Autor Wątek: Zawieszenie  (Przeczytany 15028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sylwester

• Gość
Zawieszenie
« dnia: 21 Kwietnia 2005, 13:33:50 »
Jak szukasz sprężyn na tył to są na allegro za 150zł.
Sprężyny

gabrish

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwietnia 2005, 17:52:36 »
Bajera ale czy zpasują do 4WD?

karol64

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2005, 09:04:47 »
Dzień dobry . Witam wszystkich posiadaczy Previi. Od miesiąca jestem jej posiadaczem - nie wiem jeszcze czy szczęśliwym. Na razie odkrywam usterki które muszęusunąć. Przeżyłem już wymianęuszczelki pod głowicą (pokrył ją były właściciel) ale teraz pilnie muszęzrobić zawieszenie a konkretnie wymianę- jak powiedział mechanik- prawie wszyskich gum w zawieszeniu - podobno większości nie ma (gumy pod sprężyny tylne, drążki stabilizacyjne, gumy wahacza, .Czy ktoś to przerabiał , ile to kosztuje ? Czy itnieje coś takiego jak komplet gum do zawieszenia ? Proszęo informację, ewentualnie namiary na sprawdzony warsztat w rejonie Katowic. Pozdrawiam.
Bardzo DziękujęKOLEDZE Adamis za książkędo previi.[/b]

gabrish

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2005, 10:10:14 »
adamis, a gdzie dorabieałeś? Ja znalazłem oferte ze facet dorabia i podobno są twardsze od orginałów i wyższe ale nie wiem czy będą pasowały bo to sięzamawie na odległość i mówi tylko do jakiego modelu...nie wierze w takie rzeczy...

SEAT

• Gość
Re: Zawieszenie
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maja 2005, 15:53:45 »
Cytat: karol64
Dzień dobry . Witam wszystkich posiadaczy Previi. Od miesiąca jestem jej posiadaczem - nie wiem jeszcze czy szczęśliwym. Na razie odkrywam usterki które muszęusunąć. Przeżyłem już wymianęuszczelki pod głowicą (pokrył ją były właściciel) ale teraz pilnie muszęzrobić zawieszenie a konkretnie wymianę- jak powiedział mechanik- prawie wszyskich gum w zawieszeniu - podobno większości nie ma (gumy pod sprężyny tylne, drążki stabilizacyjne, gumy wahacza, .Czy ktoś to przerabiał , ile to kosztuje ? Czy itnieje coś takiego jak komplet gum do zawieszenia ? Proszęo informację, ewentualnie namiary na sprawdzony warsztat w rejonie Katowic. Pozdrawiam.
Bardzo DziękujęKOLEDZE Adamis za książkędo previi.[/b]

Przerabiam powoli to samo:
1. drazki stabilizatora w JC sa po 35 PLN lub po 70 pln
2. gałki po 35 pln
3. guma wachacza przedniego - tylna - 20 pln
4. przednia nie osiagalna
5. guna stabilizatora - nie moge jej nigdzie znalesc w ASo 56 pln i chyba kupie taka
6. Kielichy amortyzatora - tylko ASO

O tylnum zaieszeniu narazie nie mysle bo nie mam kasy.

Pozdro RW

Ps; JC- JapanCArs

Sylwester

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maja 2005, 09:57:00 »
W tym sklepie ma koleś sporo gum zawieszenia  do Toyotek ,
także może coś sie dobierze. Sklep online

adamis

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Maja 2005, 22:11:27 »
Jest taki warsztat w K-cach.Działa na rynku kilkadziesiąt lat.Trzeba mieć starą na wzór,bo najpierw muszą ustalić twardość a potem w nowej ewentualnie coś dołożą.Zrobienie pożądnej sprężyny to nie taka prosta sprawa.Samo rozpalenie pieca wymaga niezłych kosztów,dlatego zbierają kilka zamówień do kupy.Lepiej więc zdzwonić sięi ustalić temin.Potem to kwestia godzin.Gdyby coś,podam namiary.

gabrish

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Maja 2005, 23:30:36 »
Było by miło bo powoli zaczynam szorować po ziemi przy komplecie pasażerów. A tu przydało by sięcoś lepszego od standardowych....bo te są za niskie moim zdaniem :P

eltech

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Czerwca 2005, 23:40:07 »
Ja ostatnio kupowałem do przedniego zawieszenia łożyska na amortyzator i talerze oporowe do sprężyn. Kupiłem to od Darka z Legnicy.razem coś koło 200zł

eltech

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Czerwca 2005, 00:01:58 »
Ale zbyt twarde nie mogą być bo zaraz popękają. Mam akurat dość dużo do czynienia z dorabianymi sprężynami bo częto je wymieniamy w maszynie do dzielenia ciasta i oryginał z Hiszpanii kosztuje ogromną kasęa dorobiona za szt. raptem 120-150zł. Ale zdaża sie że coś popieprzą i sprężyna siada(pęka) już po 14 dniach a niektóre to i po pół roku chodzą

gabrish

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Czerwca 2005, 16:37:03 »
Ja będe musiał wymienić gumy stabilizatora przedniego bo sięcoś już dzieje niedobrego. I musze wymienić osłone z przodu od podwozia bo sięzarwała w paru miejscach i grzechocze :(  Chyba narazie ją zdejme...

eltech

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Czerwca 2005, 19:02:51 »
Gabrish gdybyś był bliżej mnie to byś sobie jaką ja mam zrobioną osłonęod spodu - z płyty stalowej o gr. 6mm
Jak straciłem osłonęwraz z miską olejową to poprawiłem sobie błąd Toyoty bo nie dostosowali auta do polskich reali€w na drodze  :D

adamis

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Czerwca 2005, 20:33:44 »
Gabrish,muszęodnaleźć namiary na gościa.Problem w tym,że jest więcej warsztatów z tej branży w Katowicach i co dziwniejsze pod tym samym nazwiskiem.Mafia jakaś ,czy co?
No a tego akurat,ktory mi robił sprężyny nie mogęznaleźć w Panoramie Firm.
Jak znajdę,to zapodam nr.

adamis

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Czerwca 2005, 23:06:40 »
Znalazłem.(32)2538568.Jak będziesz dzwonił,to przypomnij mu,że 3 lata temu dorabiał takie sprężyny i klient jest b.zadowolony.Gdybyś sięzdecydował na ten warsztat,to oferujęswoją pomoc przy dotarciu do niego.Jest on w centrum Katowic,a to jest mocno rozkopane i wiele ulic jest zamkniętych.Mój tel.504844069.Daj znać trochęwcześniej.

andrzej_L

• Gość
Zawieszenie
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Czerwca 2005, 20:03:45 »
wymienialiście morze sprenrzyny i amoryzatory tył{które sprenrzyny polecacie?} :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl