Chciałbym się tylko upewnić.
Posiadam Corolle z produkcji 09.2019 bez navi.
Wykonałem aktualizacje oprogramowania (AA/CP) i aktualnie mam wersje: 17TDT1EU-DA30 natomiast wersja Audio: 1023.
Rozumiem, że teraz pobieram plik aktualizacji audio do 1075 (dla mojej wersji: 17TDT1EU-DA30), wrzucam na pendriva i z niego aktualizuje z wersji 1023 do 1075.
Nic się nie powinno wysypać? Ktoś już robił aktualizacje w takiej kolejności?
(przejrzałem ten wątek pobieżnie - ponad 100 stron natomiast tak na 100%, że ktoś tak zrobił to nie znalazłem stąd też moje pytanie)
Wykonałem aktualizacje audio 1075. Na grupie FB dyskutowaliśmy o tym co wprowadza aktualizacja audio: 1075. Otrzymałem informacje, że aktualizacja przywraca przycisk "Aplikacje" -> "eStore" w menu głównym lecz mi się nie pojawił ten przycisk. Może ktoś wie co determinuje wyświetlenie tego przycisku? Jaka jest jego wartość dodana? Może występuje on tylko w przypadku stacji multimedialnej z navi?
Z tego co udało mi się znaleźć (na toyota-corolla-forum.de) to wersja oprogramowania DCU 1075 ogólnie naprawia:
- Powolny start jednostki
- Problemy z AppleCarplay:
AppleCarPlay nie działa
Ponad to jedna osoba (informacja w profilu: Pracuje w Toyota) na grupie FB napisała, że wgrywając samodzielnie oprogramowanie tracimy gwarancje na stacje multimedialną ponieważ w przypadku wgrania aktualizacji w ASO jest wysyłana tego samego dnia informacja do importera.
Jak to będzie wyglądało w przypadku awarii radia? Pewnie się nie dowiemy dopóki ktoś nie będzie miał takiej awarii po samodzielnym wgraniu oprogramowania.