Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2235 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:40:24 »
Tylko że wtedy połączenia przychodzące  są odbierane tylko przez telefon? No chyba że mamy włączony bluetooth i sparowany z radiem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2236 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:59:05 »
Nie można, ale po co?
Bo kiedyś miałem 2 karty na ten sam numer w 2 telefonach i trzeba było jeden wyłączyć żeby działał drugi. Czy jak włożymy do boxa kareę sim i do telefonu drugą to oba urządzenia będą działały?
Mam za to zegarek LTE  i fon z tym samym numerem i zapewne działa to podobnie.
To nie działa tak samo. Mam Iphone, McBook iIpad  i Apple watch, a karta jest tylko w telefonie a wszystkie wiadomości, itp pokazują się na wszystkich urządzeniach. Nie jestem informatykiem, ale nie ma to nic wspólnego z ilością kart, bo jest tylko ona w telefonie.
Nie wiesz o czym pisałem.  Ty masz "ułomną" wersję bluetooth, a ja pisałem o LTE. Oba urządzenia działają i nic nie trzeba wyłączać.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2237 dnia: 07 Czerwca 2024, 22:03:28 »
T-mobile opcja Tandem. Dwa Simy, do wszystkiego, z tym samym nrem. Mam i korzystam
Miałem kiedyś coś podobnego u tego samego operatora, ale działało to tylko w jednym telefonie, drugi musiał być wyłączony. Czy coś się zmieniło? Obsługuje teraz równocześnie dwa telefony ?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2238 dnia: 07 Czerwca 2024, 22:07:53 »
Tak, zgadza się. Jedna sim aktywna w danym momencie. Przy dwóch aktywnych równocześnie działać będzie ta, która ostatnia zalogowała się do sieci.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #2239 dnia: 07 Czerwca 2024, 22:09:41 »
Tak, zgadza się. Jedna sim aktywna w danym momencie. Przy dwóch aktywnych równocześnie działać będzie ta, która ostatnia zalogowała się do sieci.
No to we Flex jest lepiej, bo tam wszystkie karty działają jednocześnie. Dzwonią wszystkie telefony, połączenie łapie ten, który pierwszy odbierze.
W zależności od planu możną mieć kilka numerów i do każdego kilka jednocześnie działających kart SIM.

p,paw

Offline mr1985

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2019
« Odpowiedź #2240 dnia: 08 Czerwca 2024, 22:54:23 »
. Chłopaki! Dałem radę! Udało mi się naprawić błąd 001 w moich multimediach i samodzielnie dokonać aktualizacji do carplay bez oficjalnego dealera! W sumie zajęło to 3 miesiące, ale dzisiaj udało mi się zainstalować carplay!
Może kolega zdradzić jakim sposobem?

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2241 dnia: 10 Czerwca 2024, 12:20:37 »
Posiadam Tboxa w wersji mini wygląda jak ten tylko niema ambientu i pracuje na Androidzie 11. Ma slot karty SIM i pamięci. Działa jak normalny telefon po włożeniu karty SIM czyli można dzwonić z tego, wysyłać smsy, i korzystać z neta. Kwestia samej kart SIM. Gdy udostępniasz neta i np oglądasz YT to twój telefon będzie się grzał gdyż oprócz tego że dane musi pobrać do siebie to później jeszcze wysłać dalej do urządzenia drugiego. Więc procesor będzie gonił a co za tym idzie będzie wytwarzał ciepło. Może nie będzie to piekarnik ale na pewno będzie wyższa temperatura niż gdy korzystasz z samego telefonu bez udostępniania neta. Wiem bo mam kartę SIM z virgin na kartę i mało neta tam mam a w Orange na karte mam do wykorzystania już ponad 2000GB więc często jak mam dłuższą trasę to włączam osobisty hotspot i czuję różnice wtedy w temperaturze telefonu.
Tylko w ogóle takie pytanie, czy taka przystawka działa z niefabrycznym radiem Android Auto? CarlinKit 5.0 działał, ale odesłałem właśnie ze względu na grzanie telefonu podczas włączonej nawigacji. Mam radio Sony xav-ax3005 właśnie z Android Auto, które normalnie obsługuje tą funkcję po kablu. W jednym sklepie na Allegro mi odpisali że nie jest to urządzenie kompatybilne jednak z moim radiem, chociaż nie wiem czemu. Bo chyba nie działa to tylko z fabrycznymi radiami w samochodach, bo przecież CarlinKit działał u mnie zanim go odesłałem. Zamówiłem jednak to urządzenie z Androidem, najwyżej odeślę jak nie będzie działać. Po prostu moim zamierzeniem jest mieć niezależny od telefonu system w aucie, żeby nie obciążać baterii w nim i nie bawić się ciągłe podłączanie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2242 dnia: 10 Czerwca 2024, 13:29:08 »
Tylko w ogóle takie pytanie, czy taka przystawka działa z niefabrycznym radiem Android Auto
Tego nikt nie wie. Są samochody z fabrycznym przewodowymi AA i CP a boxy z nimi nie działają. Często producent o tym pisze. To z radiami może być podobnie.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2243 dnia: 10 Czerwca 2024, 14:12:10 »
No właśnie CarlinkKit działał, więc jest szansa że i to zadziała. Tutaj jest wątek o Corolli, ja mam to radio w Yarisie 2004, ale to niczego nie zmienia chyba, bo radio mam niefabryczne.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2024, 15:09:26 wysłana przez Marioosz »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2244 dnia: 10 Czerwca 2024, 22:27:20 »
Posiadam Tboxa w wersji mini wygląda jak ten tylko niema ambientu i pracuje na Androidzie 11. Ma slot karty SIM i pamięci. Działa jak normalny telefon po włożeniu karty SIM czyli można dzwonić z tego, wysyłać smsy, i korzystać z neta. Kwestia samej kart SIM. Gdy udostępniasz neta i np oglądasz YT to twój telefon będzie się grzał gdyż oprócz tego że dane musi pobrać do siebie to później jeszcze wysłać dalej do urządzenia drugiego. Więc procesor będzie gonił a co za tym idzie będzie wytwarzał ciepło. Może nie będzie to piekarnik ale na pewno będzie wyższa temperatura niż gdy korzystasz z samego telefonu bez udostępniania neta. Wiem bo mam kartę SIM z virgin na kartę i mało neta tam mam a w Orange na karte mam do wykorzystania już ponad 2000GB więc często jak mam dłuższą trasę to włączam osobisty hotspot i czuję różnice wtedy w temperaturze telefonu.
Tylko w ogóle takie pytanie, czy taka przystawka działa z niefabrycznym radiem Android Auto? CarlinKit 5.0 działał, ale odesłałem właśnie ze względu na grzanie telefonu podczas włączonej nawigacji. Mam radio Sony xav-ax3005 właśnie z Android Auto, które normalnie obsługuje tą funkcję po kablu. W jednym sklepie na Allegro mi odpisali że nie jest to urządzenie kompatybilne jednak z moim radiem, chociaż nie wiem czemu. Bo chyba nie działa to tylko z fabrycznymi radiami w samochodach, bo przecież CarlinKit działał u mnie zanim go odesłałem. Zamówiłem jednak to urządzenie z Androidem, najwyżej odeślę jak nie będzie działać. Po prostu moim zamierzeniem jest mieć niezależny od telefonu system w aucie, żeby nie obciążać baterii w nim i nie bawić się ciągłe podłączanie.
Gdybyś był z Krakowa to możemy sprawdzić, podpiąć moje i wtedy byś wiedział czy Tbox działa na Twoim radiu

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2245 dnia: 11 Czerwca 2024, 11:48:21 »
Dzięki, ale przesyłka już w drodze i dziś już mam nadzieję będę wiedział :D Nie będzie działać to odeślę.

Offline TomekGWCST

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2246 dnia: 11 Czerwca 2024, 12:24:13 »
U mnie przestało zrywać. Może to była kwestia wersji android auto?
Na razie jest ok: Oneplus Nord 3/nawigacja Waze
u mnie coraz gorzej aktualnie. Samsung S23. Ale bede walczył.
Toyota Corolla TS 2.0 196 GR Sport Imperial Red

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #2247 dnia: 11 Czerwca 2024, 12:29:34 »
U mnie przestało zrywać. Może to była kwestia wersji android auto?
Na razie jest ok: Oneplus Nord 3/nawigacja Waze
u mnie coraz gorzej aktualnie. Samsung S23. Ale bede walczył.
Czasem znów zrywa ale tym razem w mieście. Nie wiem od czego to zależy.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2248 dnia: 11 Czerwca 2024, 16:58:12 »
No i wygląda na to że działa. Uruchamia się interfejs Androida, po angielsku jest, nie ma polskiego, ale rosyjski za to jest :D Działa to w dwojaki sposób. Jak sparujemy telefon i to urządzenie to uruchamia się Android Auto, natomiast jak nie mamy połączonego telefonu, to uruchamia się interfejs normalnego Androida. Jutro sprawdzę z kartą sim czy to działa jak należy bez podłączonego telefonu. Śmiesznie trochę wygląda ta ikona Apple Carlink, mimo że mamy Androida :D

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2249 dnia: 12 Czerwca 2024, 09:31:37 »
Kurde nie wiem czy ja dobrze kartę sim wkładam, ale nie chce mi wskoczyć do końca. Rozumiem że ma być karta w formacie nano i lewe gniazdo? Nie chcę nic na siłę wciskać, bo boję się coś uszkodzić, albo że karta mi tam zostanie na stałe :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl