Autor Wątek: COROLLA 2019 - Co boli  (Przeczytany 246863 razy)

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: COROLLA 2019 - Co boli
« Odpowiedź #45 dnia: 07 Listopada 2019, 12:52:38 »
Pytam o TS kombi

Linkujesz filmik z hetchbackem.

ps. Czy Wam też zepsuły się te klapki na sprężynkach osłaniające od strony bagażnika zawiasy foteli ?

Jeszcze nie ale widziałem, że jest to nagminne.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 07 Listopada 2019, 12:54:58 »
A no fakt, filmik hatchback. Ale w tym co jeździłem kombi 1.8 (nie Executive), w bagażniku tak samo słabo, ta podłoga i boczki z filcu.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 07 Listopada 2019, 16:48:24 »
W Executive jest ok, w porównaniu do konkurentów VW, Kia czy Opel. Takie jest moje zdanie. Nie widziałem jak wygląda bagażnik w niższych wersjach. Czy w ogóle się rożni?

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 07 Listopada 2019, 23:05:38 »
wg mnie jest identyczny
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Grudnia 2019, 07:55:04 »
Mnie w mojej nowej Corolli denerwują włączniki podgrzewanych foteli. To wygląda jak ruskie"pstryki" z Czernobyla. Kompletnie nie pasują jakością do pozostałego wyposażenia.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Autista77

• Toyot Leżący
  • *
Uszczelka pod maską
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Grudnia 2019, 12:38:15 »
Ciekawi mnie, czy kogoś oprócz mnie wkurza  jeszcze złe spasowanie gumowej uszczelki pomiędzy maską, a  pasem plastiku nad światłami, który oprycznie stanowi zakończenie bryły przedniego nadwozia. Takie odcięcie klapy maski prostą linią jest powszechne we współczesnych autach , ale w żadnym jeszcze nie widziałem  , żeby uszczelka , króra wchodzi w tę szczelinę i ma za zadanie uniemożliwić przenikanie tą drogą wody i brudu pod maskę, przesuwała się samoczynnie w głąb maski, tworząc zagłębienie , w którym gromadzi się brud i piach. Zauważyłem to już tydzień po odbiorze auta i przy pierwszej sposobności pokazałem facetowi z ASO z prośbą o przyklejenie uszczelki od spodu , ale odparł, że ta uszczelka jest wciskana, nie klejona, i że tak ma być. W salonie oglädałem modele nowej Corolli i wydawało mi się, że tam jest OK. A jak jest u Was?

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Grudnia 2019, 14:14:39 »
Koledzy proszę, ustawcie w podpisach lub pod nickiem jakie macie auto (nadwozie, silnik, wyposażenie) bo nie wiadomo o jakim aucie piszecie.
Inny jest sedan a inne są TS i hatchback 
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline piofedor

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Lutego 2020, 19:21:50 »
Mam corollę 1.8 hybrid ts comfort + Tech. Autko użytkuję od 2 tygodni i mam następujące spostrzeżenie:
Głośne i tutaj ktoś powinien zwrócić uwagę na fakt że wersje active i comfort nie mają maty wygłuszającej pod maską. Mają ją selection i executive. Po wymianie maili z centralą  Toyota Polska ustaliłem że wersja comfort nie ma jej na wyposażeniu, ale nie ma tego w specyfikacji auta. To rzuca złe światło na toyotę, bo nie wiem na jakich jeszcze elementach technicznych zaoszczędzono nie informując o tym klienta.
A jakie wersje samochodów są dawane do testów dla klientów czy dla MEDIÓW to wiemy: NAJDROŻSZE !!!

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Lutego 2020, 19:36:23 »
O nie jest mata wygłuszająca tylko IZOMATA. Obligatoryjnie montują ja w dieslach.
Toyota Corolla SD 2018

Offline mjerzy

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Lutego 2020, 19:57:23 »
Pytam o TS kombi

Linkujesz filmik z hetchbackem.

ps. Czy Wam też zepsuły się te klapki na sprężynkach osłaniające od strony bagażnika zawiasy foteli ?

Jeszcze nie ale widziałem, że jest to nagminne.
Ja z salonu wyjechałem z zepsutą klapką.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Lutego 2020, 20:14:21 »
Mam corollę 1.8 hybrid ts comfort + Tech. Autko użytkuję od 2 tygodni i mam następujące spostrzeżenie:
Głośne i tutaj ktoś powinien zwrócić uwagę na fakt że wersje active i comfort nie mają maty wygłuszającej pod maską. Mają ją selection i executive. Po wymianie maili z centralą  Toyota Polska ustaliłem że wersja comfort nie ma jej na wyposażeniu, ale nie ma tego w specyfikacji auta. To rzuca złe światło na toyotę, bo nie wiem na jakich jeszcze elementach technicznych zaoszczędzono nie informując o tym klienta.
A jakie wersje samochodów są dawane do testów dla klientów czy dla MEDIÓW to wiemy: NAJDROŻSZE !!!
To chyba bardziej chodzi o wersję silnikową. Ja mam comfort i mate mam.
rav4

Offline wandrew123

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Lutego 2020, 22:15:52 »
mnie np. trochę denerwuje brak podświetlania włączników oświetlenia wewnętrznego. po zapadnięciu zmroku to jest poprostu zabawa. delikatne podświetlenie byłoby wskazane.
pozdrawiam

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Lutego 2020, 22:28:41 »
Prawda, ciężko włączyć podświetlenie. Dobrze, że SOS jest zabezpieczony przed przypadkowym włączeniem :)

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 21 Lutego 2020, 23:19:05 »
Jak coś odnośnie maty jest gość od którego można kupić oryginalną i sobie zamontować (robi się to bardzo łatwo samemu). Ja tak zrobiłem, trochę kasy poszło i trzeba uważać bo te maty toyotowskie bardzo lubią kuny , ale jestem zadowolony. Co prawda jakoś uber turbo to nie wycisza ale mnie wkurwialo ze nie mam tej maty.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Lutego 2020, 08:28:37 »
Jak coś odnośnie maty jest gość od którego można kupić oryginalną i sobie zamontować (robi się to bardzo łatwo samemu). Ja tak zrobiłem, trochę kasy poszło i trzeba uważać bo te maty toyotowskie bardzo lubią kuny , ale jestem zadowolony. Co prawda jakoś uber turbo to nie wycisza ale mnie wkurwialo ze nie mam tej maty.

A jaki masz silnik?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl