Autor Wątek: Corolla E11 G6R  (Przeczytany 26552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla E11 G6R
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Kwietnia 2020, 12:25:24 »
Dodam też, że żaden z oglądających nie miał się do czego przyczepić. Jedna osoba (kobieta) stwierdziła, że auto jest dla niej za twarde, a drugi (mężczyzna) był bardzo zadowolony, ale narzeczona przekonała go na kupno nowszego auta (od początku była przeciwko).

Offline mlis92

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Kwietnia 2020, 17:33:35 »
A w jakim mieście to auto?
Było:
Celica IV 4A-GE ?89,
C-HR Prestige 2ZR-FXE ?18,
Yaris II TS 2ZR-FE ?07.
Jest:
Yaris I FL 1SZ-FE ?04

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Kwietnia 2020, 19:40:20 »
A w jakim mieście to auto?
We Wrocławiu.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Kwietnia 2020, 21:43:57 »
W ciągu 3 miesięcy zejść z 15 tys. na 7,4 , trochę dziwne  :o
Pierwsza cena była trochę z czapy, po prostu byłem ciekaw, czy będzie zainteresowanie. Realnie myślałem o 10k na początku. Potem było trochę telefonów, ale nikt nie przyjechał oglądać, więc z ceny schodziłem. Nadal uważam, że to auto jest warte więcej, ale skoro nie ma zainteresowania, to co mam zrobić?
Tak właśnie myślę, że ludzie widzą, że auto stoi długo i cena mocno spadła, więc na pewno jest z nim coś nie tak. A tak naprawdę tylko 2 osoby w ogóle obejrzały samochód. Teraz mi jest po prostu bardzo szkoda tego auta, więc wolę je sprzedać nawet poniżej wartości, niż ma zapuścić korzenie...
A może spróbuj sprzedać auto w de ?

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Kwietnia 2020, 23:04:59 »
Raz wystawiłem, ale za dosyć wysoką cenę. Również nie było odzewu. Planuję wystawić na otomoto jak sytuacja się trochę poprawi. Może też spróbuję wystawić w Niemczech, ale nie spodziewam się, żeby ktoś przyjechał.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Kwietnia 2020, 07:14:00 »
Podobno kiedyś kupowali wszystkie Toyoty, niezależnie od ich stanu na export do Afryki  :o

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Kwietnia 2020, 08:49:42 »
Podobno kiedyś kupowali wszystkie Toyoty, niezależnie od ich stanu na export do Afryki  :o
Tak, kupowali. Nawet moja E10 poszła do Afryki. Rzecz w tym, że bardziej zależy im na 5d, no i jak słyszą 7 tysięcy, to się kontakt urywa. Oni skupują w beznadziejnym stanie za 3-4 tysiące. Dzwoniłem do 2 takich handlarzy i obiecywali się odezwać, ale jak poznali cenę, to jakoś chyba zapominali zadzwonić. ;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Kwietnia 2020, 09:31:40 »
Raz wystawiłem, ale za dosyć wysoką cenę. Również nie było odzewu. Planuję wystawić na otomoto jak sytuacja się trochę poprawi. Może też spróbuję wystawić w Niemczech, ale nie spodziewam się, żeby ktoś przyjechał.
Nie wystawiaj teraz w pl. Zrób to na niemieckim ebaju albo mobile. Jest całkowicie inny klimat sprzedaży auta. Więc jeżeli nawet zawyżysz cene to przynajmniej nie umęczą Cię nasze "normalne" kupce co od wszystkich chcą uczciwości.
Ja po ostatnich jazdach z 4ema moimi tojkami (rodzynami) na naszym rynku nawet nie prubóje dawać ogł.w Pl.
Jak już zejdziesz do ceny złomu to i tak będziesz maglowany nie z realnego stanu auta tylko :

- a czy ma Pan książkę serwisową z aktualnymi wpisami aso
- a czy przednia szyba jest oem
- a... itd.

I wtedy niech się okaże ze coś brakuje albo daty pieczątek przeglądow nie są wbijane równo co rok (bo zapomniałeś) albo niech coś będzie malowane to dowiesz się co to koniec świata. A do tego zobaczysz co to jest znafffca tojociany który sądzi iż...

Teraz wystawiam rodzyna celice 6 gt (130k.km) w de to pełny luz sprzedażowy a jak brat gdzieś pyknął hasło że mam taką osobom w pl szukającym dokładnie tego co mam to masakra. Zjeb...ni kosmici do tego stopnia że poprosiłem o nie przekazywanie tel.do mnie. A w pl cene dałem normalną na warunki polskie.

Reasumując jak się skończy wirus daj najpierw ogł.w de potem pomyślisz.

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Kwietnia 2020, 09:36:27 »
No niestety też się już o tym przekonałem. Na wszystko narzekają i proponują śmieszne pieniądze. Może to jest dobry pomysł, żeby wystawić w DE, w końcu do Wrocławia aż tak daleko nie mają. ;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Kwietnia 2020, 09:51:03 »
No niestety też się już o tym przekonałem. Na wszystko narzekają i proponują śmieszne pieniądze. Może to jest dobry pomysł, żeby wystawić w DE, w końcu do Wrocławia aż tak daleko nie mają. ;)
Ale oferuj transport. Lawetę na dobę masz za 250zł więc do ceny to doliczysz, zaliczka i jazda. Ja sprzedawałem auta mające od 80k.km.do 170k.km.i wiem co się działo w pl więc naprawdę współczuje Ci.

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Maja 2020, 09:36:03 »
Cześć,

z powodu braku dobrej oferty postanowiłem zatrzymać sobie Corollę. Wątek można więc zamknąć.
Pozdrawiam,
Jacek

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Czerwca 2020, 08:17:54 »
Cześć. Szkoda że fotek nie wysłałeś, nadal nie mam FB (sugerowany Marketplace).
To chyba dobra decyzja. Trzymam kciuki.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2020, 08:33:39 wysłana przez sienio »

Offline Jaco91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Czerwca 2020, 08:52:48 »
Cześć. Szkoda że fotek nie wysłałeś, nadal nie mam FB (sugerowany Marketplace).
To chyba dobra decyzja. Trzymam kciuki.
Cześć, wysłałem Ci fotki 27 marca z dokładnym opisem co i jak. Może trafiły do spamu?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl