Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
C-HR
(Moderatorzy:
marcin
,
Filu
,
Damian91
) »
Wątek:
Gadżety z Aliexpress/Wish/Banggood
Drukuj
Strony:
1
...
4
[
5
]
6
...
28
Do dołu
Autor
Wątek: Gadżety z Aliexpress/Wish/Banggood (Przeczytany 182285 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
klaudiusz
Toyot Spamer
Odp: Gadżety z Aliexpress/Wish/Banggood
«
Odpowiedź #60 dnia:
07 Września 2019, 12:16:06 »
Dokladalem kabel s-video. Prosta robota
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
klaudiusz
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #61 dnia:
07 Września 2019, 12:16:35 »
W swoim poprzednim aurisie polozylem za radiem.
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #62 dnia:
07 Września 2019, 12:28:54 »
Coś specjalnego z narzędzi trzeba użyć przy demolce?
I antena działała bez problemu? Może i ja tak zrobię.
A jak myślisz z mikrofonem? Tak oglądam te radyjko i widzę, że mikrofon ma wbudowany to może tego z przewodem nie instalować?
klaudiusz
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #63 dnia:
07 Września 2019, 12:45:04 »
Musisz probowac. Ten na przewodzie ktory ja mialem powodowal opoznienie okolo 1.6sekundy. Ten wbudowany moze kiepsko zbierac. Musisz probowac. Ja mialem specjalne lopatki do plastykow. Zamow razem z radiem
Gps lapal bardzo dobrze i nigdy nie bylo z nim problemow.
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #64 dnia:
07 Września 2019, 12:55:55 »
Już napisalem w sprawie łopatek
kiedyś w oplu też zmieniałem radio i mikrofon oraz gps przeprowadzalem na slupek auta. To się boję
A jak zmieniamy radyjko to zasilania auta nie trzeba odciąć?
klaudiusz
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #65 dnia:
07 Września 2019, 14:01:25 »
Powinno
aczkolwiek ja nie pdlaczalem aku.
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #66 dnia:
07 Września 2019, 14:12:00 »
No właśnie. Jak w oplu podpinalem radio dedykowane i nie odłączyłem aku to radyjko nadpisało standardowe ustawienia w aucie. Nie działała sygnalizacja dźwiękowa pasów i tam inne. Potem jeszcze raz podpinalem radyjko to już odpinałem albo plus lub tylko minus z aku
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #67 dnia:
07 Września 2019, 17:18:20 »
No odpisał ten Pan i nie ma takiej łopatki (albo źle mnie zrozumiał
)
@klaudiusz a może wiesz gdzie taką kupić ?
klaudiusz
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #68 dnia:
07 Września 2019, 17:22:05 »
Na przyklad tu:
https://m.oleole.pl/narzedzia-reczne/neo-tools-11-823-6-szt-.bhtml?from=ceneo&p=29.99&cr=0&t=20190907-1455&ceneo_spo=true
Albo tutaj 10 razy tasniej : 3,32 zł 6? zniżki | 4 sztuk do usuwania ściągacz podważ narzędzie panel drzwi samochodowych tapicerka tapicerka klip szczypce narzędzia zestaw narzędzi ręcznych
https://s.click.aliexpress.com/e/sAB5Qbk8
«
Ostatnia zmiana: 07 Września 2019, 17:24:01 wysłana przez klaudiusz
»
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #69 dnia:
07 Września 2019, 17:52:19 »
Super
Bardzo Ci dziękuję
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #70 dnia:
07 Września 2019, 19:42:29 »
No i tetaz trochę przeraziłem się. Oglądałem wcześniej ten filmik
https://m.youtube.com/watch?v=izsq5bb1Ajo
i myślałem, że u mnie będzie rozbieranie podobnie, a tu lipa. I u mnie ten plastik nad schowkiem idzie aż do kierownicy i w nim jeszcze jest przycisk uruchomienia auta. A ta listwa ozdobna u góry wchodzi pod tą dermę gdzie jest poduszka
Marek08
Toyot Pełzający
Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
«
Odpowiedź #71 dnia:
08 Września 2019, 08:32:44 »
W rozbieraniu kokpitu mi nie były potrzebne żadne plastikowe łopatki, tylko śrubokręt krzyżakowy do odkręcenia kratek nawiewu i klucz nasadowy do odkręcenia tabletu - radia. Oczywiście można użyć kawałka plastiku przy samym demontażu obudowy radia. Według mnie na tym filmiku jest błąd w kolejności rozbierania poszczególnych elementów. Schowka nie musisz całkowicie wyciągać, wystarczy tylko go otworzyć. Zdejmujesz osłonę tą nad schowkiem - nie ma różnicy czy jest ona z otworem na przycisk rozruchu czy bez, przycisk rozruchu nie jest do niej przykręcony. Następnie zdejmujesz panel z czarnym błyszczącym plastikiem i modułem sterowania klimatyzacji - tylko w miarę ostrożnie abyś nie wyrwał podłączonej kostki do sterowania. Po prostu tego elementu nie odciągaj zbyt daleko od kokpitu przed odłączeniem kostki z kablem. Następnie weż się za demontaż tego plastiku pod tą skórą i osłaniający tablet. Tam też jest kostka z kablami po prawej stronie tableta na dość krótkim kablu. Tu trzeba uważać przy zdejmowaniu przy samym tablecie - delikatnie nie szarpać na siłę i powinno być wszystko ok. U mnie nie było problemów. Dopiero na samym końcu zabierz się za odkręcanie tych centralnych kratek nawiewu a unikniesz tego szarpania jak ten gość na tym filmiku. Przy tym elemencie jest też kostka podłączona do klawisza świateł awaryjnych. Kolejność przykręcania i zakładania chyba już nie będzie problemem. Trzeba składać delikatnie, nic na siłę, tak aby te czerwone spinki trafiały w otwory. Ja też rozbierałem to pierwszy raz lecz w tej kolejności jak opisałem i poszło mi lepiej niż temu gościowi na filmiku , a to dlatego że zmieniłem tą kolejność demontażu.
Powodzenia i nie ma się czego bać - to tak naprawdę nic trudnego dla chcącego. Pozdrawiam.
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #72 dnia:
08 Września 2019, 08:58:02 »
Witaj
Bardzo dziękuję za tak fajny opis
Będę trzymał się Twoich rad bo jak wczoraj zobaczyłem, że u mnie jest trochę niaczej to się zdołowałem.
A powiedz mi jeszcze czy aku odpinałeś przy demontażu tych oslon i radia? Bo trochę strach o poduszki (wystrzał)
Marek08
Toyot Pełzający
Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
«
Odpowiedź #73 dnia:
08 Września 2019, 09:20:03 »
Nie akumulatora nie odłączałem. Po prostu otworzyłem samochód i go nie uruchamiałem , tylko zabrałem się za rozbieranie kokpitu. Po całej robocie tylko musiałem ustawić właściwą godzinę na zegarku. Jednak powodem mojej rozbiórki kokpitu nie była wymiana radia, tylko delikatne stuki za tabletem podczas jazdy po nierównościach. Kable za tabletem spiąłem plastikową opaską i teraz cisza. Wymianę radia mam w planie i chyba skorzystam z Twojego doświadczenia po zakupie radia.
Mam jedno pytanie . Czy te radio dedykowane jest do TT2 z nawigacja ? Czy też będzie pasowało do TT2 bez nawigacji ?
gilal
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #74 dnia:
08 Września 2019, 09:48:25 »
Navi mam w oryginalnym, ale jak to będzie z nowym to nie wiem. Sprzedający (bo mam stały kontakt z nim) pisal, że będzie pasować. A jak to będzie to nie wiem. Mam nadzieję, że nowe radio czegoś mi nie napisze
Drukuj
Strony:
1
...
4
[
5
]
6
...
28
Do góry