Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737831 razy)

Offline tezar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1035 dnia: 01 Września 2020, 12:19:18 »
Hmm.. no się kłócić nie zamierzam, ale moduł gps chyba powinien być skoro mam mapki w aplikacji MyToyota i ecall - byłoby bezsensu montować kolejny moduł gps - ale nie wiem.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1036 dnia: 01 Września 2020, 12:23:16 »
Hmm.. no się kłócić nie zamierzam, ale moduł gps chyba powinien być skoro mam mapki w aplikacji MyToyota i ecall - byłoby bezsensu montować kolejny moduł gps - ale nie wiem.
Ecall tylko zbiera dane które później w aplikacji są nakładane na mapy. Abyś miał mapy w samochodzie musisz miel moduł Navi.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1037 dnia: 01 Września 2020, 12:36:29 »
Ecall tylko zbiera dane które później w aplikacji są nakładane na mapy. Abyś miał mapy w samochodzie musisz miel moduł Navi.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie jest tak jak kolega napisał. Temat jest sprawdzony i przerabiany wielokrotnie, również na tym forum.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1038 dnia: 01 Września 2020, 12:49:21 »
Na toyota-tech.eu jest instrukcja jak taki moduł się instaluje

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1039 dnia: 01 Września 2020, 14:45:21 »
Da się ja domontować (oczywiście trzeba kupić moduł) i nie jest taka beznadziejna powiem szczerze że po aktualizacji dorównuje Google Maps z AA a jest zintegrowana z zegarami i HUD jeżeli ktoś ma.

Gdyby aktualizacje były częściej i nie tak spóźnione, a traffic dokładniejszy, to bym się zgodził, co do porównywalnej jakości z google maps.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1040 dnia: 01 Września 2020, 14:52:35 »
Z AAwireless jest progres. Dzisiaj się udało odpalić na Toyocie wreszcie.
Po tym gdy gość mi chyba dwadzieścia binarek podsyłał, a ja potem odsyłałem logi gość w końcu nie wytrzymał i pojechał do salonu Toyoty i odpalił ;)
Mi już działa i to całkiem fajnie. Za niedługo powinien wystartować projekt na Kickstarterze i każdy będzie mógł sobie zamówić dongla i mieć bezprzewodowo.

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1041 dnia: 01 Września 2020, 15:01:03 »
A ktoś już testował coś takiego jak CPLAY2air wireless adapter for factory CarPlay
https://carplay2air.com/products/cplaystreamer-wireless-adapter-for-factory-carplay-android-auto-module-and-mirror-link-feature

Ja mam podobny adapter z Aliexpress, do iPhona.
95% czasu działa dobrze, czasem łapie focha i trzeba go odłączyć i podłączyć do USB, bo tel się nie chce połączyć (ale podejrzewam, żę to kwestia aktualizacji softu w donglu, bo zaczeło się tak dziać po update iOS - widocznie coś grzebali przy CarPlay).
Reakcja na dotyk jest praktycznie identyczna jak na kablu, jakość dźwięku bardzo dobra.
Czasem przy szybkim przewijaniu mapy może przerywać dźwięk (tak jakby brakowało mu bitrate'u), ale przy normalnym użytkowaniu nawigacji i dźwięku/rozmowie tel w tle jest wszystko OK.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1042 dnia: 01 Września 2020, 15:51:53 »
Po tym gdy gość mi chyba dwadzieścia binarek podsyłał, a ja potem odsyłałem logi gość w końcu nie wytrzymał i pojechał do salonu Toyoty i odpalił ;)
Mi już działa i to całkiem fajnie. Za niedługo powinien wystartować projekt na Kickstarterze i każdy będzie mógł sobie zamówić dongla i mieć bezprzewodowo.
Dzięki za info. Możesz podesłać jakieś namiary albo linka?

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1043 dnia: 01 Września 2020, 17:07:35 »
Nie ma za bardzo do czego póki co. Kampania na Kickstarterze jeszcze nie ruszyła.
Chciałem jedynie dać znać, że jest na co czekać. Ja testuję na Rock Pi S, ale docelowo to będzie jakieś pudełeczko wyglądające trochę lepiej :)
Funkcjonalność natomiast jest spoko. Parujesz po bluetooth i samo ogarnia przełączenie na Wifi.
Ma trochę chorób wieku dziecęcego, ale pewnie do czasu finalnego produktu ogarną.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1044 dnia: 01 Września 2020, 17:09:44 »
Nie ma za bardzo do czego póki co. Kampania na Kickstarterze jeszcze nie ruszyła.
Chciałem jedynie dać znać, że jest na co czekać. Ja testuję na Rock Pi S, ale docelowo to będzie jakieś pudełeczko wyglądające trochę lepiej :)
Funkcjonalność natomiast jest spoko. Parujesz po bluetooth i samo ogarnia przełączenie na Wifi.
Ma trochę chorób wieku dziecęcego, ale pewnie do czasu finalnego produktu ogarną.
Ok. Czyli czekamy na info.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1045 dnia: 01 Września 2020, 18:34:10 »
Po aktualizacji :)

ale wywalili mirrorlink - zakładałem że ilość możliwości połączenia będzie taka jak w instrukcji która jest dostępna dla nowszych modeli a tutaj tylko AA / ACP zostawili.

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1046 dnia: 01 Września 2020, 18:36:54 »
Też to zauważyłem. I niestety póki co zostałem na lodzie z nawigacją Sygic. Chyba że wprowadzą ją na AA.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1047 dnia: 01 Września 2020, 18:42:02 »
ale wywalili mirrorlink

Wybacz ciekawość. Po co Ci mirrorlink, skoro masz AA?

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1048 dnia: 01 Września 2020, 18:46:50 »
ale wywalili mirrorlink

Sam Mirrorlink był kiepski. Car Mode od Ssmsunga też mnie wyprowadzało z równowagi. Działanie AA przy tym to miodzio. Ale Sygic na Mirrorlink działał. A w AA póki co nie.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1049 dnia: 01 Września 2020, 18:54:10 »
ale wywalili mirrorlink

ja miałem drugi telefon samsung s5 tak skonfigurowany że po mirrorlink dostawałem pulpit telefonu i mogłem tam uruchomić co tylko chciałem - o czym pisałem w różnych wątkach na forum - m.in rożne nawigacje
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl