Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737844 razy)

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #900 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:17:31 »
U mnie stacja sama weszła w recovery. Miałem taki sam screen jak Qbek.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #901 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:34:44 »
U mnie po aktualizacji USB2 stacja się zresetowała i wstała z starym softem. Po tym screenie wyłaczenie i włączenie samochodu powodowało że odpaliła się jakby nic się nie stało.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #902 dnia: 29 Sierpnia 2020, 13:57:31 »
Cytat: Vini w Wczoraj o 16:35:55

W moim przypadku w całym ID urządzenia zmieniła się ostatnia cyfra z 1 na 2.

Podpatrzone na forum niemieckim, odnośnie zmiany ID urządzenia, po aktualizacji. Dotyczy z fabryczną navi.

"Po prostu usuń samochód z komputera ... następnie dodaj go ponownie
Następnie identyfikator powinien zostać zaktualizowany ... być może będziesz musiał połączyć się z Internetem z samochodem ... Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi usług połączonych
Procedura jest opisana w aplikacji ... wystarczy poczekać na potwierdzenie przebiegu ... chwilę to trwa ... w pewnym momencie pojawił się komunikat ?Możesz już skorzystać z usług? ..."

Przeprowadziłem to u siebie, wszystko pięknie działa.
Jedyna niedogodność, znikną wcześniej zarejestrowane przejazdy, czyli jak dla mnie żadna.
Plusem jest natomiast, możliwość aktualizacji fabrycznych map.

Super. Jaką masz teraz datę inicjalizacji i datę ważności dla usługi MapCare (a także innych usług: traffic, itd.)? (trzeba zalogować się do MojaToyota na www.toyota.pl a następnie wybrać e-Sklep i zakładkę zakupy)

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #903 dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:05:00 »
A czy jest jakiś sposób żeby "zmusić" radio do zainstalowania starszej wersji softu, np. dla 17TDT1EU-DA02 przejść z 1020 na 1011? System nie widzi aktualizacji w menu, pewnie dlatego że ma nowszą wersję.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #904 dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:14:35 »
Super. Jaką masz teraz datę inicjalizacji i datę ważności dla usługi MapCare (a także innych usług: traffic, itd.)? (trzeba zalogować się do MojaToyota na www.toyota.pl a następnie wybrać e-Sklep i zakładkę zakupy)

Jedyne daty jakie widać to w historii płatności. (aktualizacje map)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #905 dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:22:28 »
https://photos.app.goo.gl/sg9MMsmyG76sNo7y9 Mnie się udało .Całość trwała 45min .Radio bez nawigacji .https://photos.app.goo.gl/npbUPBoXZi4L7N5c9 Tak wygląda mapa google i mój klucz do androida
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2020, 14:25:52 wysłana przez Pawel.Kwa »

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #906 dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:26:35 »
No i pięknie :)
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #907 dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:40:29 »
Cytat: piter-ek w Dzisiaj o 13:57:31

Jedyne daty jakie widać to w historii płatności. (aktualizacje map)

Zakładka "Zakupy" jest 2 pozycje w lewo od zakładki "Historia płatności". Wczytuje się chwilę dłużej (przynajmniej u mnie), więc początkowo może się wydawać, że jej zawartość jest pusta. Zawiera datę aktywacji i datę ważności poszczególnych usług: MapCare, traffic, parkingi, pogoda, StreetView, stacje benzynowe, fotoradary, wyszukiwarka Google, itd.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #908 dnia: 29 Sierpnia 2020, 15:21:45 »
U mnie to wygląda tak:

i zawsze tak było, tego jestem pewny.

w e-sklep jest tak:

tu również bez zmian.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #909 dnia: 29 Sierpnia 2020, 15:40:17 »
Czy w Twojej nawigacji fabrycznej działały kiedykolwiek uslugi typu: traffic, parkingi, pogoda, StreetView, stacje benzynowe, fotoradary, wyszukiwarka Google, itd.? U mnie działają, ale wydaje mi się, że musiałem je najpierw aktywować w Moja Toyota (nie pamiętam dokładnie bo było to ponad rok temu). I aktywacja ta jest ważna na 3 lata.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2020, 16:07:49 wysłana przez piter-ek »

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #910 dnia: 29 Sierpnia 2020, 15:55:25 »
Traffic, fotoradary i np. wyszukiwanie POI przez google z pewnością, bo z tego korzystałem.

Działało zaraz po zarejestrowaniu konta i udostępnieniu internetu do navi.

Dodam, że mój samochód jest jednym z pierwszych, zamówiony zaraz po premierze i dniach otwartych.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #911 dnia: 29 Sierpnia 2020, 16:04:48 »
OK. Ja niestety już nie pamiętam dokładnie czy musiałem aktywować te usługi w Moja Toyota. Mam je cały czas widoczne na zakładce Zakupy. Są tam daty aktywacji i daty ważności dla każdej z nich. Samochód zamawiałem ostatniego dnia lutego 2019 i odbierałem w pierwszych dniach czerwca 2019.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #912 dnia: 29 Sierpnia 2020, 16:07:19 »
U mnie 40 minut i wszystko bez problemu. Tylko USB 3. Teraz aktualizacja DA30 z 1023 na wyższą i na kilka miesięcy pewnie spokój z aktualizacjami. Dziękuję wszystkim za wpisywanie uwag - czułem się spokojny przez cały czas, bo robiłem wszystko jak było napisane.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #913 dnia: 29 Sierpnia 2020, 17:03:01 »
U mnie aktualizacja nie poszła. Na USB1 w ogóle nie reaguje, po aktualizacji USB2 działa nowa navi przez 5 min i wraca do starej wersji. Aktualizacja USB3 skutkuje czym takim jak na zdjęciu.

Kolejna próba przy USB2 skutkuje komunikatem "brak wystarczającej ilości miejsca, skontaktuj się z serwisem".
Więc mi pozostaje chyba tylko poczekać i pojechać do serwisu.

PS: zdążyłem się pobawić nowa navi i jest sporo usprawnień w wyszukiwaniu, lepszy auto zoom i 3D na screenie home

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Mam dokładnie to samo. Próbowałem kilka razy, wgrywałem wszystko na różne pendrive'y, ale przy USB3 zawsze kończy się w ten sposób :/
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #914 dnia: 29 Sierpnia 2020, 17:07:55 »
Mam dokładnie to samo. Próbowałem kilka razy, wgrywałem wszystko na różne pendrive'y, ale przy USB3 zawsze kończy się w ten sposób :/

Masz fabryczne navi?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl