Autor Wątek: COROLLA 2019 - Co boli  (Przeczytany 246804 razy)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: COROLLA 2019 - Co boli
« Odpowiedź #180 dnia: 10 Czerwca 2020, 22:51:41 »
Ale ty będziesz miał comfort tech style wiec bęsziesz zadowolony Corolla czy to na 16 czy 17 jest nisko zawieszona .W zimie jeżdzę na 16 w lecie na 17 i wydaje mi się że lepiej na 16 .17 maja mniej gumuy i bardziej słychać drogę.To są moje odczucia.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #181 dnia: 10 Czerwca 2020, 22:52:34 »
Jak masz 4.2 a ja 5.3 to mnie boli więc to ten  :grin:
No tak, racja. Tylko że w mieście to jeżdżę w miarę przepisowo, tzn. staram się nie przekraczać 60 na 50. Także eco dziadek  :-). To może boleć innych użytkowników dróg, ale z drugiej strony gdyby była inna mentalność i większość jeździłaby przepisowo, to już nie trzeba byłoby pisać, że jeździ się jak zawalidroga (lepiej wyjechać wcześniej niż gnać, żeby się nie spóźnić).
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #182 dnia: 10 Czerwca 2020, 23:00:21 »
Nigdzie nie gnam mam 2.0 i jeżdzę przrpisowo .Specjanie przełączyłem na normal żeby zobaczyć różnicę i wydaje się że jest na eco te same odcinki i pokazuje o 0.5 mniej niż na normal .Wiem że to nie ten wątek ale odpowiadm możesz przekleić do spalania.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #183 dnia: 10 Czerwca 2020, 23:24:39 »
Nigdzie nie gnam mam 2.0 i jeżdzę przrpisowo .Specjanie przełączyłem na normal żeby zobaczyć różnicę i wydaje się że jest na eco te same odcinki i pokazuje o 0.5 mniej niż na normal .Wiem że to nie ten wątek ale odpowiadm możesz przekleić do spalania.
Ja mam 1.8, więc wiadomo dlaczego mam mniej.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 11 Czerwca 2020, 00:29:03 »
a ja dziś tym Pankowozem z 1,8 to nawet sobie pozwoliłem, zbiera się atrakcyjnie jak na 1,8 ale w tym minutniku to raczej przy pierdyliardzie kierowców to nie będzie spalania poniżej 6 w mieście (6,4 jak zostawiłem). Dla odmiany opowiem że wsiadłem do CHR, to się przeraziłem z zewnątrz fajne auto z wyglądu ale w środku tak jakoś mi się nie podobało i ten wskaźnik charg/eco/power dobrze żę w corolli jest obrotomierz bo bym chyba się mógł nie przyzwyczaić, choć ucieka mi oko na lexusa NX 300h ;-) ale to następne i chyba używane  będzie
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Czerwca 2020, 04:29:11 »
Obrotomierz moim zdaniem w hybrydzie nie ma najmniejszego sensu za to wskaźnik przepływu mocy jak najbardziej.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Czerwca 2020, 11:51:20 »
Obrotomierz moim zdaniem w hybrydzie nie ma najmniejszego sensu za to wskaźnik przepływu mocy jak najbardziej.
I z tym sie zgadzam w 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Czerwca 2020, 18:25:08 »
I z tym sie zgadzam w 100%

Może i macie racje, może i już jesteście przyzwyczajeni, ja pewnie za chwilę też,
w każdym razie to nadal jest silnik spalinowy z elektrycznym w corollach i macie obrotomierz i wyświetla przecież info czy ładuje, czy jest eko czy zużywa energię

Ja pewnie i do tego się przyzwyczaję, no ale na razie muszę się oswoić z tym że to auto takie niskie jest, gdzieś wcześniej tu czytałem że zderzak dokładką dolną jest tak nisko że na krawężniki trzeba uważać, ja teraz po 2 latach jeżdżenia zastępczo kadjarem albo crosslandem to będę naprawdę nisko latał :grin: :grin:
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Online Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #188 dnia: 11 Czerwca 2020, 18:37:57 »
Wiem że hybrydę kupuje się dla niskiego zużycia Paliwa  ALE... Nie bądźcie niewolnikami  .... kropli benzyny. +- nawet 1 l na 100 km ( w co wątpię) w stosunku do 1.8 to śmiech na sali. Ci co mają 1.8 żałują że nie mają 2.0 i Vice versa . Dwie rury wydechowe po tym poznaję jaki silnik :)  ...dają Wam komfort , satysfakcję i bezpieczeństwo. I co najfajniejsze. Radość  z jazdy i większe bezpieczeństwo w sytuacjach awaryjnych. Posiadacze 2 litrówek ... macie pod butem 184 Km  i 8 sek do setki.... i tego się trzymajmy. Ci z 1.8 .. czasami mają minorowe miny :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #189 dnia: 11 Czerwca 2020, 19:01:11 »
Wiem że hybrydę kupuje się dla niskiego zużycia Paliwa  ALE... Nie bądźcie niewolnikami  .... kropli benzyny. +- nawet 1 l na 100 km ( w co wątpię) w stosunku do 1.8 to śmiech na sali. Ci co mają 1.8 żałują że nie mają 2.0 i Vice versa . Dwie rury wydechowe po tym poznaję jaki silnik :)  ...dają Wam komfort , satysfakcję i bezpieczeństwo. I co najfajniejsze. Radość  z jazdy i większe bezpieczeństwo w sytuacjach awaryjnych. Posiadacze 2 litrówek ... macie pod butem 184 Km  i 8 sek do setki.... i tego się trzymajmy. Ci z 1.8 .. czasami mają minorowe miny :)
Dopoki 1.8 nie ma gazu i jezdzi za prawie za darmo :) sam mialem taki dylemat, czy Corolla full 1.8 plus lpg czy Camry 2.5 bez gazu. Postanowilem nie byc niewolnikiem kropelki.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #190 dnia: 11 Czerwca 2020, 19:30:08 »
Ja nie żałuję. Może nie jeździłem 2.0, ale zarówno kombi jak i hatchback mi się nie podobają. Może w przyszłości będzie Camry, ale z pewnością nie wybiorę innego nadwozia. Co do silnika, to taki mi wystarczy na moją jazdę.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 11 Czerwca 2020, 19:59:10 »
Exclusiv z silnikiem 1.8 wychodził w podobnej cenie co Comfort styl tech ale z silnikiem 2.0
Wybrałem silnik 2.0

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #192 dnia: 11 Czerwca 2020, 20:33:40 »
Dobrze że jest wybór a co lepsze 1.8 czy 2.0 to już zależy od kierowcy i jego potrzeb.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Czerwca 2020, 20:41:16 »
W teorii 2.0 mniej pewne niż 1.8 z uwagi na GPF i 4DS ale to jak na razie tylko w teorii bo za nowe silniki aby coś przesądzać. Z drugiej strony jak się użytkuje świadomie i dba to nie powinno być problemów.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #194 dnia: 11 Czerwca 2020, 20:43:45 »
Ja nie żałuję. Może nie jeździłem 2.0, ale zarówno kombi jak i hatchback mi się nie podobają. Może w przyszłości będzie Camry, ale z pewnością nie wybiorę innego nadwozia.

Też od lat preferowałem auto w nadwoziu sedan i taki też zamierzałem kupić i tym razem (kombi nie rozważałem). Jednak po analizie cennika wolałem zamienić (w podobnej cenie) podgrzewane tylne siedzenia (sedan) na rzecz (TS): sportowych foteli, podgrzewanych wycieraczek regulacji wysokości fotela pasażera, drugiego gniazda 12V w bagażniku i oczywiście większego bagażnika. Na decyzję wpływ miała również sylwetka auta, które nie przypomina rozciągniętego kanciastego tyłu charakterystycznego dla kombi. Ale szanuje wybory innych jak również ich motywacje. Każdy ma swoje preferencje i gusta.
Ważne by, być zadowolonym z własnego wyboru i nie żałować. :grin:
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2020, 20:46:26 wysłana przez toranaga »
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl