Autor Wątek: Corolla E12 - białe kropli pod maską po myciu samochodu  (Przeczytany 1746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tommir

• Początkujący
Corolla E12 - białe kropli pod maską po myciu samochodu
« dnia: 29 Lipca 2019, 18:37:21 »
Szanowni,
zauważyłem, że po myciu samochodu na myjni automatycznej, pod maską pojawiają się białe kropeczki widoczne na zdjęciach. Jest ich bardzo dużo, są łatwo zmywalne i pojawiają się właśnie po myciu samochodu. Po przeczytaniu kilku wątków na różnych forach przeczytałem, że białe plamki mogą być efektem soli drogowej, wyciekaniem płynu chłodniczego albo akumulatora (nie widziałem zdjęć, dlatego wrzucam nowy wątek).
Czy jest tu osoba, która ma podobny problem?

Poniżej link do zdjęć:
https://we.tl/t-Ehk8vrifrh

Mam Corollę E12 2002 r. 1.6 VVTI benzyna

Pozdrawiam, Tomek

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla E12 - białe kropli pod maską po myciu samochodu
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2019, 09:34:07 »
Szanowni,
zauważyłem, że po myciu samochodu na myjni automatycznej, pod maską pojawiają się białe kropeczki widoczne na zdjęciach. Jest ich bardzo dużo, są łatwo zmywalne i pojawiają się właśnie po myciu samochodu. Po przeczytaniu kilku wątków na różnych forach przeczytałem, że białe plamki mogą być efektem soli drogowej, wyciekaniem płynu chłodniczego albo akumulatora (nie widziałem zdjęć, dlatego wrzucam nowy wątek).
Czy jest tu osoba, która ma podobny problem?

Poniżej link do zdjęć:
https://we.tl/t-Ehk8vrifrh

Mam Corollę E12 2002 r. 1.6 VVTI benzyna

Pozdrawiam, Tomek

Cześć

Raczej z myjni być nie może bo maska przecie jest zamknięta.
Może to być z przeciekającej chłodnicy bo z pompy wody miałbyś ślad na wygłuszeniu w postaci białego pasa z lewej strony stojąc twarzą do maski.

Albo od woskowania/polerowania przy otwartej masce. Typowe po zakupie od handlarz który picuje lampy błotniki przy otwartej masce nie zabezpieczając komory silnika.

Tyle co mi się nasuwa na myśl widząc te kropeczki.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl