Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737615 razy)

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #960 dnia: 30 Sierpnia 2020, 09:06:41 »
Podczas procesu język systemu zresetował mi się do angielskiego

U mnie instalacja przebiegła bez najmniejszego problemu, ale stacja również została zresetowana do ustawień fabrycznych i języka angielskiego.

Gratki, że się udało.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #961 dnia: 30 Sierpnia 2020, 09:09:53 »
Kto ma wątpliwości niech jedzie do serwisu zapłaci 400 zł i dostanie to samo tylko podobno oficjalnie.

Na prawdę uważasz, że chodzi o oszczędzenie 400 zł. ???
Chodzi o opieszałość serwisu, masz już zainstalowane, a serwis nadal nic nie wie, że jest taka możliwość. Nie wierzysz? Zadzwoń i zapytaj.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #962 dnia: 30 Sierpnia 2020, 09:20:21 »
Nikogo nie nazywam frajerem.Tylko napisałem o wątpliwościach.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #963 dnia: 30 Sierpnia 2020, 11:28:21 »
Kto ma wątpliwości niech jedzie do serwisu zapłaci 400 zł i dostanie to samo tylko podobno oficjalnie.

Chodzi o opieszałość serwisu, masz już zainstalowane, a serwis nadal nic nie wie, że jest taka możliwość. Nie wierzysz? Zadzwoń i zapytaj.
Moja wypowiedz była skierowana do tych co uważają że to nielegalne ingerowanie w soft samemu.

Offline Koziolek1970

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #964 dnia: 30 Sierpnia 2020, 11:32:20 »

Potwierdzam. Dzwoniłem wczoraj (sobota 29.08.2020) i dostałem informację że będzie nowy soft w październiku.
Jak ktoś się boi zrobić to samemu to musi poczekać.
Tylko pytanie dlaczego My na forum i innich krajach EU wiedzą że jest soft i można zmienić a u nas nie...?
Wgrałem wczoraj ( z drobnymi problemami moja wina, złe peny) prosta sprawa. Polecam...

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #965 dnia: 30 Sierpnia 2020, 14:01:43 »
Okazuje się, że pełna instalacja to nie tylko USB1 potem USB2 i USB3.
Wszystko niby działa, lecz u mnie jednak przestał działać traffic i przy każdym starcie pojawiał się komunikat:

Okazuje się, że po USB3 i restarcie, trzeba ponownie użyć USB1, co spowoduje zakończenie instalacji.

potwierdzone odpowiednim komunikatem:

Po zalogowaniu na konto, pojawi się:

Po zakończeniu rejestracji:

Oczywiście traffic i inne usługi online zaczęły działać, wcześniej wspomnianego błędu nie ma.

Offline David87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #966 dnia: 30 Sierpnia 2020, 15:49:12 »
Wracając do tematu ASO. Z chęcią bym im to zlecił żeby to wgrali i byłby spokój tylko ciągle obiecują, że będzie AA i jakoś go nie ma. To jest absurd ze strony Toyoty, że kupujesz moim zdaniem nie tanie auto i nie masz AA. Wgrałem tylko usb 3 i wszystko działa. Łącznie z aplikacją MyToyota.

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #967 dnia: 30 Sierpnia 2020, 15:58:11 »
Wracając do tematu ASO. Z chęcią bym im to zlecił żeby to wgrali i byłby spokój tylko ciągle obiecują, że będzie AA i jakoś go nie ma. To jest absurd ze strony Toyoty, że kupujesz moim zdaniem nie tanie auto i nie masz AA. Wgrałem tylko usb 3 i wszystko działa. Łącznie z aplikacją MyToyota.
1,5 roku już jeżdżę więc poczekać miesiąc albo dwa to nie jest wielkie wyzwanie. Przynajmniej dla mnie. Jak się nie doczekam to zawsze będę mógł wgrać sam. Ale myślę że faktycznie wrzesien październik bedzie dostępne w aso. I wolę zapłacić 400zl a nie stracic gwarancji na ecu kosztujace ponad 8000zl (swoją drogą absurdalna cena). Byc moze jestem zbyt zachowawczy ale jestem programista w automotive i wiem ile rzeczy może pójść nie tak podczas flashowania.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Corolla sd 1.8 hsd Comfort Tech

Offline David87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #968 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:28:00 »
Życzę żebyś się doczekał, ale opisywałem swoje doświadczenia z ASO. Dzwoniłem do nich wiele razy i ostatnio powiedzieli, że może w grudniu, a jak będzie gorzej z COVID-19 to pewnie to się przedłuży.

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #969 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:32:12 »
Sorry ale jeśli naprawdę jesteś  programistą w automotive to ta instalacja powinna być dla Ciebie ja "Bułka z masłem" Tam się nie da tego zepsuć przy podstawowej wiedzy komputerowej i minimum angielskiego.Sąsiadowi wgrał to mój 12 letni syn...... :-)

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #970 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:42:25 »
Sorry ale jeśli naprawdę jesteś  programistą w automotive to ta instalacja powinna być dla Ciebie ja "Bułka z masłem" Tam się nie da tego zepsuć przy podstawowej wiedzy komputerowej i minimum angielskiego.Sąsiadowi wgrał to mój 12 letni syn...... :-)
Hehe, tak to prawda, to proste, podłączyć i wyklikac. Problem zaczyna się gdy coś pójdzie nie tak np. podczas flashowania bootloadera. Wtedy zostaje jedynie JTAG i wgranie gołej binarki która nie jest dostępna dla każdego. O ile tam wogole jest dostępny jtag, w co wątpię. Jak ma się świadomość że 1 na 10000 może się nie udać to po co ryzykować? Wystarczy że soft który został właśnie wypuszczony jest niedotestowany i ma jakieś bugi które objawiają się sporadycznie. Kilka osob powyzej pisalo ze utknelo z problem lub bez AA. I nie zdziwiłbym się gdyby toyota wypuściła nowszy lepszy soft za 2-3 tygodnie. Dodatkowo może sie okazać że nie bedzie się dało już zrobić aktualizacji z waszej właśnie wgranej wersji z AA.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Corolla sd 1.8 hsd Comfort Tech

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #971 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:48:04 »
Może masz i rację, i tylko czas pokaże, kto ma rację. Co do zachowawczości, to się ceni. Wcześniej pisałem, że każdy robi jak woli i nic nikomu do tego. Jednak zwróć uwagę, że gdyby ludzkość była cała taka zachowawcza nie bylibyśmy w historii tu, gdzie jesteśmy. A co do szans na coś, że się stanie...poczytaj ulotki leków, choćby nawet apapu. Jakie tam są szanse na efekty uboczne, a jednak pewnie nie raz wziąłeś, a zdrowie cenniejsze niż jakiekolwiek auto. Pozdrawiam.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #972 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:57:33 »
Ja mogę tylko powiedzieć, że ze 3 razy podczas procesu balem się że właśnie uceglilem sobie multimedia w aucie. A w swoim życiu zflashowalem nie wiem ile telefonów.

Natomiast na koniec dnia, czyli przed chwilą, bo przemyśleniu co robi który krok, udało się, jestem na takiej wersji. Zaraz pójdę zrobię aktualizację tej nowej (swoją drogą, dziwna wersja bazy map).

Aha, użyłem też USB1 po przejściu instalacji, bo okazuje się, że ten krok domyka proces.

Dzięki wszystkim którzy dali znać o opcji.

P.S. na hiszpańskim forum korzystają teraz z opcji @Lupin :D role się odwracają.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2020, 17:09:45 wysłana przez chabciu »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #973 dnia: 30 Sierpnia 2020, 16:59:09 »
Czy usb1 jest tylko dla DCU Panasonica i dziala tylko na navi?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #974 dnia: 30 Sierpnia 2020, 17:02:53 »
Del
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2020, 17:19:30 wysłana przez Arder »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl