Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737679 razy)

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #885 dnia: 29 Sierpnia 2020, 11:09:01 »
W moim przypadku w całym ID urządzenia zmieniła się ostatnia cyfra z 1 na 2.

Podpatrzone na forum niemieckim, odnośnie zmiany ID urządzenia, po aktualizacji. Dotyczy z fabryczną navi.

"Po prostu usuń samochód z komputera ... następnie dodaj go ponownie
Następnie identyfikator powinien zostać zaktualizowany ... być może będziesz musiał połączyć się z Internetem z samochodem ... Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi usług połączonych
Procedura jest opisana w aplikacji ... wystarczy poczekać na potwierdzenie przebiegu ... chwilę to trwa ... w pewnym momencie pojawił się komunikat ?Możesz już skorzystać z usług? ..."

Przeprowadziłem to u siebie, wszystko pięknie działa.
Jedyna niedogodność, znikną wcześniej zarejestrowane przejazdy, czyli jak dla mnie żadna.
Plusem jest natomiast, możliwość aktualizacji fabrycznych map.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #886 dnia: 29 Sierpnia 2020, 11:29:03 »
Tak. Na Rock Pi S dokładnie.
A napisz jeszcze z jakim telefonem/telefonami testujesz?
Huawei P30 Pro, ale wg autorów aawireless nie w tym problem. Na razie coś się kiepści z buforowaniem USB między Rock Pi, a autem. Do tego stopnia, że nawet początkowego uruchomienia AA się nie da zrobić, bo AA twierdzi, że próbuję to robić w czasie jazdy. No ale walczymy. Wczoraj z 8 wersji testowałem. Dzisiaj będą kolejne ;)

To koniecznie dawaj znać na bieżąco jak postępy  :-)
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #887 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:10:45 »
U mnie aktualizacja nie poszła. Na USB1 w ogóle nie reaguje, po aktualizacji USB2 działa nowa navi przez 5 min i wraca do starej wersji. Aktualizacja USB3 skutkuje czym takim jak na zdjęciu.

Kolejna próba przy USB2 skutkuje komunikatem "brak wystarczającej ilości miejsca, skontaktuj się z serwisem".
Więc mi pozostaje chyba tylko poczekać i pojechać do serwisu.

PS: zdążyłem się pobawić nowa navi i jest sporo usprawnień w wyszukiwaniu, lepszy auto zoom i 3D na screenie home

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #888 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:15:19 »
U mnie aktualizacja nie poszła. Na USB1 w ogóle nie reaguje, po aktualizacji USB2 działa nowa navi przez 5 min i wraca do starej wersji. Aktualizacja USB3 skutkuje czym takim jak na zdjęciu.

Kolejna próba przy USB2 skutkuje komunikatem "brak wystarczającej ilości miejsca, skontaktuj się z serwisem".

Jakie masz identyfikatory DCU i MEU, numery części DCU i MEU oraz wersje Audio i Nawigacji? Z archiwów USB1-3 najlepiej wybrać tylko to, co pasuje do posiadanego sprzętu. Przynajmniej ja tak zrobiłem w RAV4 i nie było absolutnie żadnych problemów.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #889 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:19:32 »

Jakie masz identyfikatory DCU i MEU, numery części DCU i MEU oraz wersje Audio i Nawigacji? Z archiwów USB1-3 najlepiej wybrać tylko to, co pasuje do posiadanego sprzętu. Przynajmniej ja tak zrobiłem w RAV4 i nie było absolutnie żadnych problemów.
Spróbuję, dzięki za podpowiedź.

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #890 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:31:50 »
To mamy chyba pierwszą ofiarę aktualizacji ;)

U mnie po pomyślnym przejściu przez usb2 (a wcześniej USB1) wyłączyłem i włączyłem auto, ale teraz mam komunikat uruchamianie nawigacji, który kończy się niepowodzeniem i restartuje mi całą stacje w kółko.

Wersja z Navi i JBL.

Jakieś pomysły od bardziej doświadczonych użytkowników?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #891 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:52:08 »
czyli system bez nawigacji okazał się bardziej przyjazny dla update-u. Był moment kiedy żałowałem, ze tej navi nie kupiłem .. ale to już przeszłość.
U mnie wszystko poszło bez problemu - czas aktualizacji 14 minut (pen 3.0 / 32GB na Facie)
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #892 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:56:43 »

PS: zdążyłem się pobawić nowa navi i jest sporo usprawnień w wyszukiwaniu, lepszy auto zoom i 3D na screenie home

Miałem ten sam problem z USB3. Wysypało mi się dokładnie  w taki sam sposób. Wyjmij Pendrive i uruchom stację, powinna wrócić do ostatniej wersji o ile image był poprawny. Sprawdź pendrive, musi być 1 do 1 to samo  co w archiwum. U mnie brakowało plików i aktualizacja się nie dokończyła. Wgrałem ponownie USB3 na inny, sprawdzony pendrive i przeszło bez problemów. Całość trwała ok 30-40minut.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2020, 13:05:19 wysłana przez Dragster »
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #893 dnia: 29 Sierpnia 2020, 12:59:36 »
Znalazłem rozwiązanie, jak komuś się ciągle restartuje, to trzeba bardzo szybko wejść w ustawienia i usunąć dane użytkownika. Teraz nie działa mi tylko nawi, ale przynajmniej się nie restartuje.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #894 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:01:03 »
To jest wynik niezresetowania danych. Instalacja nie przeszła poprawnie i zostały śmieci. Po aktualizacji USB3 wszystko wraca do fabrycznych. Pisałem wcześniej musicie być pewni, że zawartość pendrive jest poprawna.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #895 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:04:28 »

Tutaj to nie przejdzie. dla DA01 potrzebne są pliki DA31 a dla DA02 pliki DA30. Lepiej nie kombinować bo można obudzić się z ręką w nocniku.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #896 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:07:59 »
Wersja z Navi i JBL.

Kombinacją przycisków można wprowadzić radio w tryb serwisowy/diagnostyczny. Muszę poszukać czy mam gdzieś tę instrukcję. Generalnie jeżeli nie wywalił się bootloader to powinno być do odzyskania. Opcji jest pewnie kilka albo wymuszenie wgrania softu z pendrive jeszcze raz, albo wgranie z backupu (jeżeli takowy system sobie przechowuje).

Jeżeli się wywalił się bootloader to niestety tylko recovery w serwisie, bo pewnie trzeba w środku wpiąć się w jakiegoś RSa i wgrać soft.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #897 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:09:09 »
Przechowuje. U mnie poszło z automatycznego recovery o ile dobrze zauważyłem.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #898 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:10:13 »

Miałem ten sam problem z USB3. Wysypało mi się dokładnie  w taki sam sposób. Wyjmij Pendrive i uruchom stację, powinna wrócić do ostatniej wersji o ile image był poprawny. Sprawdź pendrive, musi być 1 do 1 to samo  co w archiwum. U mnie brakowało plików i aktualizacja się nie dokończyła. Wgrałem ponownie USB3 na inny, sprawdzony pendrive i przeszło bez problemów. Całość trwała ok 30-40minut.
Sprawdzałem zawartość pendrive i było dokładnie to samo. Dla pewności pójdę kupię nowe peny i spróbuję jeszcze raz.

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #899 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:15:46 »
Dajcie znać jak wejść w to automatyczne recovery, bo tego nigdzie nie widziałem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl