Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737613 razy)

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1530 dnia: 06 Października 2020, 21:03:26 »
Rok produkcji 2020 ma AA I CP w standardzie

A dokładniej od daty produkcji 01.07.2020.

Koledzy właśnie odebrali nowe HB 1.2T i AA działa. Oczywiście trzeba wpaść na to (bo nie znaleźliśmy info o tym w instrukcji), że ikona AA pojawia się dopiero po podłączeniu telefonu z AA. Ale działa OK, uruchamia się dużo szybciej (na tym samym telefonie) niż np. w Octavii 3.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1531 dnia: 06 Października 2020, 21:10:30 »
Panowie czy nie da się wyszukiwać map poprzez telefon mając włączone AA? Zauważyłem że blokuję apke w telefonie i nie można jej włączyć żeby cokolwiek szukać

Tak jest. Jeśłi działa AA nie da się korzystać z GM na telefonie.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1532 dnia: 07 Października 2020, 10:10:00 »
Panowie czy nie da się wyszukiwać map poprzez telefon mając włączone AA? Zauważyłem że blokuję apke w telefonie i nie można jej włączyć żeby cokolwiek szukać

Tak jest. Jeśłi działa AA nie da się korzystać z GM na telefonie.
A nie lepej:
  • przycisk na kierownicy i podawanie adresu głosowo lub nazwy firmy
  • Ok Google, stacja BP ulica Hutnicza, Gdynia / Ok Google, Wyznacz trasę do najbliższej biedronki(oczywiście, jak ma się włączonego asystenta w telefonie)

Zwróć uwagę, że AA dba o Twoje bezpieczeństwo. Nawet jak na Spotify przewijasz playlistę to raz na jakiś czas na 5 sekund blokuje ekran i wymusza patrzenie na drogę.

Proszę przestańcie używać telefonów prowadząc samochód. W końcu kogoś lub siebie zabijecie.

Offline Rafal88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1533 dnia: 07 Października 2020, 10:11:40 »
:o Chciałbym się tylko upewnić.
Posiadam Corolle z produkcji 09.2019 bez navi.
Wykonałem aktualizacje oprogramowania (AA/CP) i aktualnie mam wersje: 17TDT1EU-DA30 natomiast wersja Audio: 1023.

Rozumiem, że teraz pobieram plik aktualizacji audio do 1075 (dla mojej wersji:  17TDT1EU-DA30), wrzucam na pendriva i z niego aktualizuje z wersji 1023 do 1075.
Nic się nie powinno wysypać? Ktoś już robił aktualizacje w takiej kolejności?
(przejrzałem ten wątek pobieżnie - ponad 100 stron natomiast tak na 100%, że ktoś tak zrobił to nie znalazłem stąd też moje pytanie)

Wykonałem aktualizacje audio 1075. Na grupie FB dyskutowaliśmy o tym co wprowadza aktualizacja audio: 1075. Otrzymałem informacje, że aktualizacja przywraca przycisk "Aplikacje" -> "eStore" w menu głównym lecz mi się nie pojawił ten przycisk. Może ktoś wie co determinuje wyświetlenie tego przycisku? Jaka jest jego wartość dodana? Może występuje on tylko w przypadku stacji multimedialnej z navi?

Z tego co udało mi się znaleźć (na toyota-corolla-forum.de) to wersja oprogramowania DCU 1075 ogólnie naprawia:
  • Powolny start jednostki
  • Problemy z AppleCarplay:
    AppleCarPlay nie działa

Ponad to jedna osoba (informacja w profilu: Pracuje w Toyota) na grupie FB napisała, że wgrywając samodzielnie oprogramowanie tracimy gwarancje na stacje multimedialną ponieważ w przypadku wgrania aktualizacji w ASO jest wysyłana tego samego dnia informacja do importera.
Jak to będzie wyglądało w przypadku awarii radia? Pewnie się nie dowiemy dopóki ktoś nie będzie miał takiej awarii po samodzielnym wgraniu oprogramowania.
Toyota Corolla TS 2.0 Comfort+Style+Tech

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1534 dnia: 07 Października 2020, 10:26:10 »
Wykonałem aktualizacje audio 1075. Na grupie FB dyskutowaliśmy o tym co wprowadza aktualizacja audio: 1075. Otrzymałem informacje, że aktualizacja przywraca przycisk "Aplikacje" -> "eStore" w menu głównym lecz mi się nie pojawił ten przycisk. Może ktoś wie co determinuje wyświetlenie tego przycisku? Jaka jest jego wartość dodana? Może występuje on tylko w przypadku stacji multimedialnej z navi?
Tak, e-store jest z tego co pamietam tylko z NAVI. Wpinasz sobie system multimedialny do myT. Potem możesz na komputerze planować trasy i wrzucać je na samochód. Ewentualnie jak postawisz samochód od 50m do 1,5km od celu to w myT znajdziesz dalsze wskazówki, jak dotrzeć w dane miejsce. Tutaj masz pełen opis myT: https://www.toyota.pl/service-and-accessories/my-toyota/myt

Aplkacje e-store znajdziesz pod adresem:
https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eStore

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1535 dnia: 07 Października 2020, 12:50:58 »
Ponad to jedna osoba (informacja w profilu: Pracuje w Toyota) na grupie FB napisała, że wgrywając samodzielnie oprogramowanie tracimy gwarancje na stacje multimedialną ponieważ w przypadku wgrania aktualizacji w ASO jest wysyłana tego samego dnia informacja do importera.
Szczerze mówiąc bardzie zależy mi na AA niż na gwarancji za dodatkowe 300zł. W razie czego kupuję chińczyka. Jestem jednak pewien, że przed zakończeniem gwarancji Toyoty i tak nic się nie zepsuje.

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1536 dnia: 07 Października 2020, 12:52:56 »
Co sie dzieje w przypadku carplay w radiu bez nawi po naciśnięciu przycisku "Nawigacja"?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Corolla sd 1.8 hsd Comfort Tech

Offline M.J.L.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1537 dnia: 07 Października 2020, 14:27:42 »
odpala się navi z telefonu
Corolla TS 2.0 Executive

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1538 dnia: 08 Października 2020, 21:22:14 »
:o Chciałbym się tylko upewnić.
Posiadam Corolle z produkcji 09.2019 bez navi.
Wykonałem aktualizacje oprogramowania (AA/CP) i aktualnie mam wersje: 17TDT1EU-DA30 natomiast wersja Audio: 1023.

Rozumiem, że teraz pobieram plik aktualizacji audio do 1075 (dla mojej wersji:  17TDT1EU-DA30), wrzucam na pendriva i z niego aktualizuje z wersji 1023 do 1075.
Nic się nie powinno wysypać? Ktoś już robił aktualizacje w takiej kolejności?
(przejrzałem ten wątek pobieżnie - ponad 100 stron natomiast tak na 100%, że ktoś tak zrobił to nie znalazłem stąd też moje pytanie)

Z tego co udało mi się znaleźć (na toyota-corolla-forum.de) to wersja oprogramowania DCU 1075 ogólnie naprawia:
  • Powolny start jednostki
  • Problemy z AppleCarplay:
    AppleCarPlay nie działa

Jak to będzie wyglądało w przypadku awarii radia? Pewnie się nie dowiemy dopóki ktoś nie będzie miał takiej awarii po samodzielnym wgraniu oprogramowania.

Hejka mam ten sam problem,
17TDT1EU-DA30 natomiast wersja Audio: 1023
Wykupiłem dostęp do toyota-tech.eu, możesz mi powiedzieć co mam pobrać?
lub podać numer biuletynu i z którego dnia?
Dzięki.

Toyota Corolla Sedan 1.8L (HEV special) Executive + VIP + Navi.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1539 dnia: 08 Października 2020, 21:34:41 »
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1540 dnia: 08 Października 2020, 21:40:34 »
do pobrania aktualizacji wystarczy pobrać plik

http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-DA30_Latest.zip

Super, dziękuję.
Informacyjnie dodam, że ten plik znajduje się w całej paczce aktualizacyjnej na USB2 z pliku Full_upgrade_package_Toyota_USB2.zip

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1541 dnia: 09 Października 2020, 07:09:33 »
Carplay: Czy u was też Google maps zatrzymuje odtwarzanie spotify podczas odtwarzania wskazówek i nie uruchamia muzyki po skończeniu? Ta się to jakoś naprawić?

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1542 dnia: 09 Października 2020, 07:39:40 »
Carplay: Czy u was też Google maps zatrzymuje odtwarzanie spotify podczas odtwarzania wskazówek i nie uruchamia muzyki po skończeniu? Ta się to jakoś naprawić?

Audio masz 1075? Jeśli dobrze pamiętam, w tej aktualizacji było rozwiązanie tego typu problemów.

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1543 dnia: 09 Października 2020, 07:42:36 »

Audio masz 1075? Jeśli dobrze pamiętam, w tej aktualizacji było rozwiązanie tego typu problemów.
Sprawdzę, ale wczoraj aktualizowalem w ASO więc chyba najnowsze...

Offline rainernix

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1544 dnia: 09 Października 2020, 08:02:30 »

Sprawdzę, ale wczoraj aktualizowalem w ASO więc chyba najnowsze...

Może nie być najnowsze, mi w ASO nie uaktualnili audio i zostawili 1023, zwykłe lenistwo i kolejne 10 minut...
Jaką macie ostatnią wersję nawigacji? 1120?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl