Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline the_x01

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #450 dnia: 15 Kwietnia 2020, 08:26:02 »
W Toyocie potrzebny jest kabel niezależnie jaki masz telefon.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #451 dnia: 15 Kwietnia 2020, 08:59:54 »

Sa adaptery.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #452 dnia: 15 Kwietnia 2020, 14:23:55 »

Sa adaptery.

Dla Android Auto też?

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #453 dnia: 21 Kwietnia 2020, 13:21:30 »
Kupiłem coś takiego, żeby mieć bezprzewodowy CarPlay. bo już męczy mnie podłączanie i wypinanie telefonu na krótkich trasach
https://pl.aliexpress.com/item/33046258222.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1d355c0ffI0f6x

Przyszło Ci już? Możesz polecić?
Przesyłka dotarła, zainstalowałem i działa bardzo dobrze. Jestem usatysfakcjonowany. Jedyne zastrzeżenie że  miała być czarna a dotarła biała. Urządzenia i tak nie widać bo jest schowane, ale muszę wymienic kabelek na czarny żeby nie rzucał się w oczy. :good: Naprawdę jest super , wsiadam do samochodu i natychmiast bezprzewodowo łączy sie z CarPlay.  :good:

Offline solidny6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #454 dnia: 21 Kwietnia 2020, 14:07:03 »
Kupiłem coś takiego, żeby mieć bezprzewodowy CarPlay. bo już męczy mnie podłączanie i wypinanie telefonu na krótkich trasach
https://pl.aliexpress.com/item/33046258222.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1d355c0ffI0f6x

Przyszło Ci już? Możesz polecić?
Przesyłka dotarła, zainstalowałem i działa bardzo dobrze. Jestem usatysfakcjonowany. Jedyne zastrzeżenie że  miała być czarna a dotarła biała. Urządzenia i tak nie widać bo jest schowane, ale muszę wymienic kabelek na czarny żeby nie rzucał się w oczy. :good: Naprawdę jest super , wsiadam do samochodu i natychmiast bezprzewodowo łączy sie z CarPlay.  :good:

Ekstra, dzięki za info! :)
Corolla 2020 TS 2.0 Hybrid Comfort+Style+Tech 4W9 Phantom Brown

pireus

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: 21 Kwietnia 2020, 15:42:18 »
Jest jeszcze jedna fajna rzecz, a mianowicie pokazuje na ekranie stopień naładowania telefonu, i możesz go podpiąć do ładowania. Możesz też na dłuższych trasach podłączyć go  kablem do  CarlinKit i masz wtedy ładowanie i CarPlay na kablu

Offline michalbakowski

• Toyot Leżący
  • *
Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #456 dnia: 21 Kwietnia 2020, 15:47:42 »
Obsługuje to więcej niż 1 telefon? Orientujesz się jak się zachowa jak masz np.: 2 telefony w aucie ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2020, 15:51:54 wysłana przez michalbakowski »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: 21 Kwietnia 2020, 16:05:29 »
Obsługuje telefon który jest skonfigurowany z CarPlay. Przecież nie będziesz  słuchał muzyki z dwóch telefonów jednocześnie, podobnie jak nawigował. Po prostu przesyła on sygnał bez kabla. Chyba żadna stacja multimedialna nie obsługuje jednocześnie więcej niż jednego telefonu. Przy dwóch musisz wybrać telefon z którego chcesz korzystać.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #458 dnia: 21 Kwietnia 2020, 18:44:20 »
Chyba żadna stacja multimedialna nie obsługuje jednocześnie więcej niż jednego telefonu. Przy dwóch musisz wybrać telefon z którego chcesz korzystać.
No raczej była zawsze opcja sparowania kilku telefonów po BT i tylko wybierało się który ma służyć do muzyki a który do rozmów (w każdym razie tak działało w Aurisie a tu jeszcze nie sprawdzałem ;)  ).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: 21 Kwietnia 2020, 19:14:00 »
Wszystko zależy od multimediów które używasz.  Przy telefonie podłączonym przewodowo do CarPlay, tylko z niego można było korzystać. Próbowałem różnych opocji z dwoma telefonami tzn. jeden podłączny na kablu na stałe do nawigacji, dwie karty sim z tym samym numerem i inne kombinacje, żeby główny telefon mieć w kieszeni, a nie w samochodzie bo często o nim zapominałem i była lipa. Dlatego kupiłem ten CarlinKit  W bezprzewodowym podłączeniu jeszcze tego nie sprawdzałem, bo nie miałem takiej potrzeby ale myślę że będzie podobnie.

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #460 dnia: 22 Kwietnia 2020, 06:58:22 »

No raczej była zawsze opcja sparowania kilku telefonów po BT i tylko wybierało się który ma służyć do muzyki a który do rozmów (w każdym razie tak działało w Aurisie a tu jeszcze nie sprawdzałem ;)  ).

I chcesz powiedzieć, że po BT działały jednocześnie dwa (lub więcej) telefony, podłączone do multimediów samochodu???
Cud panie :) , co te korona wirusy nie wyczyniają na tym świecie :)
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #461 dnia: 28 Kwietnia 2020, 12:00:06 »
Zbilża się maj. Ktoś coś słyszał w kwestii AA dla RAV4?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #462 dnia: 28 Kwietnia 2020, 12:00:46 »
Zbilża się maj. Ktoś coś słyszał w kwestii AA dla RAV4?
Nie. Wielka premiera przelozona na czerwiec :) w czerwcu na wrzesien az wszyscy zapomna.

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #463 dnia: 29 Kwietnia 2020, 07:44:07 »
Tabelka z angielskiego forum, która została ściągnięta tam z jakiegoś niemieckiego forum.

Kolory w tabeli oznaczają:

Zielony-samochody wyprodukowane i fabrycznie wyposażone w Carplay/Android auto.
Niebieski-samochody do których będzie można wgrać w serwisie Carplay/Android auto.
Czerwony-oznacza, że RAV4 bez fabrycznego GPS nie otrzyma aktualizacji Carplay/Android auto.

RAV4 z fabrycznym GPS  otrzyma aktualizację.

Wielka jaznozielona strzałka z napisem RETROFIT, oznacza od kiedy i w jakich modelach (teoretycznie) zacznie się aktualizacja. Czyli nie wcześniej jak sierpień, wrzesień...ale strzałki łatwo w tabelkach się przesuwa :)
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #464 dnia: 29 Kwietnia 2020, 08:00:54 »
Czyli jak ktoś doinstaluje faktyczną nawigację to będzie mógł zainstalować AA? Ciekawe jaki to jest rząd kosztów?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl