Autor Wątek: Wycierajaca się kierownica  (Przeczytany 14815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Wycierajaca się kierownica
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2019, 17:01:30 »
Dla mnie ważne jest to, że przy sprzedaży auta za 3 lata, zdejmę tę nakładkę i będzie nowa kierownica, jak z salonu.
Kupujesz auto dla siebie, czy kogoś ?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Sierpnia 2019, 13:27:23 »
Nie kupuję dla kogoś, tylko denerwują mnie wycierające się kierownice, że po roku użytkowania nowego auta, kierownica zaczyna już być wyślizgana w miejscach uchwytu. Kierownica jest w zbyt eksponowanym miejscu i psuje mi humor, jeśli nosi ślady rąk, stąd ta nakładka, jakieś zabezpieczenie i lepiej się z tym czuję. Nie założyłem tego dla urody, tylko dla praktyki i ochrony. Wiem, że lepiej byłoby ją obszyć jakąś ładną skórą, ale to więcej zachodu, a auto mam zamiar niedługo zmienić i wydaje mi się, że nie opłaca się tego robić. Będę sprzedawał auto z elegancką kierownicą, więc wizerunkowo i cenowo będzie to korzystniejsze, a nie że kupuję dla kogoś.
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2019, 13:30:45 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Sierpnia 2019, 14:13:50 »
No cóż, może to przyzwyczajenie z poprzedniej epoki?
W nowych polonezach, fiatach, za ciężko zarobione pieniądze jeździło się z folią na fotelach i boczkach. Piloty od tv czy magnetovidu :) sterylnie zapakowane w folię co by napisów nie zetrzeć :)
Kiera, to rzecz, która ma prawo się zużyć. W dzisiejszych autach proces ten dzieje się szybciej, bo producenci tną koszty. Jeśli obszyjemy dobrą, motoryzacyjną skórą, a nie galanteryjną za 150 zł, to gwarantuję, że posłuży dłużej niż fabryczna.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Sierpnia 2019, 14:34:04 »
Nie kupuję dla kogoś, tylko denerwują mnie wycierające się kierownice, że po roku użytkowania nowego auta, kierownica zaczyna już być wyślizgana w miejscach uchwytu. Kierownica jest w zbyt eksponowanym miejscu i psuje mi humor, jeśli nosi ślady rąk, stąd ta nakładka, jakieś zabezpieczenie i lepiej się z tym czuję. Nie założyłem tego dla urody, tylko dla praktyki i ochrony. Wiem, że lepiej byłoby ją obszyć jakąś ładną skórą, ale to więcej zachodu, a auto mam zamiar niedługo zmienić i wydaje mi się, że nie opłaca się tego robić. Będę sprzedawał auto z elegancką kierownicą, więc wizerunkowo i cenowo będzie to korzystniejsze, a nie że kupuję dla kogoś.
A ten starodawny pokrowiec nie wyciera się? Nie ma na nim śladów, które by cię denerwowały? Jest 100% niezniszczalny?
Zadbana kierownica o ile podniesie cenę auta? 50 zł? Bo za tyle można kupić w stanie jak nowa.
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2019, 14:36:21 wysłana przez Gawith »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Sierpnia 2019, 15:07:23 »
W nowych polonezach, fiatach, za ciężko zarobione pieniądze jeździło się z folią na fotelach i boczkach.

Chyba bujasz i wymyślasz. Nie jeździło się na co dzień z folią, przynajmniej ja nie widziałem i nie pamiętam.

A ten starodawny pokrowiec nie wyciera się? Nie ma na nim śladów, które by cię denerwowały? Jest 100% niezniszczalny?

Wyciera się, jasne, ale nie domyślasz się, że po to jest? Zresztą skończmy tę dyskusję i te uwagi. I tak zrobię, jak będę uważał, a wy zrobicie po swojemu. Niepotrzebnie tak się zwierzam dogłębnie, daję tym tylko pożywkę dla bakterii. Przyjmijmy, że założyłem ten pokrowiec, bo lepiej i pewniej trzyma mi się kierownicę, a obszywać mi się nie chce, bo jestem z natury leniwy. Niedługo zmienię auto na takie ze skórzaną kierownicą i będzie po problemie  <taniec>
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2019, 15:35:47 wysłana przez fynooh »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Sierpnia 2019, 16:18:29 »
Dałem swoją PRL-owską kierownicę na swój avatar  <taniec>

Offline maciek_id

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Sierpnia 2019, 18:20:11 »
Dałem swoją PRL-owską kierownicę na swój avatar  <taniec>
Dałbym like, gdyby była taka możność  :-)

Offline marcint16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpnia 2019, 14:36:10 »
Z mojej strony odradzam zakładanie jakiejkolwiek nakładki na skórzaną kierownicę (taką jak na zdjęciu kilka postów wyżej) . Taka nakładka niszczy skórę na kierownicy. Znajomy założył coś takiego i po jakimś czasie na całej średnicy koła pojawiły się jakieś plamy i dodatkowo wewnętrzna strona takiej nakładki spowodowała wgłębienia w skórze itd. Ale jak kto woli.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Sierpnia 2019, 20:49:02 »
Jeśli chodzi ci o moją kierownicę, to ona nie jest skórzana, tylko z tworzywa sztucznego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl