Autor Wątek: Światła mijania/drogowe LED w Sedanie  (Przeczytany 4339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiusz

• Toyot Leżący
  • *
Światła mijania/drogowe LED w Sedanie
« dnia: 22 Sierpnia 2019, 10:14:00 »
Dzień dobry,
przymierzam się do zakupu Corolli XII Sedan w hybrydzie. Zastanawia mnie tylko sprawa świateł mijania/drogowych/przeciwmgielnych LED standardowo montowanych od wersji Executive bądź z pakietem Style. Czy wszystkie te światła doświetlają zakręty, czy dają to tylko LEDy przeciwmgielne, czy może w ogóle nie ma takiej funkcjonalności? Na stronach Toyoty nie znalazłem takich informacji nigdzie niestety. Ciekaw też jestem ogólnie jak się sprawują, czy warto za nie dopłacać? Będę wdzieczny za info od użytkowników tego modelu ze światłami mijania/drogowymi LED :-)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Światła mijania/drogowe LED w Sedanie
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Sierpnia 2019, 10:49:39 »
Matrycowe ledy z AHS chyba w ogóle nie są oferowane w sedanie?  Nie słyszałem też aby Toyota oferowała funkcję statycznego doświetlania zakrętów.

Offline sylwiusz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Sierpnia 2019, 11:48:02 »
Matrycowe to chyba nie. Ale w USA Corolla Sedan jest oferowana z dwoma rodzajami LEDów:
https://www.iihs.org/ratings/vehicle/toyota/corolla-4-door-sedan/2020
Te lepsze mają doświetlanie zakrętów. Oczywiście ciężko porównywać to co idzie na rynek USA do tego co na Polskę, ale jednak LEDy do wersji Sedan Comfort to opcja dodatkowo płatna, światła w niej są projekcyjne i nie nazywają się "basic" jak standardowe, lustrzane światła z żarówkami LED montowane do podstawowych wersjach Corolli HB i TS. Stąd byłem ciekawy jak to jest u nas naprawdę.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2019, 15:13:20 »
jezeli sedan moze mieć te swiatła to penwie dopłacic i mieć je ! zawsze widniej niz z halogenem

Offline sylwiusz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Września 2019, 20:17:06 »
Tak tez zdecydowałem, niezależnie czy mają jakieś bajery czy nie, zawsze będzie jaśniej ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl