Ktoś z Was ma może jakieś znajomości w ASO Toyoty?
Odbierałem swoją RAV4 na początku maja 2019. Oczywiście nie było Android Auto. Co do planów wprowadzenia były tylko mgliste obietnice.
Jestem ciekaw jak wygląda w chwili obecnej możliwość dołożenia AA do mojego samochodu.
Byłbym wdzięczny za jakieś info.
Też mam RAV4 ze września i niestety dla nas to dobrze nie wygląda.
Poniżej masz to co dostałem od dilera toyoty na @:
"Android Auto i Apple CarPlay pojawi się również w RAV4 jako standard w samochodach produkowanych od stycznia 2020. W związku z tym, że w tym modelu nie ma stocku aut ?z? oraz ?bez? tej funkcjonalności dla tego samego roku produkcji nie ma potrzeby komunikacji opcjonalnego Pakietu Connect (pojawi się jako wyposażenie std w specyfikacjach na 2020 rok i dla 2020 nastąpi podwyżka ceny o 1000 zł)
Podobnie jak w Corolli będzie możliwość wgrania aktualizacji oprogramowania. W tym wypadku jednak nie dotyczy to wszystkich już wyprodukowanych aut, a jedynie Roku Modelowego 2020. Podsumowując:
- Dla aut produkowanych od 11.2018 do 09.2019 ? nie będzie możliwości wgrania funkcjonalności Android Auto i Apple CarPlay
- Dla aut z roku modelowego 2020 (produkcja 10.2019 ? 12.2019) ? będzie można wgrać Android Auto i Apple CarPlay od maja 2020, cena jak w Corolli"
Tak że jak widać tylko corolla jest wygrana ;(