodu

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Października 2019, 21:57:17 »
Kolejne tankowania za mną. 450 km autostrada z prędkością licznikową ok 140-150 km/h + 180 km po mieście - spalanie 6,1 l/100 km. Poprzednie wyszło 4,6 l/100 km przy dystansie 480km po mieście.
C-HR 2.0 2023

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Października 2019, 19:25:46 »
Drugie tankowanie też za mną. W jazda mieszana 40% miasto. Reszta drogi podmiejskie. Jazda raczej niemrawa z racji, że to pierwsze kilometry. Średnie spalanie po tankowaniu 4.9l. Na kompie 5.4l więc było przekłamane ale też nie resetowałem po pierwszym tankowaniu. Tryb ECO.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2019, 19:27:57 wysłana przez Dragster »
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline MajkeLes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Października 2019, 11:38:56 »
Nie chce zaśmiecać, czy w wątku tylko podajemy spalanie wersji 2.0?
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid

Offline Gregoire

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 14 Listopada 2019, 13:31:23 »
Ja jeżdżę Corollą TS 2.0 od trzech tygodni. Na razie tylko miasto. Jeżdżę płynnie i spokojnie. Na razie, na wskaźniku średnie spalanie jak zamurowane 5,3, 5,4. Dla mnie to całkiem nieźle, choć słyszę, że można zejść poniżej 5, ale nie wiem jak miałbym to zrobić...

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 14 Listopada 2019, 13:33:58 »
U mnie dokładnie tak samo. Drugie tankowanie miałem chyba przekłamane. Teraz 5.3 - 5.5l i tyle faktycznie jest przy tankowaniu. Ostatnie tankowanie 5.35l. Jazda miasto i podmiejska.

Offline Piotr_K73

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #81 dnia: 15 Listopada 2019, 12:54:56 »
potwierdzam osobiście - da się zejść poniżej 5  :cool:
już pisałem w innym wątku - w skrócie: pół na pół miasto (Warszawa)/trasy podmiejskie (te do 90, wiele terenów zabudowanych po drodze). Jazda oczywiście spokojna, ale nie jakoś hardcorowo. Wystarcza mi świadomość że mogę wyprzedzić delikwenta, nie muszę tego udowadniać  <taniec>
Trzeba pamiętać o korzystaniu z rekuperacji, świadomie wybierać kiedy żeglować na samym elektryku a kiedy lepiej spalina. Nie wchodzić na pole Power (najtrudniej o to przy ruszaniu). I mieć silną wolę  :grin:
Nie, nikt mnie nie obrabia, autobusy wyprzedzam, średnio tempo trzymam jak cała reszta tylko płynniej.

4.3 od tankowania, powtarzalne - aktualnie w trakcie 3-ciego baku. Tak, TS 2.0. HB.
Oczywiście kwestia wyboru i priorytetów - to jest świetny samochód i do cebulowania na paliwie, i do frajdy z dynamicznej jazdy (ale oczywiście jedno LUB drugie :cool:).

Offline Przemulak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Listopada 2019, 21:31:59 »
Cześć wszystkim.
Od 2 dni użytkuje 2.0 TS i spalanie przy normalnej jeździe na odcinku 400 km wynosi 5.3 l/100 km.
Dodam, że to auto służbowe i oczekujemy  spalania na poziomie 6 l/100 km...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Grudnia 2019, 14:42:56 »
Dziś pierwszy serwis po 15 tys. km. Toyota Chodzeń Czerniakowska. Zdecydowałem się na ten niby lepszy dla 2.0 olej 0W16 i filtr kabinowy węglowy. Razem coś ok. 1100 zł, ale że punkty More, to 540 zł zapłaciłem. Zero uwag. Zgłosiłem irytujący temat włączającego się antynapadu w Cobrze, w Auris tego nie miałem. Podobno jest wyjście - dłuższa antena systemu. Na razie coś tam poprawili i każą mi sprawdzać. Problem dotyczy głownie bagażnika otwieranego z buta. Ale u mnie aktywuje się to także czasami, gdy wejście do auta zaczynam od otwarcia tylnych drzwi i wrzucenia tam torby. Jak nic nie uległo poprawie - maja dać mi dłuższą antenę i problem ma zniknąć. Zobaczymy.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 19 Grudnia 2019, 15:11:09 »
1100 za przegląd olejowy?  :shock: :shock: :shock: To co oni tam zrobili? Po 30kkm będzie 2000zł?

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Grudnia 2019, 15:13:02 »
1100 za przegląd olejowy?  :shock: :shock: :shock: To co oni tam zrobili? Po 30kkm będzie 2000zł?

to samo co w Auris przez 4 lata, normalna cena ASO, myslisz, że SKoda i inni mają taniej?
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 19 Grudnia 2019, 15:17:12 »
Nie wiem, nie miałem Skody. Natomiast w Oplu  za olejowy płaciłem 320zł. Duży przegląd jest co 30kkm. No ale ok, będę musiał to przełknąć... :embarassed:

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Grudnia 2019, 18:17:40 »
Szczęśliwcy z Corollą 2,0 jak tam u Was z wielkością przebiegu i bezawaryjnością tego nowego silnika.

Przejechał już ktoś 50 tyś km i dalej wszystko ok ?

:) 

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 22 Grudnia 2019, 20:42:12 »
Szczęśliwcy z Corollą 2,0 jak tam u Was z wielkością przebiegu i bezawaryjnością tego nowego silnika.

Przejechał już ktoś 50 tyś km i dalej wszystko ok ?

:)
Patrzac na dostepnosc od Kwietnia to przebieg 50kkm jest ambitny. Ja zblizam sie do 25kkm i nic sie nie dzieje.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #89 dnia: 22 Grudnia 2019, 23:21:54 »
To fakt ambitny.

Spoglądam w stronę tego silnika bo jak wyjdzie za 3 lata lift to kupię albo 1,8 albo 2,0 (no chyba, że za tą cenę będzie już jakiś rozsądny elektryk o nie gorszym komforcie).

Sporo silników Toyoty 1,2 ma jakieś wady z turbiną (ERG)  w okolicach 40 - 60 tyś km przebiegu. Znajomy ma CH-R 1,2 i mówi, że już jakieś symptomy nieprawidłowego działania są a ASO coś tam poprawia i każe obserwować - tak, że przed końcem gwarancji będzie autko sprzedawał aby go pech nie dopadł tuż po gwarancji.

Wiadomo silnik 2,0 to inna bajka i nie ma turbo - to nie ma się co zepsuć no chyba, że sterowanie podwójnym zestawem wtrysków. W każdym razie im więcej te silniki przelecą kilometrów tym większa będzie pewność co do ich solidności i  bezawaryjności :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl