Autor Wątek: Jak wyłączyć automatyczne światła mijania w Priusie?  (Przeczytany 2441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline citra

• Prawie Toyot
Jak wyłączyć automatyczne światła mijania w Priusie?
« dnia: 17 Czerwca 2019, 23:50:26 »
Chciałbym otrzymać odpowiedź na pytanie zadane w temacie wątku. Światła te włączają się od razu po włączeniu stacyjki i nie dają się wyłączyć przełącznikiem przy kierownicy. Muszę je wyłączyć, aby móc podłączyć ledowe światła do jazdy dziennej, czyli LED DRL, które powinny być włączone tylko przy wyłączonych światłach mijania i odwrotnie.
Czy jest na to jakiś inny sposób, poza wizytą w serwisie Toyoty, gdzie podobno muszą się podpiąć do komputera samochodu?

Offline GregPL

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jak wyłączyć automatyczne światła mijania w Priusie?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2019, 21:13:13 »
Pytanie tylko czy to robota ASO, czy poprzedni właściciel coś podłubał w elektryce (wariant pesymistyczny ;) )?

Offline Julian

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwca 2019, 08:40:02 »
Podejrzewam, że to jest fabryczne ustawienie w jakiejś wersji bo ja mam tak samo w P3 2010r, światła ledowe. Też chciałbym móc jakoś wyłączyć światła mijania.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Czerwca 2019, 09:43:14 »
 <kawusia>
Też chciałbym móc jakoś wyłączyć światła mijania.
Koledze w P3 zamontowali dodatkowy wyłącznik programowo nie ma podobno opcji,teraz sam decyduje kiedy świecą np.na postoju tryb ready światła wyłączone a ledy biły po oczach na parkingu ,a guziczek cyk i ciemność  <kawusia>
Prius 3 XW30 liftback.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2019, 10:11:25 »
Koledze w P3 zamontowali dodatkowy wyłącznik
Ups :embarassed: dopiero doczytałem że chodzi o światła mijania ;koledze oczywiście założyli dodatkowy włącznik na DRL .
Prius 3 XW30 liftback.

Offline citra

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipca 2019, 09:58:29 »
Pytanie tylko czy to robota ASO, czy poprzedni właściciel coś podłubał w elektryce (wariant pesymistyczny ;) )?

Tego nie wiem, ale nie sądzę, aby ktoś tam dłubał. To jest raczej takie ustawienie fabryczne.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl