Autor Wątek: Uchwyt na napoje Toyota Auris I  (Przeczytany 4556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rara1

• Toyot Leżący
  • *
Uchwyt na napoje Toyota Auris I
« dnia: 18 Czerwca 2019, 09:19:21 »
Witam,
dziwnym trafem uszkodziły mi się prawie jednocześnie oba uchwyty na napoje. Zapewne pękła lub odczepiła sie sprężynka na końcu i blokuje bo nie idzie ich domknąć do końca. Naprawiał ktoś to kiedyś samodzielnie? Wyczytałem że trzeba zdemontować całą deskę rozdzielczą aby się tam dostać. Niby nieważny drobiazg, ale jednak denerwuje. Proszę o pomoc.

Offline golum

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Uchwyt na napoje Toyota Auris I
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2019, 09:08:41 »
Też kiedyś walczyłem z tym tematem tylko u mnie padł uchwyt od strony kierowcy. Nie trzeba demontować całej deski, ja zdemontowałem praktycznie wszystkie plastiki od dołu i trzeba się mocno nagimnastykować żeby to odkręcić. Ale jeśli dobrze pamiętam to nie trzeba wcale demontować całej szufladki, wystarczy ze wyjmiesz sam uchwyt i cały mechanizm jest w nim.

Offline skiba01

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2019, 15:19:37 »
Też kiedyś walczyłem z tym tematem tylko u mnie padł uchwyt od strony kierowcy. Nie trzeba demontować całej deski, ja zdemontowałem praktycznie wszystkie plastiki od dołu i trzeba się mocno nagimnastykować żeby to odkręcić. Ale jeśli dobrze pamiętam to nie trzeba wcale demontować całej szufladki, wystarczy ze wyjmiesz sam uchwyt i cały mechanizm jest w nim.
Dokładnie, cały mechanizm jest w uchwycie, który da się zdemontować bez wykręcania całej szufladki. Ja podhaczałem uchwyt płaskim śrubokrętem i ładnie wychodził (przyświeć latarką, będziesz wiedział co robić).

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2019, 16:29:12 »
Dokładnie jak koledzy powyżej piszą. Jak zmontujesz to psiknij tam silikonem w sprayu na otwarty mechanizm. Ja mam spokój od kilkunastu miesięcy. :good:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline rara1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Czerwca 2019, 20:08:52 »
Dzięki  za podpowiedzi, długo walczyłem z podważaniem tej szufladki ale przegrałem. Nie udało mi się jej wyciągnąć, porysowałem tylko plastik. Możecie trochę dokładniej podpowiedzieć w którym dokładnie miejscu mam podważać, bardziej po środku czy z boku?

Offline golum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwca 2019, 13:53:47 »
Robiłem to dawno temu i szczerze nie pamiętam ale najlepiej będzie jak znajdziesz w googlu zdjęcia tych szufladek i zobaczysz w którym miejscu to ma zaczepy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl