Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737677 razy)

Offline amartin

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #630 dnia: 17 Czerwca 2020, 22:03:05 »
Nie wiem jak u innych, u mnie po trasie ok 100km i korzystaniu z google maps po kablu, bateria w smartfonie była nadal na 100%.

Offline peterbilt2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #631 dnia: 17 Czerwca 2020, 22:11:47 »
Mam pytanie jak wygląda kwestia baterii i uruchomionego Android Auto po kablu USB?
Telefon jest doładowywany przy aktywnym AA? Nie zużywa szybko baterii?
Ostatnio tylko w ten sposób ładuję telefon.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #632 dnia: 17 Czerwca 2020, 23:57:57 »
Mam pytanie jak wygląda kwestia baterii i uruchomionego Android Auto po kablu USB?
Telefon jest doładowywany przy aktywnym AA? Nie zużywa szybko baterii?

telefon po kablu się ładuje i to dość żwawo, nawet jak korzystasz z wszystkiego AA/rozmowy/muza przez BT itd...
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline piotr__

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #633 dnia: 18 Czerwca 2020, 07:00:49 »
telefon po kablu się ładuje i to dość żwawo, nawet jak korzystasz z wszystkiego AA/rozmowy/muza przez BT itd...
Dzięki za odpowiedź :)

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #634 dnia: 18 Czerwca 2020, 22:48:34 »
I to jest przewaga kabla. W większości samochodów wbudowane ładowarki indukcyjne nie są w stanie doładować telefonu przy intensywniejszym obciążeniu (np. nawigacja).
Corolla TS HEV 2.0 Executive

pireus

• Gość
« Odpowiedź #635 dnia: 19 Czerwca 2020, 19:46:57 »
W większości samochodów wbudowane ładowarki indukcyjne nie są w stanie doładować telefonu przy intensywniejszym obciążeniu (np. nawigacja).
To jest prawda. Ja CarPlay bezprzewodowo używam tylko na krótkich trasach, w jeździe po mieście. Na takich powyżej 100 km tylko kabel.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #636 dnia: 20 Czerwca 2020, 14:04:49 »
Jest postęp. AA znowu zaczął czytać wiadomości po polsku. :)
 Co prawda komunikaty systemowe wiadomości dalej próbuje po angielsku. AA ver.5.4.502244 Google ver 11.15.14.21.arm64

Offline kubacki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #637 dnia: 20 Czerwca 2020, 14:22:30 »
Jako zagorzały zwolennik androida , taki uparty, przez toyote kupiłem jabłkofona i ugralem dwie pieczenie na jednym ruszcie. Android auto to straszne g... a chwile obecna w samochodzie a o nawigację nam głównie chodzi gdzie ios jednak ma duży wybór, a telefon stał się telefonem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #638 dnia: 20 Czerwca 2020, 14:35:48 »
Co do zasady się z Tobą nie zgodę. Poza dwoma elementami:
1. istniejącą od jesieni niedogodnością z polsko/angielskim bełkotaniem wiadomości,
2. blokowaniem przez Google możliwości używania innych nawigacji (w CP działa choćby NE - ale działa k. kiepsko).
cała reszta funkcjonalności włącznie z wyglądem jest bez wątpienia lepsza w AA.
I żeby nie było. Pożyczyłem od kolegi iPhona i przez tydzień próbowałem się przekonać do CP i m.in. NaviExperta pod CP. Odpuściłem.

PS. I żeby nie było (2) - uważam NaviExperta za najlepsza polska nawigację i bardzo żałuję że nie działa pod AA

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #639 dnia: 20 Czerwca 2020, 16:23:58 »
A ode mnie odjechał kolejny zadowolony użytkownik który w doopie ma systemy toyoty - pełny android na pokładzie z DSP - nie ma porównania do fabrycznego systemu

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #640 dnia: 20 Czerwca 2020, 16:26:03 »
A ode mnie odjechał kolejny zadowolony użytkownik który w doopie ma systemy toyoty - pełny android na pokładzie z DSP - nie ma porównania do fabrycznego systemu
A zajmujesz sie dokladaniem lub sprzedaza wyjsc na android boxa? Pytam bo do Camry nie masz radia a sporo ludzi by wymienilo.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #641 dnia: 20 Czerwca 2020, 17:24:32 »
Co do zasady się z Tobą nie zgodę
Ja też korzystam z CarPlay i uważam że jest o wiele lepszy i stabilniejszy od AA poza tym ma więcej mozliwości a po dokupieniu modułu bezprzewodowego to już miodzio. A po powiedzeniu Hey Siri, Ok Google  można powiedzieć do swojego  Asystent Google i odezwie się on po polsku. Nawigacje dostępne praktycznie wszystkie, Yanosika można uruchomić w tle, albo korzystac z Yanosika i w tle używać innej nawigacji, która na ekranie Yanosika pokaże jaki mamy wykonac manewr. CarPlay wycisza nawet w czasie podawania komunikatów głosowych lub rozmowy telefonicznej hałasujące nawiewy klimatyzacji.
cała reszta funkcjonalności włącznie z wyglądem jest bez wątpienia lepsza w AA.
Tzn. co jest lepsze?

Offline kubacki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #642 dnia: 20 Czerwca 2020, 20:36:21 »
Wg. mnie duuuuzo lepsze CarPley na iOS od ograniczonego do google map syfu od googla zwanego androidem ale całe szczęście mamy jeszcze wybór.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: 20 Czerwca 2020, 20:46:47 »
Wg. mnie duuuuzo lepsze CarPley na iOS
Najczęściej negatywnie na temat CarPlay wypowiadają się osoby które nigdy z niego nie korzystały. Ja osobiście nie widzę nawet jednej rzeczy w której lepszy jest AA. Dlatego właśnie też zmieniłem telefon na IOS. Ale chętnie się dowiem jakie ma zalety AA i wtedy mogę wrócic do Androida.
I żeby nie było. Pożyczyłem od kolegi iPhona i przez tydzień próbowałem się przekonać do CP i m.in. NaviExperta pod CP. Odpuściłem.
Na AA nawet nie masz tej szansy żeby się o czymkolwiek przekonać z jakąkolwiek inną nawigacją niz firmowaną przez Google.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2020, 20:51:40 wysłana przez pireus »

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #644 dnia: 20 Czerwca 2020, 21:09:15 »
Car Play wygrywa ............ można mieć Auto Mapę. A nie ten badziewny okrojony i siermiężny AA w którym nie możesz mieć innej navi niż ten jedynie słuszny google maps to terroryzm , lecz ja nie mam wyboru muszę mieć telefon z androidem
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2020, 21:11:35 wysłana przez Amper »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl