Autor Wątek: Toyota Touch 2 with Go - problemy i bolączki  (Przeczytany 34841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Touch 2 with Go - problemy i bolączki
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Listopada 2019, 21:59:06 »
Ostatnia zmiana kwalifikuje się wg mnie na akcje serwisową bo może unieruchomić pojazd
Jak nie było wsparcia dla Android Auto czy Car Play tak nie ma
Jak już pisałem, wydanie bardzo wczesna beta.

Offline MarBoss

• Toyot Leżący
  • *
    • PC-ENTER
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Listopada 2019, 04:50:39 »
Macie tu koledzy jakieś linki ponoć soft do TT2 który daje apple car play i android auto, nie wiem bo nie sprawdzałem, po prostu znalazłem w necie
Ktoś odważny może pokombinować :)
https://www.toyotanation.com/threads/apple-carplay-update-files-18-camry-sienna-18-19-lexus-models.1652876/
https://camryupdate.home.blog/

Jak się ktoś odważy po próbować i ma na to czas to dajcie znać co to takiego?

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Listopada 2019, 09:43:14 »
Macie tu koledzy jakieś linki ponoć soft do TT2 który daje apple car play i android auto, nie wiem bo nie sprawdzałem, po prostu znalazłem w necie
https://www.toyotanation.com/threads/apple-carplay-update-files-18-camry-sienna-18-19-lexus-models.1652876/

To jest soft do systemu Entune, który jest montowany tylko w amerykańskich Toyotach. Nie zadziała z europejskim Toyota Touch :)
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline MarBoss

• Toyot Leżący
  • *
    • PC-ENTER
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Listopada 2019, 02:54:55 »

To jest soft do systemu Entune, który jest montowany tylko w amerykańskich Toyotach. Nie zadziała z europejskim Toyota Touch :)

Lupin ale sprawdzał ktoś że od razu się nie da? Przecież to tylko urządzenie takie jak w amerykańskich toyotach niczym się nie różni no może językiem pewnie nie było by polskiego,
trzeba by było zapytać Panasonica jak to z upgrade - ować bo widzę ze Panasonic się podpisuje pod tym urządzeniem bynajmniej  u mnie ja mam coś takiego w camry: ToyotaTouch2Plus17MMToy
w ogóle to ostatnio 1,5 h aktualizowalem te mapy v2 nowe to jakaś porażka jest z tym wszystkim to powinno się samo w tle aktualizować  przez Wi-Fi choćby nawet ja mam hotspot http://eve.com.pl/elektronika-motoryzacyjna/
od nich bardzo fajnie funkcjonuje nawet jest dla toyot robione, co za problem żeby pobierało sobie dane sukcesywnie i się samo aktualizowało.
A wiesz może jaki obecnie jest w tym  ToyotaTouch2Plus17MMToy soft na polskę? bo może trzeba znaleźć coś nowego i poza Toyotą to zrobić np po przez właśnie tego Panasonica bo Toyota w tym nam nie pomoże oni mają gorszą wiedzę na ten temat niż dziecko z podstawówki o co by się ich nie zapytał to oni nic nie wiedzą w sprawie aktualizacji związanych z multimediami lub wiedzą a nie mogą mówić taka już jest polityka ich coś o tym wiem bo pracowałem w fabryce toyoty w jelcz laskowice i wiem że wyciągnięcie czegokolwiek od japończyków graniczyło z cudem :)

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Listopada 2019, 08:10:10 »

Lupin ale sprawdzał ktoś że od razu się nie da? Przecież to tylko urządzenie takie jak w amerykańskich toyotach niczym się nie różni no może językiem pewnie nie było by polskiego,
trzeba by było zapytać Panasonica jak to z upgrade - ować bo widzę ze Panasonic się podpisuje pod tym urządzeniem bynajmniej  u mnie ja mam coś takiego w camry: ToyotaTouch2Plus17MMToy
w ogóle to ostatnio 1,5 h aktualizowalem te mapy v2 nowe to jakaś porażka jest z tym wszystkim to powinno się samo w tle aktualizować  przez Wi-Fi choćby nawet ja mam hotspot http://eve.com.pl/elektronika-motoryzacyjna/
od nich bardzo fajnie funkcjonuje nawet jest dla toyot robione, co za problem żeby pobierało sobie dane sukcesywnie i się samo aktualizowało.
A wiesz może jaki obecnie jest w tym  ToyotaTouch2Plus17MMToy soft na polskę? bo może trzeba znaleźć coś nowego i poza Toyotą to zrobić np po przez właśnie tego Panasonica bo Toyota w tym nam nie pomoże oni mają gorszą wiedzę na ten temat niż dziecko z podstawówki o co by się ich nie zapytał to oni nic nie wiedzą w sprawie aktualizacji związanych z multimediami lub wiedzą a nie mogą mówić taka już jest polityka ich coś o tym wiem bo pracowałem w fabryce toyoty w jelcz laskowice i wiem że wyciągnięcie czegokolwiek od japończyków graniczyło z cudem :)

Mam dokładnie ten sam model w swojej Corolli. MM17 to urządzenia, które nie mają na tę chwilę Carplay/Android Auto, MM19 owszem. Prawdopodobnie zamawiając samochód z pakietem Connect zamiast MM17 instalowany jest MM19. Jako że w przyszłym roku AA/AC ma być dostępne dla istniejących aut jako aktualizacja oprogramowania, prawdopodobnie trzeba poczekać aż dla MM17 wyjdzie odpowiednia aktualizacja wprowadzająca je, ewentualnie z jakimś sposobem na włączenie tego ficzera w oprogramowaniu. Jestem prawie pewny, że da się to wtedy zrobić bez serwisu Toyoty, używając oprogramowania i instrukcji ze strony Toyota-Tech.

Napisałem wczoraj prosty skrypt informujący mnie o nowych biuletynach dla Corolli. Jeśli wyjdzie coś ciekawego, od razu przetestuję i dam znać tu na forum.

Co do sposobu dla amerykańskich aut - nie sądzę, żeby dało się to po prostu wgrać do auta, nawet pomimo tego, że sprzęt jest robiony przez tego samego producenta. Nawet jeśli jakimś magicznym sposobem nowy soft się wgra, na pewno spowoduje to utratę gwarancji na system audio/nav. Moim zdaniem nie warto ;)

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Listopada 2019, 13:12:01 »
Ponoć w biuletynie PD-00193T-TME jest aktualizacja do nowej wersji.
Toyota Corolla Sedan 1.8L (HEV special) Executive + VIP + Navi.

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Listopada 2019, 13:12:41 »

To jest biuletyn dla wersji MM19. Nie da się go wgrać na urządzenia MM17 - aktualizacji do nich jeszcze nie ma.

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Listopada 2019, 13:19:52 »

To jest biuletyn dla wersji MM19. Nie da się go wgrać na urządzenia MM17 - aktualizacji do nich jeszcze nie ma.

To ktoś z serwisu musiał się pomylić.
Nie umiem wyszukać tego biuletynu.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Listopada 2019, 13:33:08 »
Ja wyszukując po VIN też znajduje mi
PD-00193T-TME
Navigation system: Software and Map update during PDS on Toyota Touch 2 with Go (MM19) devices
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Listopada 2019, 13:36:27 »
Ja wyszukując po VIN też znajduje mi
PD-00193T-TME
Navigation system: Software and Map update during PDS on Toyota Touch 2 with Go (MM19) devices

W VINie nie ma informacji o zamontowanym systemie nawigacji, dlatego wyswietlają się aktualizacje zarówno do MM17, jak i MM19.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Listopada 2019, 13:38:51 »
Ok

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Listopada 2019, 13:45:10 »
W ogóle ktoś już ma auto z MM19?
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Listopada 2019, 13:48:15 »

Teoretycznie to jest model instalowany w samochodach z rocznika 2020, ale ponoć już się zdarzają egzemplarze z MM19.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Listopada 2019, 13:50:45 »
Ciekawe czy jest jakaś zauważalna różnica w sprzęcie.
Jak się ma sprawa do TT2 bez GO?
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Listopada 2019, 13:52:47 »

Teoretycznie to jest model instalowany w samochodach z rocznika 2020, ale ponoć już się zdarzają egzemplarze z MM19.

To jaka jest teraz najnowsza wersja audio dla MM17 1000 czy 1011?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl