Autor Wątek: RAV-4 vs C-HR  (Przeczytany 13535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV-4 vs C-HR
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Sierpnia 2019, 11:25:35 »
jak czasami czytam niektore komentarze to mi sie wydaje, ze ludziom sie to auto podoba i chcieli by go kupic, ale ze nie jest dla nich przeznaczone (bo nie rodzinne, albo nie ma super sportowych osiagow) to hejtują by sobie osłodzić to, że go nie mogą kupić

W pełni się z Tobą zgadzam - później powstają takie kwiatki jak te ze zmianą kokpitu ;)

C-HRa hsd mam, RAV 4 hsd nowym jeździłem i nie wiem co tutaj jest do porównywania - w moim odczuciu są to dwa różne samochody - dla innego typu klienta, różniące się wieloma aspektami. Ważne, aby wybrać samochód który pasuje nam - sąsiadowi już nie musi :-)

PS. Koledzy nie wiem skąd macie pewność, że po lifcie będzie w C-HR 2.0 hsd - pewnie, że by się przydał, ale ja nie byłbym taki pewny.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Sierpnia 2019, 21:33:11 »
Od sprzedawcy w Toyocie. Jest to ta sama platforma TNGa co Corolla. Bedzie git!

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Sierpnia 2019, 07:55:51 »
No to czekamy... a jeśli nie, to pozostaje Lexus UX... tylko czy jest sens dokładać jakieś 60k PLN (mowa o topowej wersji), za praktycznie ten sam samochód? Pomijam oczywiście virtual cockpit, być może lepsze materiały itp.
SAP ABAP Certified Developer

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Sierpnia 2019, 20:04:18 »
jak czasami czytam niektore komentarze to mi sie wydaje, ze ludziom sie to auto podoba i chcieli by go kupic, ale ze nie jest dla nich przeznaczone (bo nie rodzinne, albo nie ma super sportowych osiagow) to hejtują by sobie osłodzić to, że go nie mogą kupić

W pełni się z Tobą zgadzam - później powstają takie kwiatki jak te ze zmianą kokpitu ;)

C-HRa hsd mam, RAV 4 hsd nowym jeździłem i nie wiem co tutaj jest do porównywania - w moim odczuciu są to dwa różne samochody - dla innego typu klienta, różniące się wieloma aspektami. Ważne, aby wybrać samochód który pasuje nam - sąsiadowi już nie musi :-)

PS. Koledzy nie wiem skąd macie pewność, że po lifcie będzie w C-HR 2.0 hsd - pewnie, że by się przydał, ale ja nie byłbym taki pewny.

Jak nie wiesz co do porównywania? C-hr ma większą przepaść do rav4 przestronności w tym bagażnik i tyle w temacie.

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpnia 2019, 00:34:14 »
Co do C-HR, to proponuję udać się do salonu usiąść za kierownicą poustawiać pod siebie fotel a następnie przesiąść się na tył (no ja nawet nie próbowałem bo mi się nogi na szerokość nie mieściły)  :thumbdown:

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Sierpnia 2019, 07:38:04 »
SylB, ok dzięki, sprawdzę. Mam 180, więc jakiś specjalnie wysoki nie jestem...

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Sierpnia 2019, 09:04:24 »

Byłem, siedziałem. Dla mnie z tyłu dramat, z przodu też brak szaleństwa. Mam 183 wzrostu.

Pamiętam, jak wyszła C-HR to chciałem bardzo ją kupić, ale jedna wizyta w salonie mnie z tego wyleczyła...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Sierpnia 2019, 10:24:49 »

Byłem, siedziałem. Dla mnie z tyłu dramat, z przodu też brak szaleństwa. Mam 183 wzrostu.

Pamiętam, jak wyszła C-HR to chciałem bardzo ją kupić, ale jedna wizyta w salonie mnie z tego wyleczyła...

Moj tesciu ma CHR dlatego czesto mam mozliwosc orzejechac sie. W srodku jest ciasno, ale tak ravzej milo ciasno, samochod bardziej otula kierowce niz upija :)

Z tylu nie mozna siedziec normalnie. Mam 189cm. Udreka. Jak ktos ma male dziecko lub nie to chr spoko. W przeciwnym wypadku tylko rav4. I mowie to jako jej smwlasciciel wiec malo obiektywnie :)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Sierpnia 2019, 12:35:06 »
Ok, dzięki Panowie. Sprawdzę ten aspekt...

Offline jarodebesciak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4/YC
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Sierpnia 2019, 19:24:10 »
Gdzieś spotkałem się z rysunkiem nakładającym zarys CH-R na RAV - 4  powiem szczerze że pokrywały się w głównych wymiarach , ale wszystkie wyoblenia i zaokrąglenia w CH-R zrobiły swoje - stwierdzam jak poprzednicy, że po prostu w CH-R jest ciasno , odbierając RAV wsiadłem na moment do CH-R z ekspozycji - jak dla mnie tragedia, zwłaszcza z tyłu ( mam 182 cm wzrostu)

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Sierpnia 2019, 18:47:19 »
Ciekaw jestem ile mniej na autostradzie spali raw4 od c-hr :o
Ja choćby nie wiem jak jechać, oczywiście zgodnie z przepisami na tempomacie na odcinku 100km nigdy nie dałem rady spalić 7 max 7.5 litra  :o
Duże ludzi sugeruje się testami c-hr robionymi przez Zachara z autocentrum ale ktoś wnikliwy zauważy że to test na odcinku 15km  <zolta>
Bardzo ciekawi mnie ile spali rawka4

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Sierpnia 2019, 19:50:36 »
Ciekaw jestem ile mniej na autostradzie spali raw4 od c-hr :o
Ja choćby nie wiem jak jechać, oczywiście zgodnie z przepisami na tempomacie na odcinku 100km nigdy nie dałem rady spalić 7 max 7.5 litra  :o
Duże ludzi sugeruje się testami c-hr robionymi przez Zachara z autocentrum ale ktoś wnikliwy zauważy że to test na odcinku 15km  <zolta>
Bardzo ciekawi mnie ile spali rawka4

Mnie Rav4 Hybryda 4x4 na odcinku PL-HR-PL (i trochę po wyspie Hvar, w sumie ponad 2744 km) wyszło średnio 6.2. Jazda raczej przepisowa, trochę korków.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Sierpnia 2019, 07:27:41 »
Sugerujesz, że RAV-4 spali mniej niż CH-R?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Sierpnia 2019, 17:29:17 »
Sugerujesz, że RAV-4 spali mniej niż CH-R?

Znaczy ja, czy zdenek2007?
Ja nic nie sugeruję, podałem tylko moje spalanie na długim odcinku.

Ale faktycznie, coś dziwnie duże spalanie tego CH-R-a.

Mam też doświadczenie z hybrydowym Aurisem, ten palił mi około 4.4, natomiast bez problemu udawało mi się uzyskać wynik 3.8 na trasie takiej po wsiach, czyli 50-90.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Sierpnia 2019, 07:50:24 »
O zdenka mi chodziło ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl