Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737622 razy)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #795 dnia: 27 Sierpnia 2020, 21:21:06 »
Widziałem twoje wpisy na ravie.Kurcze samochód droższy od naszego też wsumie nowość a tu taka wpadka.Poczekaj może komuś się uda Przecież Polak potrafi

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #796 dnia: 27 Sierpnia 2020, 21:41:42 »
Widziałem twoje wpisy na ravie.Kurcze samochód droższy od naszego też wsumie nowość a tu taka wpadka.Poczekaj może komuś się uda Przecież Polak potrafi
Corolla i Rav sprzedaje sie sporo powyzej 1mln rocznie. Camry niestety tylko 600tys :)

Takiej duzej roznicy w cenie nie bylo. Okolo 15tys na korzysc Corolli. Ja kupowalem jak auta wchodzily na rynek. Na Camry dostalem 11% a na Corolle 2% wtedy dawali :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2020, 21:44:09 wysłana przez klaudiusz »

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #797 dnia: 27 Sierpnia 2020, 21:47:48 »
Bo Camry to limuzyna a Corolla to samochód rodzinny dlatego taka różnica.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #798 dnia: 27 Sierpnia 2020, 21:49:32 »
Bo Camry to limuzyna a Corolla to samochód rodzinny dlatego taka różnica.
Dokladnie. Camry to samochod dla managerow sredniego szczebla w korpo. Corolla to fajny rodzinny samochod. Jako ze mam juz rav4 to chcialem limuzyne.

Sorki za OT.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #799 dnia: 27 Sierpnia 2020, 21:49:46 »
Chyba już wiem - Mac sformotował mi pena z FAT32 ale jako EFI (dwie partycje - EFI 200 MB i reszta pena jako druga partycja) a nie MBR. Zaraz idę sprawdzić czy zadziała ;)

@tomeksp Co do radia z nawigacją - tak, 3 pendrive'y. Ewentualnie w międzyczasie po każdej operacji usuwasz pliki i kopiujesz nowe z kolejnego kroku.

Niestety u mnie update na 17TDT1EU-02 za pierwszym razem pokazał fail. Za drugim razem i trzecim (z innym pendrive) zawiesił się na kroku:
DCU (REPRO)Vup Completed
Podniosło mi wersję DCU z 1011 na 1020 i to by było na tyle. CarPlaya brak :/

Wygląda że musisz tez wgrać usb2, przeczytaj ten wątek na translatorze Google:
https://www.clubtoyotacorolla.com/threads/retrofit-car-play-y-android-auto.3324/?utm_source=ToyotaOwnersClub&utm_medium=ForumLinks&utm_source=ToyotaOwnersClub&utm_medium=ForumLinks
Corolla TS 1.2T Comfort+Tech

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #800 dnia: 28 Sierpnia 2020, 00:32:40 »
Jest już aktualizacja do nowego softu dla corolli bez AA i CP

na razie w wersji DIY
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #801 dnia: 28 Sierpnia 2020, 07:35:50 »
Jest już aktualizacja do nowego softu dla corolli bez AA i CP

na razie w wersji DIY
Czytałeś może jakieś posty przed swoim? :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline jpacewicz

• Początkujący
« Odpowiedź #802 dnia: 28 Sierpnia 2020, 09:58:15 »
Chyba już wiem - Mac sformotował mi pena z FAT32 ale jako EFI (dwie partycje - EFI 200 MB i reszta pena jako druga partycja) a nie MBR. Zaraz idę sprawdzić czy zadziała ;)

@tomeksp Co do radia z nawigacją - tak, 3 pendrive'y. Ewentualnie w międzyczasie po każdej operacji usuwasz pliki i kopiujesz nowe z kolejnego kroku.

Niestety u mnie update na 17TDT1EU-02 za pierwszym razem pokazał fail. Za drugim razem i trzecim (z innym pendrive) zawiesił się na kroku:
DCU (REPRO)Vup Completed
Podniosło mi wersję DCU z 1011 na 1020 i to by było na tyle. CarPlaya brak :/

Cześć, u mnie aktualizacja zakończyła się sukcesem (17TDT1EU-DA02) przy użyciu pendrive'a USB 3.0 (z plikami zip oznaczonymi jako USB3). Całość trwała prawie 50 minut i też miałem wrażenie, że się zawiesiło w tym samym miejscu, ale cierpliwie czekałem. Co ciekawe, przed aktualizacją pokazywało mi, że mam DCU 17TDT1EU-DA02, a teraz pokazuje DCU17TDT1EU-DA30

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #803 dnia: 28 Sierpnia 2020, 10:00:12 »
W paczce USB2 też jest plik o nazwie "17TDT1EU-DA02", także na hiszpańskim forum radzą zrobić najpierw USB2 potem USB3. A na koniec można zaktualizować jednostkę o nowej nazwie do najnowszego oprogramowania.

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #804 dnia: 28 Sierpnia 2020, 10:23:00 »
W paczce USB2 też jest plik o nazwie "17TDT1EU-DA02", także na hiszpańskim forum radzą zrobić najpierw USB2 potem USB3. A na koniec można zaktualizować jednostkę o nowej nazwie do najnowszego oprogramowania.
Mam już przygotowane pendrive'y - wieczorem będę walczył jeszcze raz :grin:

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #805 dnia: 28 Sierpnia 2020, 10:45:50 »
Mam prośbę do osoby której udało się wykonać już aktualizację. Czy można prosić o instrukcję postępowania? Krok po kroku co trzeba zrobić, jak do dziecka???? Pisana czy na YT obojętnie. Z góry dziękuję!

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #806 dnia: 28 Sierpnia 2020, 10:51:45 »
Wejdź w link z hiszpańskiego forum który wrzucałem powyżej. Przetłumacz sobie stronę (Chrome, klikasz prawym przyciskiem myszki i Przetłumacz), albo wrzuć w translator Google. Google tłumaczy "Z nawigacją" jako "Z przeglądarką".

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #807 dnia: 28 Sierpnia 2020, 11:12:11 »
A jeżeli plik jest z grupy tych do rav4 a ma identyczną nazwe radia jaka istnieje w corolli, to znaczy że będzie pasowało również do niej?

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #808 dnia: 28 Sierpnia 2020, 12:03:09 »
A jeżeli plik jest z grupy tych do rav4 a ma identyczną nazwe radia jaka istnieje w corolli, to znaczy że będzie pasowało również do niej?

Tak naprawde paczki i proces aktualizacji zaczął się na zagranicznych forach od corolli i okazało się ze pasuje tez do rav4 więc pytanie powinno być w 2 stronę.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #809 dnia: 28 Sierpnia 2020, 14:19:52 »
Na zagranicznych forach czytałem o przypadkach, w których po zainstalowaniu tej aktualizacji przestawała działać usługa MyT co wiązało się z koniecznością ponownej rejestracji auta w usłudze i utratą całej historii tras. Czy zdarzyło się to komuś z naszego forum, kto instalował aktualizację?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl