Autor Wątek: Kupno Camry III - na co zwrócić uwagę?  (Przeczytany 6905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elv_er

• Prawie Toyot
Kupno Camry III - na co zwrócić uwagę?
« dnia: 25 Czerwca 2019, 11:12:04 »
Cześć, przymierzam się do kupna Camry III generacji z automatem. Niestety nie mam dostępu do tematu w FAQ o tym, na co zwrócić uwagę, więc zakładam nowy wątek.
Chcę kupić to auto i używać w miarę bezstresowo. Interesują mnie silniki w zestawieniu z instalacją LPG, czy wpływa źle na silnik? Na co zwracać uwagę przy oględzinach egzemplarzy, żeby nie władować się w wydatki rzędu wielu tysięcy złotych?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Kupno Camry III - na co zwrócić uwagę?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2019, 11:57:02 »
Bylo juz o tym wiele razy.

Offline elv_er

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2019, 12:26:44 »
Niestety nie udało mi się w tematach dokopać do tych informacji. Mogę liczyć na chociaż drobne wskazówki?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2019, 12:43:00 »
A, że tak zapytam, jaki jest budżet na ten zakup i późniejsze utrzymanie ?
3VZ.pl

Offline elv_er

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2019, 12:51:22 »
Myślałem, żeby z zakupem i ewentualnymi naprawami zmieścić się do 10k-12k złotych

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Czerwca 2019, 13:55:25 »
Z samym zakupem może się uda, o ile kupisz u nas i będzie się do czegoś nadawać - aktualnie w ogłoszeniach nie ma niczego, co rokuje jakkolwiek.

Możesz szukać na terenie wroga, ale pamiętaj, że w tedy 18.6% akcyzy, a auta w dobrym stanie kosztują tam na poziomie Twojego budżetu i więcej.

Ewentualne naprawy zależą od tego, czego będziesz oczekiwał od samochodu.

Jeśli ma się tylko toczyć i czasem gdzieś stanąć, to wiele nie trzeba, ale jeśli ma w miarę bezstresowo jeździć, to sporo pracy przed Tobą.

Za samą gazownię będziesz musiał położyć z 5kzł, jeśli kupisz V6. Pakiet startowy typu amory, osłony, jakieś hamulce, dwa komplety opon (nie chińskich) to piątka mało, a jeszcze nie zabraliśmy się za silnik.

Jeśli nie potrzebujesz mocy, to 2.2 będzie dużo rozsądniejszym ekonomicznie wyborem, choć niesmak zapewne pozostanie, zwłaszcza jak się przejedziesz V6.

Dobrze by było, żeby Cię ktoś kumaty takim autem przewiózł przed zakupem, pokazał Ci plusy (te dodatnie i ujemne), opowiedział coś o eksploatacji (ale takiej uczciwej, a nie tylko paliwo i używane części z ogłoszeń). Im bardziej będziesz świadomy przy zakupie tym lepiej, choć... ja kupiłem w ciemno, wiedząc tyle, że musi być Camry i musi być kombi. Gdybym teraz stał przed tym samym wyborem, zrobiłbym to jeszcze raz ;)

Jak jesteś gdzieś z południa, to podjedź kiedyś, stoi mi tego trochę, to się zapoznasz od kuchni i potem Ci żaden handlarz nie wmówi, że ma być tak a nie inaczej.
3VZ.pl

Offline elv_er

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Czerwca 2019, 14:07:37 »
Marcin, wysłałem do Ciebie wiadomość

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl